第27页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
A(2024·苏州期末)
In a primary classroom in Kenya's Rift Valley, a student is taking notes. She wears the same school uniform. However, there is one difference. Priscilla Sitienei is more than 80 years older than the other students.
Sitienei turned 99 years old on February 11,2022. Back in 2003 the government of the East African (非洲的) country began helping to pay the cost of primary schooling. This has made it possible for some older members to go back to school. They missed out on schooling in their younger days because they were too poor.
Sitienei has become a star on the Internet. She said her dreams were far more practical than becoming an Internet star. She wants to take up a new job. “I would like to become a doctor because I used to be a midwife(助产士),” she said.
She had the idea of being a student when her great-granddaughter dropped out of school. She said she went back to class to set a good example for her great-grandchildren. But her great-granddaughter didn't go back to school. Sitienei decided to go to school herself.
“Everyone in the classroom is young. They gave me strange looks at first,” said Sitienei. But she didn't care. She said she enjoyed school activities, including P. E. classes. “They help me stay healthy,” she said. “I get to jump around, even though not as much as they do, but I at least move my body. That makes me happy.”
1. What makes Priscilla Sitienei special in her class?
A. Her grades. B. Her age. C. Her illness. D. Her clothes.
2. Why did Sitienei go back to school?
A. To become more famous.
B. To stop getting old and weak.
C. To help teachers take good care of the students.
D. To be an example for one of her family members.
3. How did the students feel when they saw Sitienei in their classroom for the first time?
A. Worried. B. Excited. C. Surprised. D. Proud.
4. What does the underlined part “missed out on” mean in Paragraph 2?
A. 追忆 B. 享受 C. 错过 D. 加强
5. What can we infer from the passage?
A. Sitienei is not the only senior student in her class.
B. Returning to school has given Sitienei everything.
C. Anyone can be famous like Sitienei if they work hard.
D. Few older students like Sitienei go to school in Kenya.
In a primary classroom in Kenya's Rift Valley, a student is taking notes. She wears the same school uniform. However, there is one difference. Priscilla Sitienei is more than 80 years older than the other students.
Sitienei turned 99 years old on February 11,2022. Back in 2003 the government of the East African (非洲的) country began helping to pay the cost of primary schooling. This has made it possible for some older members to go back to school. They missed out on schooling in their younger days because they were too poor.
Sitienei has become a star on the Internet. She said her dreams were far more practical than becoming an Internet star. She wants to take up a new job. “I would like to become a doctor because I used to be a midwife(助产士),” she said.
She had the idea of being a student when her great-granddaughter dropped out of school. She said she went back to class to set a good example for her great-grandchildren. But her great-granddaughter didn't go back to school. Sitienei decided to go to school herself.
“Everyone in the classroom is young. They gave me strange looks at first,” said Sitienei. But she didn't care. She said she enjoyed school activities, including P. E. classes. “They help me stay healthy,” she said. “I get to jump around, even though not as much as they do, but I at least move my body. That makes me happy.”
1. What makes Priscilla Sitienei special in her class?
A. Her grades. B. Her age. C. Her illness. D. Her clothes.
2. Why did Sitienei go back to school?
A. To become more famous.
B. To stop getting old and weak.
C. To help teachers take good care of the students.
D. To be an example for one of her family members.
3. How did the students feel when they saw Sitienei in their classroom for the first time?
A. Worried. B. Excited. C. Surprised. D. Proud.
4. What does the underlined part “missed out on” mean in Paragraph 2?
A. 追忆 B. 享受 C. 错过 D. 加强
5. What can we infer from the passage?
A. Sitienei is not the only senior student in her class.
B. Returning to school has given Sitienei everything.
C. Anyone can be famous like Sitienei if they work hard.
D. Few older students like Sitienei go to school in Kenya.
答案:
1. B 提示:细节理解题。根据第一段中"However, there is one difference. Priscilla Sitienei is more than 80 years older than the other students."可知,她的年龄是特别之处。
2. D 提示:细节理解题。根据第四段中"She had the idea of being a student when her great-granddaughter dropped out of school. She said she went back to class to set a good example for her great-grandchildren."可知,她重返校园是为了给她的重孙女排样。
3. C 提示:细节理解题。根据最后一段中"Everyone in the classroom is young. They gave me strange looks at first..."可知,教室里的学生们第一次看到她时感到很惊讶。
4. C 提示:词义猜测题。根据上文"... the government of the East African country began helping to pay the cost of primary schooling. This has made it possible for some older members to go back to school."以及本句中"because they were too poor"可知,一些大龄人群年轻时因为贫困没能上学,而今东非国家政府开始资助小学所以他们能重返校园上学,因此 missed out on 意为"错过"。
5. D 提示:推理判断题。根据第三段中"Sitienei has become a star on the Internet."以及最后一段中"Everyone in the classroom is young. They gave me strange looks at first..."可以推断,很少有老年学生重返校园上学。
2. D 提示:细节理解题。根据第四段中"She had the idea of being a student when her great-granddaughter dropped out of school. She said she went back to class to set a good example for her great-grandchildren."可知,她重返校园是为了给她的重孙女排样。
3. C 提示:细节理解题。根据最后一段中"Everyone in the classroom is young. They gave me strange looks at first..."可知,教室里的学生们第一次看到她时感到很惊讶。
4. C 提示:词义猜测题。根据上文"... the government of the East African country began helping to pay the cost of primary schooling. This has made it possible for some older members to go back to school."以及本句中"because they were too poor"可知,一些大龄人群年轻时因为贫困没能上学,而今东非国家政府开始资助小学所以他们能重返校园上学,因此 missed out on 意为"错过"。
5. D 提示:推理判断题。根据第三段中"Sitienei has become a star on the Internet."以及最后一段中"Everyone in the classroom is young. They gave me strange looks at first..."可以推断,很少有老年学生重返校园上学。
查看更多完整答案,请扫码查看