第112页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
一、阅读理解
| 题目 | 体裁 | 字数 | 难度 | 建议用时 | 实际用时 | 正确率 |
| 大熊猫 | 说明文 | 320 | ★★★★ | 8分钟 | ____分钟 | ____/4 |
(2025·济宁一模)The number of pandas, which once were an endangered species, has grown continuously in recent years, partly thanks to the introduction of the special pandas born in captivity(圈养)but trained from birth to return to nature.
The first stage of the training begins in the first year of life in an area of around 2,000 square metres. This allows experts to monitor them more easily and minimize the damage they may suffer. During this period, the baby pandas learn to find water sources, which is something necessary for their survival. In the second stage, once they turn one year old, their diet changes and in addition to their mother's milk, they need bamboo. They will learn to find bamboo, how to stay away from their natural enemies and how to seek shelter to avoid danger. In this second stage, the area in which they move will be enlarged to over 20 thousand square metres. The surface is similar to that of their natural habitat in the wild.
After those training stages and final physical examinations, captive pandas are well-prepared to explore the wild world. When they go back to the wild, they wear collars(颈圈)to provide a helpful tracking sign to inform the wildlife protection experts. Mu Shijie is one of these experts who are backed by a giant panda monitoring "dream team", whose daily duty is to monitor the wild giant pandas in the nature reserve as well as the captive giant pandas that are set free.
The World Wide Fund for Nature said in a statement that there was a "promising trend" in the wild population of pandas and that rewilding could help deal with the risk of inbreeding(近亲繁殖). "After decades of work, it is clear that the future of pandas and their forest home depend on more effective measures, especially with the increasing effect of climate change," a spokesperson said.
(
A. The benefits of training.
B. The process of training.
C. The challenges of training.
D. The importance of training.
(
A. To aid experts in following the pandas' trace.
B. To help pandas adapt to the wild world easily.
C. To enable pandas to recognize each other quickly.
D. To protect pandas from hunters and natural enemies.
(
A. Observed.
B. Supported.
C. Affected.
D. Promoted.
(
A. Greater efforts should be made to protect pandas.
B. The population of the captive giant pandas is mounting.
C. The risk of inbreeding can be totally avoided by rewilding.
D. A World Wide Fund for Nature will be established to preserve pandas.
| 题目 | 体裁 | 字数 | 难度 | 建议用时 | 实际用时 | 正确率 |
| 大熊猫 | 说明文 | 320 | ★★★★ | 8分钟 | ____分钟 | ____/4 |
(2025·济宁一模)The number of pandas, which once were an endangered species, has grown continuously in recent years, partly thanks to the introduction of the special pandas born in captivity(圈养)but trained from birth to return to nature.
The first stage of the training begins in the first year of life in an area of around 2,000 square metres. This allows experts to monitor them more easily and minimize the damage they may suffer. During this period, the baby pandas learn to find water sources, which is something necessary for their survival. In the second stage, once they turn one year old, their diet changes and in addition to their mother's milk, they need bamboo. They will learn to find bamboo, how to stay away from their natural enemies and how to seek shelter to avoid danger. In this second stage, the area in which they move will be enlarged to over 20 thousand square metres. The surface is similar to that of their natural habitat in the wild.
After those training stages and final physical examinations, captive pandas are well-prepared to explore the wild world. When they go back to the wild, they wear collars(颈圈)to provide a helpful tracking sign to inform the wildlife protection experts. Mu Shijie is one of these experts who are backed by a giant panda monitoring "dream team", whose daily duty is to monitor the wild giant pandas in the nature reserve as well as the captive giant pandas that are set free.
The World Wide Fund for Nature said in a statement that there was a "promising trend" in the wild population of pandas and that rewilding could help deal with the risk of inbreeding(近亲繁殖). "After decades of work, it is clear that the future of pandas and their forest home depend on more effective measures, especially with the increasing effect of climate change," a spokesperson said.
(
B
)1. What does Paragraph 2 mainly talk about?A. The benefits of training.
B. The process of training.
C. The challenges of training.
D. The importance of training.
(
A
)2. Why do the captive pandas wear collars when they go back to the wild?A. To aid experts in following the pandas' trace.
B. To help pandas adapt to the wild world easily.
C. To enable pandas to recognize each other quickly.
D. To protect pandas from hunters and natural enemies.
(
B
)3. What does the underlined word "backed" in Paragraph 3 probably mean?A. Observed.
B. Supported.
C. Affected.
D. Promoted.
(
A
)4. What can we infer from the last paragraph?A. Greater efforts should be made to protect pandas.
B. The population of the captive giant pandas is mounting.
C. The risk of inbreeding can be totally avoided by rewilding.
D. A World Wide Fund for Nature will be established to preserve pandas.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。文章主要介绍了大熊猫从圈养到重返自然的训练过程,以及这一过程中的一些细节和意义。
1. 第一题是主旨题,需要概括第二段的主要内容。第二段详细描述了熊猫从出生到一岁,以及一岁之后的训练过程,包括学习寻找水源、食物,如何躲避天敌等,因此,答案应选B,即训练的过程。
2. 第二题是细节题,需要找出圈养熊猫回到野外时佩戴颈圈的原因。根据文章第三段,“When they go back to the wild, they wear collars(颈圈)to provide a helpful tracking sign to inform the wildlife protection experts.”可知,颈圈是为了帮助专家追踪熊猫的行踪,因此答案选A。
3. 第三题是词义猜测题,需要猜测“backed”在文中的意思。根据文章第三段,“Mu Shijie is one of these experts who are backed by a giant panda monitoring 'dream team'”,可知Mu Shijie是这些专家之一,他们得到了一个大熊猫监测“梦之队”的支持。因此,“backed”在此处的意思是“支持”,答案选B。
4. 第四题是推理题,需要根据最后一段的内容进行推断。最后一段提到,“After decades of work, it is clear that the future of pandas and their forest home depend on more effective measures, especially with the increasing effect of climate change”,即经过几十年的努力,很明显大熊猫及其森林家园的未来取决于更有效的措施,特别是在气候变化影响日益增大的情况下。因此,可以推断出需要付出更大的努力来保护大熊猫,答案选A。
【答案】:
1. B;2. A;3. B;4. A。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。文章主要介绍了大熊猫从圈养到重返自然的训练过程,以及这一过程中的一些细节和意义。
1. 第一题是主旨题,需要概括第二段的主要内容。第二段详细描述了熊猫从出生到一岁,以及一岁之后的训练过程,包括学习寻找水源、食物,如何躲避天敌等,因此,答案应选B,即训练的过程。
2. 第二题是细节题,需要找出圈养熊猫回到野外时佩戴颈圈的原因。根据文章第三段,“When they go back to the wild, they wear collars(颈圈)to provide a helpful tracking sign to inform the wildlife protection experts.”可知,颈圈是为了帮助专家追踪熊猫的行踪,因此答案选A。
3. 第三题是词义猜测题,需要猜测“backed”在文中的意思。根据文章第三段,“Mu Shijie is one of these experts who are backed by a giant panda monitoring 'dream team'”,可知Mu Shijie是这些专家之一,他们得到了一个大熊猫监测“梦之队”的支持。因此,“backed”在此处的意思是“支持”,答案选B。
4. 第四题是推理题,需要根据最后一段的内容进行推断。最后一段提到,“After decades of work, it is clear that the future of pandas and their forest home depend on more effective measures, especially with the increasing effect of climate change”,即经过几十年的努力,很明显大熊猫及其森林家园的未来取决于更有效的措施,特别是在气候变化影响日益增大的情况下。因此,可以推断出需要付出更大的努力来保护大熊猫,答案选A。
【答案】:
1. B;2. A;3. B;4. A。
查看更多完整答案,请扫码查看