2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版泰州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版泰州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版泰州专版》

第76页
二、阅读理解
| 题目 | 体裁 | 字数 | 难度 | 建议用时 | 实际用时 | 正确率 |
| 住房 DIY | 说明文 | 354 | ★★★★ | 8分钟 | ____分钟 | ____/4 |

Do-it-yourself projects let you design your house,providing a way to save money. But even with step-by-step instructions,DIY doesn't always go as planned. Nearly 80% of homeowners make mistakes while doing DIY. Here are four of the biggest mistakes that homeowners often make.
Taking on too much. More than 40% of people find DIY projects more difficult and expensive than they thought. By taking on a task that needs more time or skills than you have,you may end up with a big mess and an unfinished project. “It's important to think about why you want to DIY and what you're hoping to get out of it,” said Bailey Carson,a home care expert. “If you're doing it just to save money,you might need to think twice. Without the time,tools,and talent to do it correctly and safely,mistakes may cost you more in the long run than simply paying others to help from the beginning.”
_▲_ A third of people use the wrong tools for a DIY project,which can make the job more difficult and less safe. Many tools are designed for special uses and materials,so if you use them for other tasks,you may get hurt. Always use the proper tools for each project,and make sure you know how to use them.
Not safety first. DIY mistakes can not only be costly(代价高的) but also dangerous. Of the survey people who once made a big mistake during their DIY projects,47% said that the mistake led to serious problems,while 44% started a fire or fell off a roof or ladder(梯子). Take your time and follow all safety rules when using tools. Wear dust masks,safety glasses,hearing protection or gloves to protect yourself.
Skipping important steps. Skipping a key step can end up your whole DIY project—and you might not realize it until much later. In the survey,47% of people said that they had finished a DIY project before realising it was done wrong. Read all instructions carefully ahead of time,and make sure you have the necessary skills to complete each step before you begin.
(
A
)1. Which of the following sentences should be put in the “_▲_”?
A. Using the wrong tools. B. Using the special tools.
C. Using the expensive tools. D. Using the proper tools.
(
B
)2. Which is TRUE according to the passage?
A. Taking on too much is the biggest mistake while DIY.
B. DIY mistakes can be both expensive and dangerous.
C. We can skip some difficult steps to make DIY easier.
D. Follow the instructions,people make no mistakes in DIY.
(
D
)3. What is the purpose of the writer in writing the passage?
A. To tell us DIY is very dangerous. B. To show DIY can help us save money.
C. To tell us the importance of DIY. D. To help us keep away from DIY mistakes.
(
A
)4. Where may you read the passage?
A. A decorating magazine. B. A science report.
C. A sports newspaper. D. A music book.
答案: 【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,包括对文章内容的理解、推理判断以及信息归纳等。
1. 第一题是一个信息还原题,需要选择一个最适合填入文章空白处的句子。根据文章的内容和结构,我们可以推断出这个句子应该与DIY项目中使用的工具相关。选项A“使用错误的工具”与后文提到的人们在DIY项目中经常使用错误的工具相吻合,因此A是正确答案。
2. 第二题是一个细节理解题,需要从文章中找出正确的信息。根据文章的内容,我们可以找到与每个选项相关的信息,并进行对比。选项B“DIY错误可能既昂贵又危险”与文章中提到的DIY错误可能导致严重的后果和危险情况相符合,因此B是正确答案。
3. 第三题是一个推理判断题,需要理解文章的主旨和目的。通过阅读文章,我们可以了解到作者主要讲述了DIY项目中常见的错误,并给出了如何避免这些错误的建议。因此,作者的目的是帮助我们避免DIY错误,选项D是正确答案。
4. 第四题是一个信息归纳题,需要判断文章可能出现的来源。根据文章的内容和体裁,我们可以推断出这篇文章可能出现在与装修或家居相关的杂志上。因此,选项A“装饰杂志”是正确答案。
【答案】:
1. A
2. B
3. D
4. A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭