第157页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
二、阅读理解
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
|鲸鱼声音的变化|说明文|335|★★★★|7分钟|____分钟|____/4|
Blue whales love to sing. They sing to communicate across long distances. People can hear certain parts of a whale song,so scientists use special tools to record and study the songs. Over the years,they've noticed that the songs have changed in pitch. Pitch describes how high or low a sound is.
Emma Leroy and a team of scientists now think they know why. They've studied more than a million songs from five groups of whales. The songs were recorded in the southern Indian Ocean over a period of seven years. Last fall,the team's report came out in the magazine Oceans. It tells why the pitch of whale songs has gotten lower:whales aren't singing as loudly as they used to.
▲ Leroy's study puts forward two hypotheses(假说). The first is that there are more whales. Starting in 1985,the International Whaling Organization made rules against catching whales. As the whale population has increased,whales have begun to live closer together. And if the whales are closer together,they don't have to sing loudly to communicate.
$The study's second hypothesis is that the pitch of whale songs has dropped because of the weather change. An increase of carbon dioxide(CO_2) has made ocean water more acidic($酸性的$),changing its sound carrying result. Now the songs can be heard from farther away,so the whales don't have to sing loudly. "The increase of CO_2 is good news for whale communication," Leroy says. "But for the environment,it is not good at all." More acidic water could be harmful to some ocean life.$
Leroy says that checking either hypothesis would need more research. "We would need to understand how the blue whales sing the song," she says. But that would mean studying each single whale. It's hard to do and also very expensive. Scientists will continue to study whale songs and each study adds to people's understanding. "Maybe our hypotheses will be checked in 10 years," Leroy says. "Science is often a journey."
(
A. But do people know how often whales sing songs?
B. Then what might happen to the scientists?
C. So why are whales singing more softly?
D. And when do whales start to move in different places?
(
$A. The change of whale population. B. The increase of CO_2. $
C. The increase of acidic water. D. The change of whale communication.
(
A. Whale communication has a bad influence on life.
B. Whales sing loudly because of their increasing population.
C. Climate change influences how far the whale songs can be heard.
D. Scientists have checked the exact reasons why whales communicate.
(
A. How Leroy's team wrote the report. B. How the ocean was polluted.
C. Why the whale population increases. D. Why the sound of whale changes.
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
|鲸鱼声音的变化|说明文|335|★★★★|7分钟|____分钟|____/4|
Blue whales love to sing. They sing to communicate across long distances. People can hear certain parts of a whale song,so scientists use special tools to record and study the songs. Over the years,they've noticed that the songs have changed in pitch. Pitch describes how high or low a sound is.
Emma Leroy and a team of scientists now think they know why. They've studied more than a million songs from five groups of whales. The songs were recorded in the southern Indian Ocean over a period of seven years. Last fall,the team's report came out in the magazine Oceans. It tells why the pitch of whale songs has gotten lower:whales aren't singing as loudly as they used to.
▲ Leroy's study puts forward two hypotheses(假说). The first is that there are more whales. Starting in 1985,the International Whaling Organization made rules against catching whales. As the whale population has increased,whales have begun to live closer together. And if the whales are closer together,they don't have to sing loudly to communicate.
$The study's second hypothesis is that the pitch of whale songs has dropped because of the weather change. An increase of carbon dioxide(CO_2) has made ocean water more acidic($酸性的$),changing its sound carrying result. Now the songs can be heard from farther away,so the whales don't have to sing loudly. "The increase of CO_2 is good news for whale communication," Leroy says. "But for the environment,it is not good at all." More acidic water could be harmful to some ocean life.$
Leroy says that checking either hypothesis would need more research. "We would need to understand how the blue whales sing the song," she says. But that would mean studying each single whale. It's hard to do and also very expensive. Scientists will continue to study whale songs and each study adds to people's understanding. "Maybe our hypotheses will be checked in 10 years," Leroy says. "Science is often a journey."
(
C
)1. Which of the following sentences can be put in the "▲" in Paragraph 3? A. But do people know how often whales sing songs?
B. Then what might happen to the scientists?
C. So why are whales singing more softly?
D. And when do whales start to move in different places?
(
B
)2. What does the underlined word "it" in Paragraph 4 refer to? $A. The change of whale population. B. The increase of CO_2. $
C. The increase of acidic water. D. The change of whale communication.
(
C
)3. What can we infer from the passage? A. Whale communication has a bad influence on life.
B. Whales sing loudly because of their increasing population.
C. Climate change influences how far the whale songs can be heard.
D. Scientists have checked the exact reasons why whales communicate.
(
D
)4. What does the passage mainly talk about? A. How Leroy's team wrote the report. B. How the ocean was polluted.
C. Why the whale population increases. D. Why the sound of whale changes.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。文章主要讨论了鲸鱼歌声音变化的原因,并提出了两个假说。题目类型包括细节理解题、推理判断题和主旨大意题。
1. 第一题是推理判断题,需要找出能够填入文章第三段空缺处的句子。根据文章内容,空缺处后的句子提到了两个假说,解释了鲸鱼歌声变化的原因。因此,需要找出一个能够引出这两个假说的句子。选项C“那么为什么鲸鱼唱得更轻柔呢?”能够很好地引出后文的内容。
2. 第二题是细节理解题,需要找出第四段中划线单词“it”的指代对象。根据第四段的内容,“An increase of carbon dioxide($CO_2$) has made ocean water more acidic($酸性的$),changing its sound carrying result.”,可以推断出“it”指的是“二氧化碳的增加”。
3. 第三题是推理判断题,需要从文章中推断出正确的信息。根据文章第四段的内容,“An increase of carbon dioxide($CO_2$) has made ocean water more acidic($酸性的$),changing its sound carrying result. Now the songs can be heard from farther away,so the whales don't have to sing loudly.”,可以推断出气候变化影响了鲸鱼歌声传播的距离。
4. 第四题是主旨大意题,需要概括文章的主要内容。文章主要讨论了鲸鱼歌声音变化的原因,并提出了两个假说进行解释。因此,选项D“为什么鲸鱼的声音会变化”能够很好地概括文章的主旨。
【答案】:
1. C
2. B
3. C
4. D
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。文章主要讨论了鲸鱼歌声音变化的原因,并提出了两个假说。题目类型包括细节理解题、推理判断题和主旨大意题。
1. 第一题是推理判断题,需要找出能够填入文章第三段空缺处的句子。根据文章内容,空缺处后的句子提到了两个假说,解释了鲸鱼歌声变化的原因。因此,需要找出一个能够引出这两个假说的句子。选项C“那么为什么鲸鱼唱得更轻柔呢?”能够很好地引出后文的内容。
2. 第二题是细节理解题,需要找出第四段中划线单词“it”的指代对象。根据第四段的内容,“An increase of carbon dioxide($CO_2$) has made ocean water more acidic($酸性的$),changing its sound carrying result.”,可以推断出“it”指的是“二氧化碳的增加”。
3. 第三题是推理判断题,需要从文章中推断出正确的信息。根据文章第四段的内容,“An increase of carbon dioxide($CO_2$) has made ocean water more acidic($酸性的$),changing its sound carrying result. Now the songs can be heard from farther away,so the whales don't have to sing loudly.”,可以推断出气候变化影响了鲸鱼歌声传播的距离。
4. 第四题是主旨大意题,需要概括文章的主要内容。文章主要讨论了鲸鱼歌声音变化的原因,并提出了两个假说进行解释。因此,选项D“为什么鲸鱼的声音会变化”能够很好地概括文章的主旨。
【答案】:
1. C
2. B
3. C
4. D
查看更多完整答案,请扫码查看