第86页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
1. Before a typhoon comes into being, which of the following happens first?
2. What can we learn from this reading material?
3. This reading material may come from ______.
A
2. What can we learn from this reading material?
D
3. This reading material may come from ______.
C
答案:
1. A 提示:细节理解题。根据“Typhoons start out as big thunderstorms over the ocean.”可知,在台风形成之前,会发生大雷暴。
2. D 提示:推理判断题。根据图片以及“As more heat and air come together in the middle of the storm, a typhoon is ‘born’.”可推断,台风眼位于风暴中心。
3. C 提示:推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了有关台风的信息,包括台风的形成和台风名称的来源等,这些信息更适合出现在科普性质的出版物中,如地理杂志。
2. D 提示:推理判断题。根据图片以及“As more heat and air come together in the middle of the storm, a typhoon is ‘born’.”可推断,台风眼位于风暴中心。
3. C 提示:推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了有关台风的信息,包括台风的形成和台风名称的来源等,这些信息更适合出现在科普性质的出版物中,如地理杂志。
B(2024·南京玄武期末)
In our daily life, we often hear about news about floods, war, people being hurt and so on. Do you feel like the world is a hard place to live sometimes?
But what you need to understand is that your feeling is natural. You won't be the only teenager to have this kind of feeling. There are others around you who have the same feeling as you. It is certain that adults (成年人) are worried about these things too. So what can you do?
Talk about what is on your mind with adults you trust. Tell them a little about what you're worried about. If you need help, they're always there. They will probably answer your questions and help you better understand what's going on.
Know that there are people who are trying to make things better. In Chongqing, China, where the wildfires were, there were police, firefighters, soldiers and lots of volunteers who were helping people and animals. These were also the people who would help with the clean-up after the wildfires went away.
Big problems will finally be solved. It might take some time. It might take a lot of effort. But we will all be safe again.
The one thing that you should always remember is that what you feel and think is important. It is OK to react in the way that you are. The news can be hard to understand, but there are people around you who can help you out.
1. What does the writer think of the fact that some people feel sad about bad news around us?
A. Worrying.
B. Natural.
C. Useless.
D. Meaningful.
2. According to the passage, what can you do when feeling bad about some news?
A. Surf on the Internet to know more about it.
B. Talk about your feelings with adults you trust.
C. Tell your classmates what you are worried about.
D. Ask your teachers for help to understand it better.
3. Why does the writer talk about the wildfires in Chongqing, China?
A. To show people like police are really brave and helpful.
B. To show it takes a lot of time and effort to put out the fire.
C. To show things will be better with the help of many people.
D. To show there are some terrible natural disasters in the world.
In our daily life, we often hear about news about floods, war, people being hurt and so on. Do you feel like the world is a hard place to live sometimes?
But what you need to understand is that your feeling is natural. You won't be the only teenager to have this kind of feeling. There are others around you who have the same feeling as you. It is certain that adults (成年人) are worried about these things too. So what can you do?
Talk about what is on your mind with adults you trust. Tell them a little about what you're worried about. If you need help, they're always there. They will probably answer your questions and help you better understand what's going on.
Know that there are people who are trying to make things better. In Chongqing, China, where the wildfires were, there were police, firefighters, soldiers and lots of volunteers who were helping people and animals. These were also the people who would help with the clean-up after the wildfires went away.
Big problems will finally be solved. It might take some time. It might take a lot of effort. But we will all be safe again.
The one thing that you should always remember is that what you feel and think is important. It is OK to react in the way that you are. The news can be hard to understand, but there are people around you who can help you out.
1. What does the writer think of the fact that some people feel sad about bad news around us?
A. Worrying.
B. Natural.
C. Useless.
D. Meaningful.
2. According to the passage, what can you do when feeling bad about some news?
A. Surf on the Internet to know more about it.
B. Talk about your feelings with adults you trust.
C. Tell your classmates what you are worried about.
D. Ask your teachers for help to understand it better.
3. Why does the writer talk about the wildfires in Chongqing, China?
A. To show people like police are really brave and helpful.
B. To show it takes a lot of time and effort to put out the fire.
C. To show things will be better with the help of many people.
D. To show there are some terrible natural disasters in the world.
答案:
1. B 提示:细节理解题。根据第二段第一句“But what you need to understand is that your feeling is natural.”可知,作者认为有些人对周围发生的坏消息感到悲伤是自然的。
2. B 提示:细节理解题。根据第三段第一句“Talk about what is on your mind with adults you trust.”可知,当青少年对坏消息感觉糟糕时应与他们信任的成年人谈谈。
3. C 提示:推理判断题。通读第四段可知,重庆山火事件中,有警察、消防员、军人和志愿者齐心协力灭火,还有很多人在火灾后帮助清理现场。作者通过重庆山火的实例说明:在广大人民的帮助下,灾害情况会有所好转。
2. B 提示:细节理解题。根据第三段第一句“Talk about what is on your mind with adults you trust.”可知,当青少年对坏消息感觉糟糕时应与他们信任的成年人谈谈。
3. C 提示:推理判断题。通读第四段可知,重庆山火事件中,有警察、消防员、军人和志愿者齐心协力灭火,还有很多人在火灾后帮助清理现场。作者通过重庆山火的实例说明:在广大人民的帮助下,灾害情况会有所好转。
查看更多完整答案,请扫码查看