第19页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
B(2023·苏州中考)
Teenagers need eight to ten hours of sleep per night. However, in adolescence(青春期), changes to the body's sleep cycle make it difficult for teens to fall asleep early. Many cannot fall asleep until 10:30 p. m. or even later and most of them will feel sleepy if they have to get up too early.
Scientists recommend that both middle and high schools begin no earlier than 8:30 a. m. Later school start times support the natural needs of teenagers and increase their sleeping time.
Here are some other benefits of later school start times:
More time for a healthy breakfast
When running late in the mornings, students are likely to go without breakfast. With an empty stomach, one finds it difficult to focus in class. When they are always in a hurry, students may form unhealthy eating habits.
With extra time before going to school, students can eat a well-balanced breakfast and focus more on learning.
Fewer behavioural(行为的) problems
Teens experience mood changes as a common result of this special period of life. Less sleep may cause worries, stress and unhappiness.
When they get enough sleep, students are calm and peaceful and their moods do not change suddenly. They're less likely to feel worried, unhappy or get angry. For parents, children with more sleep are easier to live with.
Better performance(表现) in study
Sleep loss hurts attention, memory and brain development. Students with less sleep have difficulty paying attention in class and are likely to have lower grades. Students with enough sleep can be more energetic during the day and more willing to learn. They are also less likely to fall asleep in class and more able to understand what they learn.
In conclusion, starting school later helps students get a better night's sleep. It improves their chances of eating, behaving and performing better.
1. According to the passage, what may cause teenagers to stay up?
A. Their low grades.
B. Their empty stomachs.
C. Their body's sleep cycle.
D. Their heavy homework.
2. How can sleep loss influence students' study?
A. It gives them much energy.
B. It does harm to the brain.
C. It saves more time for study.
D. It improves their memory.
3. What's the writer's main purpose in writing this passage?
A. To explain reasons for students' stress.
B. To describe bad habits caused by sleep loss.
C. To discuss scientists' research on healthy food.
D. To introduce benefits of later school start times.
4. On which part of a website can you probably find this passage?
A. Education.
B. Fashion.
C. Sports.
D. Technology.
Teenagers need eight to ten hours of sleep per night. However, in adolescence(青春期), changes to the body's sleep cycle make it difficult for teens to fall asleep early. Many cannot fall asleep until 10:30 p. m. or even later and most of them will feel sleepy if they have to get up too early.
Scientists recommend that both middle and high schools begin no earlier than 8:30 a. m. Later school start times support the natural needs of teenagers and increase their sleeping time.
Here are some other benefits of later school start times:
More time for a healthy breakfast
When running late in the mornings, students are likely to go without breakfast. With an empty stomach, one finds it difficult to focus in class. When they are always in a hurry, students may form unhealthy eating habits.
With extra time before going to school, students can eat a well-balanced breakfast and focus more on learning.
Fewer behavioural(行为的) problems
Teens experience mood changes as a common result of this special period of life. Less sleep may cause worries, stress and unhappiness.
When they get enough sleep, students are calm and peaceful and their moods do not change suddenly. They're less likely to feel worried, unhappy or get angry. For parents, children with more sleep are easier to live with.
Better performance(表现) in study
Sleep loss hurts attention, memory and brain development. Students with less sleep have difficulty paying attention in class and are likely to have lower grades. Students with enough sleep can be more energetic during the day and more willing to learn. They are also less likely to fall asleep in class and more able to understand what they learn.
In conclusion, starting school later helps students get a better night's sleep. It improves their chances of eating, behaving and performing better.
1. According to the passage, what may cause teenagers to stay up?
A. Their low grades.
B. Their empty stomachs.
C. Their body's sleep cycle.
D. Their heavy homework.
2. How can sleep loss influence students' study?
A. It gives them much energy.
B. It does harm to the brain.
C. It saves more time for study.
D. It improves their memory.
3. What's the writer's main purpose in writing this passage?
A. To explain reasons for students' stress.
B. To describe bad habits caused by sleep loss.
C. To discuss scientists' research on healthy food.
D. To introduce benefits of later school start times.
4. On which part of a website can you probably find this passage?
A. Education.
B. Fashion.
C. Sports.
D. Technology.
答案:
1. C 提示:细节理解题。根据第一段第二句“However, in adolescence, changes to the body's sleep cycle make it difficult for teens to fall asleep early.”可知,青春期身体睡眠周期的变化使青少年很难早睡,导致青少年熬夜。
2. B 提示:细节理解题。根据倒数第二段第一句可知,睡眠不足会影响大脑发育,即对大脑有害。
3. D 提示:推理判断题。根据第二段第二句“Later school start times support the natural needs of teenagers and increase their sleeping time.”和第三段可知,作者写这篇文章的目的是介绍中学生推迟上学时间的好处。
4. A 提示:文章出处题。通读全文可知,本文介绍了推迟中学生上学时间の好处,因此本文最可能出现在网站の教育栏目。
2. B 提示:细节理解题。根据倒数第二段第一句可知,睡眠不足会影响大脑发育,即对大脑有害。
3. D 提示:推理判断题。根据第二段第二句“Later school start times support the natural needs of teenagers and increase their sleeping time.”和第三段可知,作者写这篇文章的目的是介绍中学生推迟上学时间的好处。
4. A 提示:文章出处题。通读全文可知,本文介绍了推迟中学生上学时间の好处,因此本文最可能出现在网站の教育栏目。
查看更多完整答案,请扫码查看