2025年小题狂做八年级英语上册译林版巅峰版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做八年级英语上册译林版巅峰版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小题狂做八年级英语上册译林版巅峰版》

一、完形填空
(2023·常州溧阳期中)Do you know sugar painting? It is a kind of snack and also one of the traditional Chinese art forms. Sugar painting started from the Ming dynasty and became 1
B
in the Qing dynasty. At that time, many people made a living through sugar painting, setting up stalls(货摊) in 2
B
streets or public places. Now people can still see it in many areas of China.

The sugar painters usually sit before a wooden table. On the side, there is a wooden plate with a revolvable arrow(可旋转箭头) on it. The plate is painted with different 3
D
, such as a horse, a bird, a flower, and so on. After paying, the customers(顾客) turn the arrow and wait till it 4
B
.
The picture pointed by the arrow is the one that the painters will make.
Sugar painting is 5
A
from usual painting. The sugar painters use syrup(糖浆) as the “6
D
”, a spoon as the “paintbrush”, and a smooth slab(板) as the “paper”. To make the syrup, the painters have to make sugar hot before 7
B
. Since the syrup may become solid(固体的) if it cools, the painters have to work very 8
D
. They move the spoon full of the syrup up and down, left and right. Soon a sugar painting of an animal, a flower or a bike is 9
A
.
The number of sugar painters is getting 10
C
. However, some of them still keep doing this art. They try their best to hold different activities such as offering classes and giving speeches.
1. A. healthy B. popular C. famous D. expensive
2. A. clean B. busy C. empty D. dirty
3. A. colours B. sizes C. styles D. pictures
4. A. runs B. stops C. leaves D. goes
5. A. different B. close C. important D. same
6. A. cover B. pen C. pencil D. paint
7. A. collecting B. painting C. eating D. throwing
8. A. nicely B. slowly C. quietly D. quickly
9. A. finished B. closed C. worked D. sold
10. A. less B. more C. smaller D. larger
答案: 1. B 提示:healthy 意为“健康的”;popular 意为“流行的,受欢迎的”;famous 意为“著名的”;expensive 意为“昂贵的”。句意:糖画始于明朝,盛行于清朝。 2. B 提示:clean 意为“干净的”;busy 意为“忙碌的”;empty 意为“空的”;dirty 意为“脏的”。句意:当时,许多人通过糖画谋生,在繁忙的街道或公共场所摆摊。 3. D 提示:句意:盘子上绘有不同的图案,如一匹马、一只鸟、一朵花等。 4. B 提示:句意:付完钱后,顾客转动箭头,并等待转动的箭头停下来。 5. A 提示:句意:糖画不同于一般的画。be different from 意为“与……不同”。 6. D 提示:句意:糖画师用糖浆作“颜料”,用勺子作“画笔”,用一块光滑的石板作“纸”。paint 意为“颜料”。 7. B 提示:collect 意为“收集”;paint 意为“画”;eat 意为“吃”;throw 意为“扔”。根据常识,糖画师应该在画糖画之前就加热糖浆。 8. D 提示:nicely 意为“很好地”;slowly 意为“慢慢地”;quietly 意为“安静地”;quickly 意为“快速地”。句意:由于糖浆冷却后会变成固体,所以糖画师必须快速地工作。 9. A 提示:finish 意为“完成”;close 意为“关闭”;work 意为“工作”;sell 意为“卖”。句意:很快,一幅动物、花朵或自行车的糖画就完成了。 10. C 提示:句意:糖画师的数量正在减少。number 表示“数目,数量”,表示数量小,用形容词 small。
1. The writer didn't fly her new kite when she got it because
B
.
2. How did the writer feel when she arrived at Maple Rise with her dad?
A

3. What's the passage mainly about?
C
答案: 1. B 提示:细节理解题。根据第一段中“But it was the beginning of a long winter, and it was impossible to try it out because it was too cold.”可知,天气不好是她没有放风筝的原因。 2. A 提示:推理判断题。根据第二段中“It's high on a hill and usually very windy, but not that day, I began to think we would have problems getting such a big kite into the air.”可以推断出作者担心由于没有风,他们可能无法放风筝。 3. C 提示:主旨大意题。通读全文可知,本文围绕作者从收到风筝到放风筝,再到自己制作风筝展开,讲述了作者对风筝的兴趣是如何发展起来的。因此选项C“作者对风筝的兴趣是如何产生的”正确。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭