2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版泰州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版泰州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸组合训练八年级英语上册译林版泰州专版》

第65页
(
D
)16. What is the benefit of realizing your strengths and weaknesses?
A. It can make us more confident. B. It can help us improve our study.
C. It can make us happy. D. It can help us know our abilities better.
(
A
)17. Which of the following sentences can be put into “ ▲ ”?
A. Following your heart is important. B. You need to develop a sense of independence.
C. It is useful to find out your favourite hobby. D. To stay away from people who are not positive helps a lot.
(
B
)18. What does the underlined word “imitate” mean?
A. Trust. B. Copy. C. Encourage. D. Discuss.
(
A
)19. Which of the following will the writer probably agree with?
A. We should live a life in our own way. B. We can succeed if we improve our weaknesses.
C. We should care more about others’ opinions. D. We should always be friendly to others to live a happy life.
(
C
)20. What is the best title for the text?
A. How to Get on with Different People B. How to Realize Your Dream
C. Know Yourself,Be Yourself D. Find Your Strengths and Weaknesses
答案: 【解析】:
这是一篇英语阅读理解,主要围绕“了解自己,做自己”的主题展开。题目来源是八年级译林版上册的Unit 3单元提优卷。本题主要考查学生对于文章细节的理解和推理能力,以及对于文章主题的把握。
16. 题目问的是认识到自己的长处和短处有什么好处。根据文章第二段“By realizing your strengths and weaknesses, you can better understand your abilities.”可以得出答案。
17. 题目要求选择一个句子填入文章中的空白处。根据文章第三段“Don’t always be influenced by others’ opinions. If you have a dream, such as becoming a singer, don’t give it up easily because someone says you are not good enough. Believe in yourself and follow your dream.”可以推断出,作者强调要跟随自己的内心,不要受他人意见的影响,因此选项A“Following your heart is important.”最为贴切。
18. 题目问的是“imitate”这个词的意思。根据文章第四段“They admire others’ lives and try to imitate them.”可以推断出,“imitate”的意思是模仿、仿效,因此选项B“Copy”为正确答案。
19. 题目问的是作者可能会同意以下哪个观点。根据文章最后一段“In a word, we should spend some time getting to know ourselves. Accept our strengths and weaknesses, and follow our hearts. Only in this way can we become the person we want to be and live a meaningful life.”可以得出,作者强调要了解自己,接受自己的优缺点,并跟随自己的内心,因此选项A“We should live a life in our own way.”最符合作者的观点。
20. 题目要求选择文章的最佳标题。整篇文章都在强调“了解自己,做自己”的重要性,因此选项C“Know Yourself, Be Yourself”最能概括文章的主旨。
【答案】:
16. D
17. A
18. B
19. A
20. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭