第102页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
B
There is a time in every boy's life when he wants to go and dig for treasure. And that time came for Tom.
So, one hot summer's day, he went to find Huck...
There were holes in the floor, and through them the boys could see into the rooms downstairs.
"No," Tom whispered. "It's two men. One is the old Spaniard. He came to live in the village last week. I don't know the other man. Sh! Let's listen to them."
The two men sat down on the floor. The Spaniard had a green hat and long white hair; the other man was small and dark. He took out a bag and began to open it.
"It's hot here," the Spaniard said. He took off his green hat and then he took off his long white hair!
"Tom!" Huck whispered upstairs. "That's Injun Joe!"
"We took six hundred and fifty dollars when we robbed that house," said the second man. He took some money out of the bag. "We can take fifty dollars with us now. What are we going to do with the six hundred?"
"Leave it here," said Injun Joe. "We can come back and get it next week. Here, give me the bag."
He walked across the room to the fireplace, moved two big stones from the floor, and began to dig with his knife.
Upstairs, the two boys watched excitedly. Treasure! Six hundred dollars of wonderful treasure!
Injun Joe stopped digging. "Hello, what's this?" he said. "There's something here. It's an old box."
The two men got the box out and opened it.
"It's money!" said Injun Joe's friend.
Injun Joe put his hand into the box. "There are thousands of dollars here!" he said, and the two men looked at the money with happy smiles.
"But who—" began Injun Joe's friend.
"Don't ask," Injun Joe said. "It's our money now."
"We can't take it with us today," said his friend. "What can we do with it? Put it back under the floor?"
"Yes," said Injun Joe. (Happy faces upstairs. ) "No! (Very unhappy faces upstairs. ) Let's put it under the cross—nobody goes there. We can take it there tonight."
When night came, the two men carried all the money away. The boys wanted very much to find that "cross", but they were afraid of Injun Joe.
—Adapted from The Adventures of Tom Sawyer
1. What does the underlined word "it" in the passage refer to?
A. Fifty dollars.
B. Six hundred dollars.
C. Thousands of dollars.
D. Six hundred and fifty dollars.
2. What did Injun Joe and his friend plan to do with the money in the old box?
A. Take it all with them at once.
B. Hide it under the cross where no one goes.
C. Put it back under the floor where they found it.
D. Leave it at the place and come back for it the next day.
3. In which order did the following things happen in the story?
a. The two men found an old box with money.
b. Tom and Huck discovered two men through the holes in the floor.
c. The two men decided to put the money under the cross.
d. Injun Joe took off his green hat and fake long white hair.
A. d-b-a-c
B. b-d-a-c
C. b-a-c-d
D. d-a-b-c
4. What can we infer(推断) about the following story?
A. Injun Joe and his friend were caught.
B. Tom and Huck successfully got the treasure themselves.
C. The treasure was hidden in a place easily found by others.
D. Tom and Huck might give up following Injun Joe and his friend at last.
There is a time in every boy's life when he wants to go and dig for treasure. And that time came for Tom.
So, one hot summer's day, he went to find Huck...
There were holes in the floor, and through them the boys could see into the rooms downstairs.
"No," Tom whispered. "It's two men. One is the old Spaniard. He came to live in the village last week. I don't know the other man. Sh! Let's listen to them."
The two men sat down on the floor. The Spaniard had a green hat and long white hair; the other man was small and dark. He took out a bag and began to open it.
"It's hot here," the Spaniard said. He took off his green hat and then he took off his long white hair!
"Tom!" Huck whispered upstairs. "That's Injun Joe!"
"We took six hundred and fifty dollars when we robbed that house," said the second man. He took some money out of the bag. "We can take fifty dollars with us now. What are we going to do with the six hundred?"
"Leave it here," said Injun Joe. "We can come back and get it next week. Here, give me the bag."
He walked across the room to the fireplace, moved two big stones from the floor, and began to dig with his knife.
Upstairs, the two boys watched excitedly. Treasure! Six hundred dollars of wonderful treasure!
Injun Joe stopped digging. "Hello, what's this?" he said. "There's something here. It's an old box."
The two men got the box out and opened it.
"It's money!" said Injun Joe's friend.
Injun Joe put his hand into the box. "There are thousands of dollars here!" he said, and the two men looked at the money with happy smiles.
"But who—" began Injun Joe's friend.
"Don't ask," Injun Joe said. "It's our money now."
"We can't take it with us today," said his friend. "What can we do with it? Put it back under the floor?"
"Yes," said Injun Joe. (Happy faces upstairs. ) "No! (Very unhappy faces upstairs. ) Let's put it under the cross—nobody goes there. We can take it there tonight."
When night came, the two men carried all the money away. The boys wanted very much to find that "cross", but they were afraid of Injun Joe.
—Adapted from The Adventures of Tom Sawyer
1. What does the underlined word "it" in the passage refer to?
A. Fifty dollars.
B. Six hundred dollars.
C. Thousands of dollars.
D. Six hundred and fifty dollars.
2. What did Injun Joe and his friend plan to do with the money in the old box?
A. Take it all with them at once.
B. Hide it under the cross where no one goes.
C. Put it back under the floor where they found it.
D. Leave it at the place and come back for it the next day.
3. In which order did the following things happen in the story?
a. The two men found an old box with money.
b. Tom and Huck discovered two men through the holes in the floor.
c. The two men decided to put the money under the cross.
d. Injun Joe took off his green hat and fake long white hair.
A. d-b-a-c
B. b-d-a-c
C. b-a-c-d
D. d-a-b-c
4. What can we infer(推断) about the following story?
A. Injun Joe and his friend were caught.
B. Tom and Huck successfully got the treasure themselves.
C. The treasure was hidden in a place easily found by others.
D. Tom and Huck might give up following Injun Joe and his friend at last.
答案:
1. B 提示:代词指代题。根据上文“We took six hundred and fifty dollars when we robbed that house... What are we going to do with the six hundred?”可知,这里讨论的是那六百美元怎么处理,所以 it 指代的是六百美元。
2. B 提示:细节理解题。根据倒数第二段中“Let's put it under the cross—nobody goes there. We can take it there tonight.”可知,印第安·乔和他的朋友计划把旧盒子里的钱藏在没人去的十字架下面。
3. B 提示:细节理解题。通读全文可知,一个炎热的夏日,汤姆去找哈克,一起去寻宝……汤姆和哈克透过地板上的洞,看到楼下的房间里有两个人。一个人感觉热了,脱掉了他戴着的绿色帽子和长长的白色假发,原来他是印第安·乔!这两个人想把抢来的钱藏起来,却在壁炉的地板下发现一个箱子,里面装满了钱。他们决定把钱藏在没人去的十字架下面。所以事件发生的顺序是 b-d-a-c。
4. D 提示:推理判断题。根据最后一段最后一句“The boys wanted very much to find that‘cross’, but they were afraid of Injun Joe.”可知,男孩们非常害怕印第安·乔,由此推断选项 D“他们可能最后会放弃跟踪印第安·乔和他的朋友”符合文意。
2. B 提示:细节理解题。根据倒数第二段中“Let's put it under the cross—nobody goes there. We can take it there tonight.”可知,印第安·乔和他的朋友计划把旧盒子里的钱藏在没人去的十字架下面。
3. B 提示:细节理解题。通读全文可知,一个炎热的夏日,汤姆去找哈克,一起去寻宝……汤姆和哈克透过地板上的洞,看到楼下的房间里有两个人。一个人感觉热了,脱掉了他戴着的绿色帽子和长长的白色假发,原来他是印第安·乔!这两个人想把抢来的钱藏起来,却在壁炉的地板下发现一个箱子,里面装满了钱。他们决定把钱藏在没人去的十字架下面。所以事件发生的顺序是 b-d-a-c。
4. D 提示:推理判断题。根据最后一段最后一句“The boys wanted very much to find that‘cross’, but they were afraid of Injun Joe.”可知,男孩们非常害怕印第安·乔,由此推断选项 D“他们可能最后会放弃跟踪印第安·乔和他的朋友”符合文意。
查看更多完整答案,请扫码查看