第165页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
| 题目 | 体裁 | 字数 | 难度 | 建议用时 | 实际用时 | 正确率 |
| 观察蚂蚁 | 记叙文 | 277 | ★★★★ | 9分钟 | ____分钟 | ____/15 |
Most of us may often take no notice of ants. But this is not the case for Huang Yifan,a 17-year-old 1 from Shandong Province. He likes ants and has discovered many 2 secrets behind their behaviour. It helped him 3 a national high school science competition.
He found that though ants live underground for a long time,they can still find out whether other ants 4 the same nest by looking at,smelling and touching them.
To test his 5,Huang made a nest with about 100 ants,using a plastic bottle. He took one ant out and painted its abdomen(腹部) blue. Then he put the painted ant back into the nest and 6 to see what would happen to it. "After the ant which was painted blue goes into the nest,the other ants try to attack and 7 it out of the nest with difficulty," Huang said. "But when the ants discover the painted ant belongs to the same nest by using their sense of 8,they stop attacking."
Huang researched further with instruments like cameras to learn about the ants' 9 to tell their own nestmates. "Social insects such as ants and bees have a(n) 10 ability to do that. It's especially fun that ants are similar to humans 11 some ways. They also know how to work together," Huang said.
Huang has 12 about 1,000 ants since he was ten,using his 13 of the needed temperature and light. 14 most people think the tests are boring,he sticks to doing them 15. And he will go on doing more scientific projects in the future.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
| 观察蚂蚁 | 记叙文 | 277 | ★★★★ | 9分钟 | ____分钟 | ____/15 |
Most of us may often take no notice of ants. But this is not the case for Huang Yifan,a 17-year-old 1 from Shandong Province. He likes ants and has discovered many 2 secrets behind their behaviour. It helped him 3 a national high school science competition.
He found that though ants live underground for a long time,they can still find out whether other ants 4 the same nest by looking at,smelling and touching them.
To test his 5,Huang made a nest with about 100 ants,using a plastic bottle. He took one ant out and painted its abdomen(腹部) blue. Then he put the painted ant back into the nest and 6 to see what would happen to it. "After the ant which was painted blue goes into the nest,the other ants try to attack and 7 it out of the nest with difficulty," Huang said. "But when the ants discover the painted ant belongs to the same nest by using their sense of 8,they stop attacking."
Huang researched further with instruments like cameras to learn about the ants' 9 to tell their own nestmates. "Social insects such as ants and bees have a(n) 10 ability to do that. It's especially fun that ants are similar to humans 11 some ways. They also know how to work together," Huang said.
Huang has 12 about 1,000 ants since he was ten,using his 13 of the needed temperature and light. 14 most people think the tests are boring,he sticks to doing them 15. And he will go on doing more scientific projects in the future.
(
B
)1. A. doctor B. student C. officer D. worker (
C
)2. A. moving B. worrying C. interesting D. caring (
D
)3. A. enter B. decide C. start D. win (
A
)4. A. come from B. hear from C. learn from D. different from (
C
)5. A. skill B. action C. finding D. wish (
B
)6. A. failed B. waited C. forgot D. provided (
A
)7. A. pull B. change C. follow D. leave (
C
)8. A. voice B. taste C. smell D. space (
B
)9. A. sense B. ability C. look D. pose (
D
)10. A. weak B. old C. new D. strong (
C
)11. A. with B. on C. in D. by (
A
)12. A. raised B. led C. met D. surprised (
B
)13. A. health B. knowledge C. list D. kindness (
C
)14. A. So B. However C. Even if D. Because (
C
)15. A. loudly B. nervously C. patiently D. quickly
答案:
【解析】:
这是一道英语完形填空题,考查的主要知识点包括词汇辨析、上下文理解以及逻辑推理等。解题的关键在于准确理解题干,把握文章的主旨,同时结合语境和常识进行词汇选择。
1. 对于第一题,根据题干中的“17-year-old”和选项,可以推断出应该是一个17岁的学生,因此选择B选项“student”。
2. 第二题需要理解蚂蚁行为的特性,结合常识和语境,选择描述蚂蚁行为特性的形容词,C选项“interesting”最符合。
3. 第三题考查动词辨析,根据题干中的“science competition”和选项,可以推断出是赢得比赛,因此选择D选项“win”。
4. 第四题考查动词短语辨析,需要理解蚂蚁如何识别同伴,A选项“come from”表示来自同一巢穴,符合语境。
5. 第五题考查名词辨析,根据题干中的“test”和选项,可以推断出是测试他的发现,因此选择C选项“finding”。
6. 第六题考查动词辨析,根据题干中的“put the painted ant back into the nest”和选项,可以推断出是等待观察结果,因此选择B选项“waited”。
7. 第七题考查动词辨析,根据题干中的“attack”和选项,可以推断出是蚂蚁试图将涂色的蚂蚁拉出巢穴,因此选择A选项“pull”。
8. 第八题考查名词辨析,根据题干中的“sense”和选项,结合蚂蚁通过嗅觉识别同伴的常识,选择C选项“smell”。
9. 第九题考查名词辨析,需要理解蚂蚁识别同伴的能力,B选项“ability”最符合。
10. 第十题考查形容词辨析,根据题干中的“social insects”和选项,可以推断出这些昆虫有很强的识别能力,因此选择D选项“strong”。
11. 第十一题考查介词辨析,根据题干中的“some ways”和选项,结合固定搭配“in some ways”,选择C选项“in”。
12. 第十二题考查动词辨析,根据题干中的“about 1,000 ants”和选项,可以推断出是饲养蚂蚁,因此选择A选项“raised”。
13. 第十三题考查名词辨析,需要理解饲养蚂蚁所需的知识,B选项“knowledge”最符合。
14. 第十四题考查连词辨析,根据题干中的语境和选项,可以推断出是转折关系,因此选择C选项“Even if”。
15. 第十五题考查副词辨析,根据题干中的“sticks to doing them”和选项,可以推断出是耐心地进行实验,因此选择C选项“patiently”。
【答案】:
1. B;2. C;3. D;4. A;5. C;6. B;7. A;8. C;9. B;10. D;11. C;12. A;13. B;14. C;15. C。
这是一道英语完形填空题,考查的主要知识点包括词汇辨析、上下文理解以及逻辑推理等。解题的关键在于准确理解题干,把握文章的主旨,同时结合语境和常识进行词汇选择。
1. 对于第一题,根据题干中的“17-year-old”和选项,可以推断出应该是一个17岁的学生,因此选择B选项“student”。
2. 第二题需要理解蚂蚁行为的特性,结合常识和语境,选择描述蚂蚁行为特性的形容词,C选项“interesting”最符合。
3. 第三题考查动词辨析,根据题干中的“science competition”和选项,可以推断出是赢得比赛,因此选择D选项“win”。
4. 第四题考查动词短语辨析,需要理解蚂蚁如何识别同伴,A选项“come from”表示来自同一巢穴,符合语境。
5. 第五题考查名词辨析,根据题干中的“test”和选项,可以推断出是测试他的发现,因此选择C选项“finding”。
6. 第六题考查动词辨析,根据题干中的“put the painted ant back into the nest”和选项,可以推断出是等待观察结果,因此选择B选项“waited”。
7. 第七题考查动词辨析,根据题干中的“attack”和选项,可以推断出是蚂蚁试图将涂色的蚂蚁拉出巢穴,因此选择A选项“pull”。
8. 第八题考查名词辨析,根据题干中的“sense”和选项,结合蚂蚁通过嗅觉识别同伴的常识,选择C选项“smell”。
9. 第九题考查名词辨析,需要理解蚂蚁识别同伴的能力,B选项“ability”最符合。
10. 第十题考查形容词辨析,根据题干中的“social insects”和选项,可以推断出这些昆虫有很强的识别能力,因此选择D选项“strong”。
11. 第十一题考查介词辨析,根据题干中的“some ways”和选项,结合固定搭配“in some ways”,选择C选项“in”。
12. 第十二题考查动词辨析,根据题干中的“about 1,000 ants”和选项,可以推断出是饲养蚂蚁,因此选择A选项“raised”。
13. 第十三题考查名词辨析,需要理解饲养蚂蚁所需的知识,B选项“knowledge”最符合。
14. 第十四题考查连词辨析,根据题干中的语境和选项,可以推断出是转折关系,因此选择C选项“Even if”。
15. 第十五题考查副词辨析,根据题干中的“sticks to doing them”和选项,可以推断出是耐心地进行实验,因此选择C选项“patiently”。
【答案】:
1. B;2. C;3. D;4. A;5. C;6. B;7. A;8. C;9. B;10. D;11. C;12. A;13. B;14. C;15. C。
查看更多完整答案,请扫码查看