第73页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
一、完形填空
(2025·南京栖霞期末)Tiffany loves spring and summer because the snails usually come outside to her workplace during the seasons. And she loves 1
One day, Tiffany noticed that the snails would usually 2
“It's a 5
Now, Tiffany can watch her little friends as much as she pleases, without worrying that somebody might just step on them.
(2025·南京栖霞期末)Tiffany loves spring and summer because the snails usually come outside to her workplace during the seasons. And she loves 1
A
the snails.One day, Tiffany noticed that the snails would usually 2
B
their way across a walkway at the bottom of a staircase(楼梯), and a lot of people were also 3D
through the place. This worried Tiffany as the snails might be stepped(踩) on by accident. And they seemed to be more 4B
in the early mornings and on warm, wet days or the day after it rains.“It's a 5
C
place for snails, but that's the path they choose, and we have to share that 6A
with them,” Tiffany said. Wanting to keep her little friends 7C
from people, Tiffany came up with the sweetest idea! She 8D
a snail - crossing sign—“Safety first!” on the way along the stairs to tell everyone to be careful of their steps and be aware(意识到) of the snails. Tiffany's 9A
was successful. People who used both the walkway and the stairs 10C
more about the little snails.Now, Tiffany can watch her little friends as much as she pleases, without worrying that somebody might just step on them.
答案:
1. A 提示:watch 意为“看”;eat 意为“吃”;catch 意为“抓住”;raise 意为“抚养”。句意:她喜欢看蜗牛。
2. B 提示:句意:有一天,蒂芙尼注意到蜗牛通常会穿过楼梯底部的走道,很多人也会经过这个地方。make one's way 表示“一路前进”。
3. D 提示:swim 意为“游泳”;jog 意为“慢跑”;run 意为“跑步”;pass 意为“经过”。pass through 表示“经过”。
4. B 提示:energetic 意为“精力充沛的”;active 意为“活跃的”;inactive 意为“不积极的”;awful 意为“糟糕的”。句意:它们似乎在清晨、温暖潮湿的日子或雨后的第二天更活跃。
5. C 提示:wonderful 意为“精彩的”;dark 意为“黑暗”;dangerous 意为“危险的”;warm 意为“温暖的”。句意:这对蜗牛来说是个危险的地方,但这是它们选择的路径,我们必须和它们共用那个空间。
6. A 提示:space 意为“空间”;ceiling 意为“天花板”;shelf 意为“架子”;board 意为“板”。
7. C 提示:different 意为“不同的”;tired 意为“疲倦的”;safe 意为“安全的”;alone 意为“独自地”。句意:为了保护她的小朋友不受人伤害,蒂芙尼想出了一个最甜蜜的主意!
8. D 提示:put in 意为“放入”;put out 意为“扑灭”;put down 意为“放下”;put up 意为“竖起,挂起”。句意:她在沿着楼梯的路上竖起了一个蜗牛十字路口的标志——“安全第一!”告诉大家小心脚下,小心蜗牛。
9. A 提示:plan 意为“计划”;direction 意为“方向”;joke 意为“笑话”;painting 意为“画画”。句意:蒂芙尼的计划很成功。
10. C 提示:talk 意为“谈论”;learn 意为“学习”;care 意为“关心”;worry 意为“担心”。句意:既走人行道又走楼梯的人对小蜗牛更关心了。
2. B 提示:句意:有一天,蒂芙尼注意到蜗牛通常会穿过楼梯底部的走道,很多人也会经过这个地方。make one's way 表示“一路前进”。
3. D 提示:swim 意为“游泳”;jog 意为“慢跑”;run 意为“跑步”;pass 意为“经过”。pass through 表示“经过”。
4. B 提示:energetic 意为“精力充沛的”;active 意为“活跃的”;inactive 意为“不积极的”;awful 意为“糟糕的”。句意:它们似乎在清晨、温暖潮湿的日子或雨后的第二天更活跃。
5. C 提示:wonderful 意为“精彩的”;dark 意为“黑暗”;dangerous 意为“危险的”;warm 意为“温暖的”。句意:这对蜗牛来说是个危险的地方,但这是它们选择的路径,我们必须和它们共用那个空间。
6. A 提示:space 意为“空间”;ceiling 意为“天花板”;shelf 意为“架子”;board 意为“板”。
7. C 提示:different 意为“不同的”;tired 意为“疲倦的”;safe 意为“安全的”;alone 意为“独自地”。句意:为了保护她的小朋友不受人伤害,蒂芙尼想出了一个最甜蜜的主意!
8. D 提示:put in 意为“放入”;put out 意为“扑灭”;put down 意为“放下”;put up 意为“竖起,挂起”。句意:她在沿着楼梯的路上竖起了一个蜗牛十字路口的标志——“安全第一!”告诉大家小心脚下,小心蜗牛。
9. A 提示:plan 意为“计划”;direction 意为“方向”;joke 意为“笑话”;painting 意为“画画”。句意:蒂芙尼的计划很成功。
10. C 提示:talk 意为“谈论”;learn 意为“学习”;care 意为“关心”;worry 意为“担心”。句意:既走人行道又走楼梯的人对小蜗牛更关心了。
1. What problems can climate change cause according to the passage?
①slowing down of economic growth
②food problems
③extreme weather
④environmental pollution
A. ①②④
B. ②③④
C. ①②③
D. ①③④
2. What can we learn from the passage?
A. Climate change is not possible to influence people's life.
B. People can solve all the problems caused by climate change well.
C. Dealing with climate change is all about doing with high emissions.
D. Dealing with the dangers of climate change has a long way to go.
3. What does the underlined word “threat” in Paragraph 2 mean in Chinese?
A. 威胁
B. 潜能
C. 优势
D. 条件
①slowing down of economic growth
②food problems
③extreme weather
④environmental pollution
A. ①②④
B. ②③④
C. ①②③
D. ①③④
C
2. What can we learn from the passage?
A. Climate change is not possible to influence people's life.
B. People can solve all the problems caused by climate change well.
C. Dealing with climate change is all about doing with high emissions.
D. Dealing with the dangers of climate change has a long way to go.
D
3. What does the underlined word “threat” in Paragraph 2 mean in Chinese?
A. 威胁
B. 潜能
C. 优势
D. 条件
A
答案:
1. C 提示:细节理解题。根据第一段中“The report shows that, in this century, influence of climate change ‘will slow down economic growth, and further cause new food problems’.”可知,气候变化会导致经济增长放缓和新的食物问题,即①②;根据第二段中“Extreme weather becomes a threat to nature, humans, and society.”,可知,极端天气也是气候变化带来的问题,即③;文章未提及气候变化会导致环境污染,所以④排除。
2. D 提示:推理判断题。根据最后一段中“Making the changes necessary to stop major influences will take a long time,”可推断,应对气候变化带来的危机还有很长的路要走。
3. A 提示:词义猜测题。根据画线词上文“If you look around the world at the losses that have been caused by recent floods, droughts and other extreme weather, it's very clear that we're not prepared for the kinds of extreme things.”可知,洪水、干旱等极端天气带来了损失,人类没有做好准备应对这些极端情况。结合选项可知,极端天气对自然、人类和社会是一种“威胁”,因此画线词“threat”在这里表示“威胁”。
2. D 提示:推理判断题。根据最后一段中“Making the changes necessary to stop major influences will take a long time,”可推断,应对气候变化带来的危机还有很长的路要走。
3. A 提示:词义猜测题。根据画线词上文“If you look around the world at the losses that have been caused by recent floods, droughts and other extreme weather, it's very clear that we're not prepared for the kinds of extreme things.”可知,洪水、干旱等极端天气带来了损失,人类没有做好准备应对这些极端情况。结合选项可知,极端天气对自然、人类和社会是一种“威胁”,因此画线词“threat”在这里表示“威胁”。
查看更多完整答案,请扫码查看