第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
( )1. What posture can make people feel less stressed during Maths exams?
A. B. C. D.
( )2. How many students said the exam was easier to do if they were sitting up straight?
A. 65. B. 70. C. 75. D. 80.
( )3. What does the underlined word “defensive” in Paragraph 3 probably mean?
A. Funny. B. Serious. C. Tiring. D. Protective.
( )4. Paragraph 3 is written to explain ______.
A. why slumping over makes exams harder to take
B. why slumping over is bad for one's health
C. why some people slump over during exams
D. why people are nervous during Maths exams
( )5. Which can be the best title of the text?
A. Slump Over to Take Exams B. Sit Up to Do Maths
C. A Better Posture for Nervous Students D. Good Advice for Better Exam Results
A. B. C. D.
A
( )2. How many students said the exam was easier to do if they were sitting up straight?
A. 65. B. 70. C. 75. D. 80.
C
( )3. What does the underlined word “defensive” in Paragraph 3 probably mean?
A. Funny. B. Serious. C. Tiring. D. Protective.
D
( )4. Paragraph 3 is written to explain ______.
A. why slumping over makes exams harder to take
B. why slumping over is bad for one's health
C. why some people slump over during exams
D. why people are nervous during Maths exams
A
( )5. Which can be the best title of the text?
A. Slump Over to Take Exams B. Sit Up to Do Maths
C. A Better Posture for Nervous Students D. Good Advice for Better Exam Results
B
答案:
【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,包括细节理解、词义猜测和主旨大意等。
1题:根据文章第二段“The posture is sitting up straight and it can help students do better in Maths exams.”可知,坐直可以帮助学生在数学考试中表现得更好,即感觉压力更小。然后看选项中的插图,A选项是坐直,B选项身体前倾,C选项趴在桌子上,D选项靠在椅子上。所以答案是A。
2题:根据文章第二段“Scientists tested 125 college students...After the exam, about 60% students said the exam was easier to take if they were sitting up straight.”可知,125名学生中的60%说坐直时考试更容易。通过计算$125× 60\%=75$,得出答案是C。
3题:根据文章第三段“A slumped-over posture is a defensive posture and if people are in danger, they will use this posture to protect themselves.”可知,趴着的姿势是一种防御姿势,当人们处于危险中时,会用这种姿势来保护自己。所以“defensive”的意思是“防御的,保护的”,与D选项“Protective”意思相符。
4题:文章第三段主要解释了为什么趴着的姿势会让考试更难进行。它提到这种姿势会唤起身体和大脑中的不良记忆,阻止人们清晰思考,因为太紧张了。所以答案是A。
5题:文章主要讲述了坐直这种姿势对学生在数学考试中的积极影响,以及好姿势对其他人的好处。B选项“Sit Up to Do Maths”最能概括文章的主旨,即坐直来做数学题。A选项“Slump Over to Take Exams”与文章主旨相反;C选项“A Better Posture for Nervous Students”没有特指数学考试;D选项“Good Advice for Better Exam Results”过于笼统,没有突出姿势的重要性。所以答案是B。
【答案】:1.A;2.C;3.D;4.A;5.B。
1题:根据文章第二段“The posture is sitting up straight and it can help students do better in Maths exams.”可知,坐直可以帮助学生在数学考试中表现得更好,即感觉压力更小。然后看选项中的插图,A选项是坐直,B选项身体前倾,C选项趴在桌子上,D选项靠在椅子上。所以答案是A。
2题:根据文章第二段“Scientists tested 125 college students...After the exam, about 60% students said the exam was easier to take if they were sitting up straight.”可知,125名学生中的60%说坐直时考试更容易。通过计算$125× 60\%=75$,得出答案是C。
3题:根据文章第三段“A slumped-over posture is a defensive posture and if people are in danger, they will use this posture to protect themselves.”可知,趴着的姿势是一种防御姿势,当人们处于危险中时,会用这种姿势来保护自己。所以“defensive”的意思是“防御的,保护的”,与D选项“Protective”意思相符。
4题:文章第三段主要解释了为什么趴着的姿势会让考试更难进行。它提到这种姿势会唤起身体和大脑中的不良记忆,阻止人们清晰思考,因为太紧张了。所以答案是A。
5题:文章主要讲述了坐直这种姿势对学生在数学考试中的积极影响,以及好姿势对其他人的好处。B选项“Sit Up to Do Maths”最能概括文章的主旨,即坐直来做数学题。A选项“Slump Over to Take Exams”与文章主旨相反;C选项“A Better Posture for Nervous Students”没有特指数学考试;D选项“Good Advice for Better Exam Results”过于笼统,没有突出姿势的重要性。所以答案是B。
【答案】:1.A;2.C;3.D;4.A;5.B。
查看更多完整答案,请扫码查看