第17页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
B(2025·常州天宁期中)
Mr Throgmorton was giving his usual weekly class on English history. He noticed that someone at the back of the room seemed to be playing with something.
“You, at the back!” he shouted. “When was the Magna Carta(大宪章) signed(签署)?”
Everyone in the room looked around in surprise. There was a long silence followed by a low voice saying, “Me, sir?”
“Yes, you.”
“I don't know, sir.”
“Well, you should know. We did it last week. You should have made notes. All right. Here's a question you should be able to answer: Who was Oliver Cromwell and what did he do?”
“I'm afraid I don't know, sir.”
“You don't know! What were you doing last week when we did all this?”
“I was out drinking with my friends.”
“I don't know how you dare(敢) tell me such a thing. You should have been here making notes. How can you hope to pass the exam at the end of term?”
“Sir, I don't know about any exam. I only came in to repair the radiator(散热器).”
1. What did Throgmorton do when he found someone at the back?
A. He asked the man to stand up.
B. He got the man out of the classroom.
C. He asked the man a question.
D. He continued teaching.
2. Did the man know the answers to the two questions?
A. He only knew one of the answers.
B. Yes, he did.
C. No, he didn't.
D. We don't know.
3. What was the man doing last week?
A. He was having an exam.
B. He was working.
C. He was studying.
D. He was drinking with his friends.
4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The student didn't study hard.
B. The man wasn't Throgmorton's student.
C. The man was silly.
D. The man didn't want to have an exam.
Mr Throgmorton was giving his usual weekly class on English history. He noticed that someone at the back of the room seemed to be playing with something.
“You, at the back!” he shouted. “When was the Magna Carta(大宪章) signed(签署)?”
Everyone in the room looked around in surprise. There was a long silence followed by a low voice saying, “Me, sir?”
“Yes, you.”
“I don't know, sir.”
“Well, you should know. We did it last week. You should have made notes. All right. Here's a question you should be able to answer: Who was Oliver Cromwell and what did he do?”
“I'm afraid I don't know, sir.”
“You don't know! What were you doing last week when we did all this?”
“I was out drinking with my friends.”
“I don't know how you dare(敢) tell me such a thing. You should have been here making notes. How can you hope to pass the exam at the end of term?”
“Sir, I don't know about any exam. I only came in to repair the radiator(散热器).”
1. What did Throgmorton do when he found someone at the back?
A. He asked the man to stand up.
B. He got the man out of the classroom.
C. He asked the man a question.
D. He continued teaching.
2. Did the man know the answers to the two questions?
A. He only knew one of the answers.
B. Yes, he did.
C. No, he didn't.
D. We don't know.
3. What was the man doing last week?
A. He was having an exam.
B. He was working.
C. He was studying.
D. He was drinking with his friends.
4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The student didn't study hard.
B. The man wasn't Throgmorton's student.
C. The man was silly.
D. The man didn't want to have an exam.
答案:
1. C 提示:细节理解题。根据第二段可知,当思罗格莫顿老师发现有人在后面做小动作时,他叫了这个人并问了他一个问题。
2. C 提示:细节理解题。根据第五段"I don't know, sir."及第七段"I'm afraid I don't know, sir."可知,这个人不知道这两个问题的答案。
3. D 提示:细节理解题。根据第八、九段"You don't know! What were you doing last week when we did all this? I was out drinking with my friends."可知,上周这个人正在和他的朋友们喝酒。
4. B 提示:推理判断题。根据最后一段"Sir, I don't know about any exam. I only came in to repair the radiator."可知,这个人是来修理散热器的,他不是思罗格莫顿老师的学生。
2. C 提示:细节理解题。根据第五段"I don't know, sir."及第七段"I'm afraid I don't know, sir."可知,这个人不知道这两个问题的答案。
3. D 提示:细节理解题。根据第八、九段"You don't know! What were you doing last week when we did all this? I was out drinking with my friends."可知,上周这个人正在和他的朋友们喝酒。
4. B 提示:推理判断题。根据最后一段"Sir, I don't know about any exam. I only came in to repair the radiator."可知,这个人是来修理散热器的,他不是思罗格莫顿老师的学生。
查看更多完整答案,请扫码查看