2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版泰州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版泰州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版泰州专版》

第4页
二、阅读理解
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
|交朋友的技能|说明文|289|★★★|7分钟|____分钟|____/5|
Friends are wonderful. They make you laugh,go on journeys with you,and they're there for you when you're in trouble. But sometimes making new friends can be hard. So being able to make friends easily is a helpful skill to develop.
Just be yourself. You needn't be perfect,but you should be honest. That's the key to being yourself. Let others see the real you. A good friend will like you for who you are,and if they don't,then maybe they are not the friends that you want to have.
Be open and try new things. Sometimes,meeting people can be difficult. Try new hobbies or interests that get you out and meet new people. You can join a club at school,attend a social event,or help at your community.
Take the chances to talk to someone. You could be conversation starters. Don't worry about saying anything special—just open a conversation by saying something friendly,like "Isn't it a nice day?" or "That's a beautiful dress!"
Look for people who have the same hobbies as you. You're more likely to be friends with someone if you have something in common. From talking to someone,you may find out that you have similar interests or hobbies. Using this can help build a friendship as you can discuss or do something together.
Contact your friends as often as possible. Friendships take time and effort,but a good friendship will be worth the effort. Make time and share your life with your friend. Make a phone call if you are far away.
If you've tried these skills,but still find it difficult to make friends,take it easy. Don't worry if a friendship doesn't happen all at once. It takes time.
(
B
)1. How does the writer introduce how to say something friendly in Paragraph 4?
A. By doing research. B. By giving examples.
C. By giving numbers. D. By asking questions.
(
A
)2. What does the underlined sentence in Paragraph 6 mean?
A. Keep in touch with your friends more often. B. Keep away from your friends more often.
C. Meet your friends more often. D. Go out with friends more often.
(
A
)3. Which is the right structure of the passage?(①= Paragraph 1 ...)

(
B
)4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Making friends is easy for everyone. B. Being honest is the key to being yourself.
C. Good friends should have the same hobbies. D. You need to change yourself to make friends.
(
C
)5. Which can be the best title of the passage?
A. How to Talk to Others B. Difficulties in Friendship
C. Skills of Making Friends D. Wonderful Friends We Have
答案: 【解析】:
这是一篇关于交朋友技能的说明文,主要考查了阅读理解中的细节理解、推理判断和主旨大意等能力。
1. 题目1是细节理解题,需要找到作者在第四段介绍如何说友好话语的方式,通过阅读第四段可知,作者通过举例“Isn't it a nice day?” or “That's a beautiful dress!”来介绍,所以答案是B。
2. 题目2是句意猜测题,需要理解第六段中划线句子的意思,根据第六段“Contact your friends as often as possible. Friendships take time and effort, but a good friendship will be worth the effort. Make time and share your life with your friend. Make a phone call if you are far away.”可知,是要经常与朋友保持联系,所以答案是A。
3. 题目3是文章结构题,需要分析文章的结构,第一段总体说明交朋友技能的重要性,第二段到第六段分别介绍交朋友的技能,第七段进行总结,所以文章结构是① ②③④⑤⑥ ⑦,答案是A。
4. 题目4是细节理解题,需要判断哪个选项是正确的,根据第二段“You needn't be perfect, but you should be honest. That's the key to being yourself.”可知,诚实是做自己的关键,所以答案是B。
5. 题目5是主旨大意题,需要选择文章的最佳标题,文章主要介绍了交朋友的技能,所以答案是C。
【答案】:
1. B;
2. A;
3. A;
4. B;
5. C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭