第55页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
一、阅读理解
| 题目 | 体裁 | 字数 | 难度 | 建议用时 | 实际用时 | 正确率 |
| 允许自己犯错 | 说明文 | 298 | ★★★★ | 9分钟 | ____分钟 | ____/5 |
We all want to do things well. For example,as students all of us want to have a good performance in study and get good grades. However,growing up also includes accepting when things go wrong. In fact,mistakes can lead to some of the most interesting and meaningful results.
Aiming for good results can help you focus on(关注)your goals,but it's also important to focus on enjoying the process. Getting too hung up on whether things go as planned can put a lot of pressure on you and lead to worry. That's why it's good to leave some room for mistakes and imperfections.
Dr. Rekha Vara is a doctor who helps people with their mental(心理的)health. She says getting things wrong is part of growing up. "We also have to experience the uncomfortable feeling when we get things wrong. This helps us to become stronger," says Dr. Vara. "Or we'll be too scared to make mistakes. This fear can lead us to put off doing difficult things or avoid trying new things."
Learning from your mistakes is necessary while growing up. The most important thing is what you choose to do next. Try not to take it too seriously,blame(责备)yourself or feel too disappointed or upset. Dr. Vara explains,"Remember you're a common man. Humans make mistakes." ▲ ,but these feelings will soon pass and you'll feel happier.
Instead,thinking about what you might do differently next time helps a lot. In one study,if students were reminded to forgive(宽恕)and be kind to themselves when they failed a test,they felt more encouraged to try again,while other students were less pleased to have a second try.
( )1. What does the underlined part in Paragraph 2 probably mean?
A. 执迷
B. 懊悔
C. 遗憾
D. 忽略
( )2. Which of the following would Dr. Vara agree with?
A. Fear leads us to try new things.
B. Failure is normal in growing up.
C. Good results make us stronger.
D. People hardly ever get things wrong.
( )3. Which of the following can be put in " ▲ " in Paragraph 4?
A. Everyone will grow up
B. Process is really important
C. You should enjoy your feelings
D. You might feel uncomfortable at first
( )4. How does the writer support his idea in the last paragraph?
A. By telling stories.
B. By giving an example.
C. By listing numbers.
D. By describing a problem.
( )5. What's the best title for the passage?
A. Stick to Your Goals
B. Avoid Making Mistakes
C. Imperfection Can Be a Gift
D. Pressure Is the Key to Success
| 题目 | 体裁 | 字数 | 难度 | 建议用时 | 实际用时 | 正确率 |
| 允许自己犯错 | 说明文 | 298 | ★★★★ | 9分钟 | ____分钟 | ____/5 |
We all want to do things well. For example,as students all of us want to have a good performance in study and get good grades. However,growing up also includes accepting when things go wrong. In fact,mistakes can lead to some of the most interesting and meaningful results.
Aiming for good results can help you focus on(关注)your goals,but it's also important to focus on enjoying the process. Getting too hung up on whether things go as planned can put a lot of pressure on you and lead to worry. That's why it's good to leave some room for mistakes and imperfections.
Dr. Rekha Vara is a doctor who helps people with their mental(心理的)health. She says getting things wrong is part of growing up. "We also have to experience the uncomfortable feeling when we get things wrong. This helps us to become stronger," says Dr. Vara. "Or we'll be too scared to make mistakes. This fear can lead us to put off doing difficult things or avoid trying new things."
Learning from your mistakes is necessary while growing up. The most important thing is what you choose to do next. Try not to take it too seriously,blame(责备)yourself or feel too disappointed or upset. Dr. Vara explains,"Remember you're a common man. Humans make mistakes." ▲ ,but these feelings will soon pass and you'll feel happier.
Instead,thinking about what you might do differently next time helps a lot. In one study,if students were reminded to forgive(宽恕)and be kind to themselves when they failed a test,they felt more encouraged to try again,while other students were less pleased to have a second try.
( )1. What does the underlined part in Paragraph 2 probably mean?
A. 执迷
B. 懊悔
C. 遗憾
D. 忽略
A
( )2. Which of the following would Dr. Vara agree with?
A. Fear leads us to try new things.
B. Failure is normal in growing up.
C. Good results make us stronger.
D. People hardly ever get things wrong.
B
( )3. Which of the following can be put in " ▲ " in Paragraph 4?
A. Everyone will grow up
B. Process is really important
C. You should enjoy your feelings
D. You might feel uncomfortable at first
D
( )4. How does the writer support his idea in the last paragraph?
A. By telling stories.
B. By giving an example.
C. By listing numbers.
D. By describing a problem.
B
( )5. What's the best title for the passage?
A. Stick to Your Goals
B. Avoid Making Mistakes
C. Imperfection Can Be a Gift
D. Pressure Is the Key to Success
C
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。文章主要讨论了做事情时如何面对错误和失败,以及如何从中学到经验和教训。题目类型包括词义猜测、推理判断、内容理解和标题归纳。
1. 第一题是词义猜测题,需要联系上下文理解短语的意思。
2. 第二题是推理判断题,需要根据文章内容推断Dr. Vara的观点。
3. 第三题是内容理解题,需要在理解文章内容的基础上,选择合适的句子填入空白处。
4. 第四题是内容理解题,需要理解作者如何支持他的观点。
5. 第五题是标题归纳题,需要归纳文章的主旨大意,选择最合适的标题。
【答案】:
1. A
根据第二段中的"Getting too hung up on whether things go as planned can put a lot of pressure on you and lead to worry."可知,过于关注事情是否按计划进行会给你带来很大压力,导致担忧。因此,"hung up"在此处的意思最接近"执迷",故选A。
2. B
根据第三段中的"Dr. Rekha Vara is a doctor who helps people with their mental health. She says getting things wrong is part of growing up."可知,Dr. Vara认为犯错是成长的一部分,即失败在成长过程中是正常的。因此,B选项"Failure is normal in growing up."是Dr. Vara会同意的观点。
3. D
根据第四段中的"Try not to take it too seriously, blame yourself or feel too disappointed or upset. Dr. Vara explains, 'Remember you're a common man. Humans make mistakes.' ▲ , but these feelings will soon pass and you'll feel happier."可知,此处需要填入的句子应该与"不要过于责备自己或感到太失望或沮丧"以及"这些感觉很快就会过去,你会感到更快乐"相呼应。D选项"You might feel uncomfortable at first"表示一开始可能会感到不舒服,与后文的"这些感觉很快就会过去"相呼应,因此是正确答案。
4. B
最后一段中,作者通过举例来说明宽恕和善待自己的重要性。例如,如果学生在考试失败时被提醒要宽恕和善待自己,他们会更有动力再次尝试,而其他学生则不太愿意再次尝试。因此,作者通过举例来支持他的观点,B选项正确。
5. C
文章主要讨论了如何面对错误和失败,以及如何从中学到经验和教训。文章强调,错误和失败是成长的一部分,我们应该学会接受并从中学习。因此,C选项"Imperfection Can Be a Gift"最能概括文章的主旨大意,是最佳标题。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。文章主要讨论了做事情时如何面对错误和失败,以及如何从中学到经验和教训。题目类型包括词义猜测、推理判断、内容理解和标题归纳。
1. 第一题是词义猜测题,需要联系上下文理解短语的意思。
2. 第二题是推理判断题,需要根据文章内容推断Dr. Vara的观点。
3. 第三题是内容理解题,需要在理解文章内容的基础上,选择合适的句子填入空白处。
4. 第四题是内容理解题,需要理解作者如何支持他的观点。
5. 第五题是标题归纳题,需要归纳文章的主旨大意,选择最合适的标题。
【答案】:
1. A
根据第二段中的"Getting too hung up on whether things go as planned can put a lot of pressure on you and lead to worry."可知,过于关注事情是否按计划进行会给你带来很大压力,导致担忧。因此,"hung up"在此处的意思最接近"执迷",故选A。
2. B
根据第三段中的"Dr. Rekha Vara is a doctor who helps people with their mental health. She says getting things wrong is part of growing up."可知,Dr. Vara认为犯错是成长的一部分,即失败在成长过程中是正常的。因此,B选项"Failure is normal in growing up."是Dr. Vara会同意的观点。
3. D
根据第四段中的"Try not to take it too seriously, blame yourself or feel too disappointed or upset. Dr. Vara explains, 'Remember you're a common man. Humans make mistakes.' ▲ , but these feelings will soon pass and you'll feel happier."可知,此处需要填入的句子应该与"不要过于责备自己或感到太失望或沮丧"以及"这些感觉很快就会过去,你会感到更快乐"相呼应。D选项"You might feel uncomfortable at first"表示一开始可能会感到不舒服,与后文的"这些感觉很快就会过去"相呼应,因此是正确答案。
4. B
最后一段中,作者通过举例来说明宽恕和善待自己的重要性。例如,如果学生在考试失败时被提醒要宽恕和善待自己,他们会更有动力再次尝试,而其他学生则不太愿意再次尝试。因此,作者通过举例来支持他的观点,B选项正确。
5. C
文章主要讨论了如何面对错误和失败,以及如何从中学到经验和教训。文章强调,错误和失败是成长的一部分,我们应该学会接受并从中学习。因此,C选项"Imperfection Can Be a Gift"最能概括文章的主旨大意,是最佳标题。
查看更多完整答案,请扫码查看