2025年小题狂做八年级英语上册译林版巅峰版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做八年级英语上册译林版巅峰版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小题狂做八年级英语上册译林版巅峰版》

一、完形填空
(武汉中考)The December day started like any other. Papa came back with his boat full of fish. Mama made breakfast for the family. Seven - year - old Joonas was doing his homework, while his two little brothers ran around the yard. That day seemed peaceful, but Alejo 1 better.
Alejo felt shaking in his legs, and his ears perked up(竖着), listening for what had already 2. Alejo made a crying sound, and Mama said, “Sh!” Alejo barked(吠), and Joonas complained, “Quiet, I'm trying to 3.”
Suddenly, a strange roaring(轰鸣) sound began. Papa ran to a nearby building's roof(屋顶) to 4 what was happening. But Alejo knew better. The shaking of the ground 5 up his padded paws(肉掌). He wanted to run, but he didn't dare to leave his family.
“Why were they 6? Didn't they know that a great earthquake had roared under the ocean and would soon bring strong waves onto the land?” Alejo thought.
And then Papa shouted with 7 from the rooftop, “Tsunami(海啸)! Run!”
Mama cried, “Sons, come on!” She grabbed(抓) a little one under each arm. “Joonas, run! You're fast and strong. Follow me up the 8. Fast!”
But the roar had gotten louder, 9 her words. All that Joonas had heard was, “Run!” And he ran back home where he thought he would be 10. Alejo barked and barked, but the tsunami made it 11 to hear his voice, too.
Alejo gently bit(咬) Joonas's feet, but the boy wouldn't move. “ 12,” Joonas pushed the dog away, but Alejo would not give up. He grabbed Joonas's shirt in his 13. He pulled and pulled until his mouth broke. With all his strength, he pulled Joonas back outside and hit him from behind. Finally, the boy 14.
Alejo ran toward the hill, looking back to make sure Joonas was following. They raced uphill as the huge wall of 15 ran after them. Alejo and Joonas didn't stop running until they reached higher up the hill and met their family. And they had a mother - father - brothers - dog thankful hug.
1. A. knew
B. grew
C. felt
D. became
2. A. returned
B. moved
C. started
D. stopped
3. A. sleep
B. speak
C. think
D. listen
4. A. deal with
B. find out
C. worry about
D. look through
5. A. held
B. pushed
C. woke
D. traveled
6. A. cooking
B. waiting
C. playing
D. complaining
7. A. pain
B. anger
C. pity
D. fear
8. A. hill
B. roof
C. boat
D. land
9. A. passing on
B. cutting off
C. breaking down
D. leaving out
10. A. warm
B. brave
C. safe
D. free
11. A. hard
B. possible
C. late
D. clear
12. A. Run
B. Go
C. Come
D. Look
13. A. feet
B. paws
C. teeth
D. legs
14. A. refused
B. understood
C. promised
D. escaped
15. A. wood
B. sand
C. stone
D. water
答案: 1. A 提示:know 意为"知道";grow 意为"长大";feel 意为"感觉";become 意为"成为"。根据第二段可知,阿莱霍是一只狗,结合第三段第三句"But Alejo knew better."可推知此处指这一天看似平静,但阿莱霍清楚地知道将会发生什么。
2. C 提示:下一句提到阿莱霍吠叫,由此可知此处指阿莱霍感到双腿在颤抖,他竖起耳朵,仔细听发生了什么,即已经开始的事情。
3. C 提示:第一段中提到七岁的乔纳斯正在写作业,阿莱霍吠叫影响他思考问题。
4. B 提示:deal with 意为"处理";find out 意为"发现,找出来";worry about 意为"担心";look through 意为"浏览"。根据上一句的语境可推知,爸爸听到奇怪的咆哮声之后,跑到附近一栋建筑的屋顶上,想弄清楚发生了什么事。因此空格处用 find out 最合适。
5. D 提示:hold 意为"握住";push 意为"推";wake 意为"醒来";travel 意为"移动,传播"。根据"The shaking of the ground"可知,此处指地面的震动在传播。
6. B 提示:句意:他们为什么在等?难道他们不知道一场大地震已在海底发生,很快就会给陆地带来巨浪吗?
7. D 提示:pain 意为"痛苦,疼痛";anger 意为"愤怒";pity 意为"同情,怜悯";fear 意为"害怕,恐惧"。下文"Tsunami! Run!"说明爸爸意识到海啸即将来临,他感到恐惧。
8. A 提示:结合最后一段中"Alejo ran toward the hill"和"higher up the hill"可知,他们是逃往山上。
9. B 提示:pass on 意为"传递";cut off 意为"切断,打断";break down 意为"分解,发生故障";leave out 意为"不考虑,遗漏"。句意:但咆哮声越来越大,打断了她的话。
10. C 提示:warm 意为"温暖的";brave 意为"勇敢的";safe 意为"安全的";free 意为"自由的"。句意:他跑回家,因为他觉得那里安全。
11. A 提示:hard 意为"困难的";possible 意为"可能的";late 意为"晚的";clear 意为"清楚的"。句意:阿莱霍不停地吠叫,但海啸也让人很难听到他的声音。
12. B 提示:根据空格后一句乔纳斯推开小狗的行为可推知,此处指乔纳斯让小狗阿莱霍"走开"。
13. C 提示:这里表示小狗用牙齿咬住乔纳斯的衬衫。
14. B 提示:refuse 意为"拒绝";understand 意为"明白";promise 意为"承诺";escape 意为"逃跑"。根据下文乔纳斯跟着阿莱霍往山上跑的行为可知,最后小男孩乔纳斯明白了阿莱霍的意思。
15. D 提示:故事发生的背景是海啸即将来临,第四段提到海啸会把巨浪带到陆地上,由此可推知,他们身后是巨大的水墙。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭