第123页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
B
Derrick Downey was relaxing on his balcony in Los Angeles when a squirrel suddenly appeared. They stared at each other for a few seconds, and then the man asked the squirrel, “Do you want something to eat?” “It seemed like he did, so I told him, ‘Stay here. I'll be right back,’” Downey recalled.
Downey found some peanuts in his kitchen and hurried back to the balcony. The squirrel was still there, so Downey thought he was listening to him. When he held out his hand with the peanuts, the animal pulled his hand closer and started eating. Downey had been feeling down, and this special meeting cheered him up.
Since that day in 2020, the squirrel has continued to come to Downey's balcony for treats. Sometimes, he brings his friend there. Downey named the pair Richard and Maxine. He shared a video of himself feeding and talking to the squirrels. The video went viral(走红) quickly. Some called him the best “squirrel dad”. Some compared him to Snow White. “You're like a princess in fairy tales,” they wrote.
Downey was excited that his social media followers liked the animals as much as he did, so he started posting daily videos of Richard and Maxine. In a recent one, he tried to teach Maxine a lesson. “You're not always going to have the best of days,” he said. “When life is down, don't put too much pressure on yourself.”
Downey has also built a house for the squirrels. He encourages his followers to join him in decorating it. He has received paintings, tiny furniture, houseplants and even a working mini TV. The man said he didn't expect to attract so many people with his squirrel videos. He has always loved animals, and he was just following his heart. As time went on, the squirrel house on Downey's balcony became a wonderland. The followers continued to send different things to decorate the house.
The story of Downey and the squirrels also began to spread beyond social media. Local schools started using it as an example in their environmental education classes, teaching students about the importance of animal protection and kindness towards all living beings. Downey was invited to speak at some of these schools. And as for Richard and Maxine, they continued to bring joy and wonder to Downey's life, reminding him every day that even the smallest act of love can have ahuge impact(影响).
Derrick Downey was relaxing on his balcony in Los Angeles when a squirrel suddenly appeared. They stared at each other for a few seconds, and then the man asked the squirrel, “Do you want something to eat?” “It seemed like he did, so I told him, ‘Stay here. I'll be right back,’” Downey recalled.
Downey found some peanuts in his kitchen and hurried back to the balcony. The squirrel was still there, so Downey thought he was listening to him. When he held out his hand with the peanuts, the animal pulled his hand closer and started eating. Downey had been feeling down, and this special meeting cheered him up.
Since that day in 2020, the squirrel has continued to come to Downey's balcony for treats. Sometimes, he brings his friend there. Downey named the pair Richard and Maxine. He shared a video of himself feeding and talking to the squirrels. The video went viral(走红) quickly. Some called him the best “squirrel dad”. Some compared him to Snow White. “You're like a princess in fairy tales,” they wrote.
Downey was excited that his social media followers liked the animals as much as he did, so he started posting daily videos of Richard and Maxine. In a recent one, he tried to teach Maxine a lesson. “You're not always going to have the best of days,” he said. “When life is down, don't put too much pressure on yourself.”
Downey has also built a house for the squirrels. He encourages his followers to join him in decorating it. He has received paintings, tiny furniture, houseplants and even a working mini TV. The man said he didn't expect to attract so many people with his squirrel videos. He has always loved animals, and he was just following his heart. As time went on, the squirrel house on Downey's balcony became a wonderland. The followers continued to send different things to decorate the house.
The story of Downey and the squirrels also began to spread beyond social media. Local schools started using it as an example in their environmental education classes, teaching students about the importance of animal protection and kindness towards all living beings. Downey was invited to speak at some of these schools. And as for Richard and Maxine, they continued to bring joy and wonder to Downey's life, reminding him every day that even the smallest act of love can have ahuge impact(影响).
( )21.Why does the passage mention how people replied to Downey's video?
A. To show how special the video is.
B. To reflect Downey's family situation.
C. To show viewers' interest in animals.
D. To prove it's easy to take care of squirrels.
( )22. Which is the right order according to the passage?
a. The squirrel started eating peanuts.
b. Schools used Downey's story as an example in their classes.
c. A squirrel came to Downey's balcony.
d. Downey began to post daily videos of the squirrels.
e. The followers helped Downey decorate the squirrels' house.
A. c-b-a-d-e
B. c-a-d-e-b
C. a-c-d-e-b
D. d-a-c-b-e
( )21.Why does the passage mention how people replied to Downey's video?
A. To show how special the video is.
B. To reflect Downey's family situation.
C. To show viewers' interest in animals.
D. To prove it's easy to take care of squirrels.
( )22. Which is the right order according to the passage?
a. The squirrel started eating peanuts.
b. Schools used Downey's story as an example in their classes.
c. A squirrel came to Downey's balcony.
d. Downey began to post daily videos of the squirrels.
e. The followers helped Downey decorate the squirrels' house.
A. c-b-a-d-e
B. c-a-d-e-b
C. a-c-d-e-b
D. d-a-c-b-e
答案:
21.A 写作意图题。"squirrel dad""Snow White""You're like a princess in fairy tales"是这些观众对视频中的唐尼照料松鼠的行为的评价,由此可知,观众认为唐尼很好地照顾了松鼠,唐尼与松鼠互动非常温馨,就像童话一样,说明视频的内容非常温馨,像童话一样美好。因此文章中提到人们的评价是为了说明这个视频很特别。故选A。 22.B 事件排序题。根据第一段"Derrick Downey was relaxing on his balcony in Los Angeles when a squirrel suddenly appeared.",第二段"When he held out his hand with the peanuts,the animal pulled his hand closer and started eating.",第四段"Downey was excited that his social media followers liked the animals as much as he did,so he started posting daily videos of Richard and Maxine."和第五段"The followers continued to send ..."及最后一段"Local schools started using it as an example in their environmental education classes,teaching students about the importance of animal protection and kindness towards all living beings."可知,首先,一只松鼠来到了唐尼的阳台;然后,松鼠开始吃花生;唐尼开始上传松鼠的每日视频;关注者帮助唐尼装饰松鼠的房子;最后,学校在课堂上用唐尼的故事作为例子。选项B顺序符合文章发展顺序。故选B。
23.D 细节理解题。根据最后一段"The story of Downey and the squirrels also began to spread beyond social media ... Downey was invited to speak at some of these schools."可知,唐尼被邀请在学校演讲是因为唐尼和松鼠的故事在社交媒体之外传播,当地学校开始在环境教育课上用它作为例子,教导学生保护动物和善待所有生物的重要性。选项D"因为他表现出对动物的热爱。"符合题意。故选D。
24.C 推理判断题。根据第三段"He shared a video of himself feeding and talking to the squirrels."可知,他分享了一段自己给松鼠喂食和说话的视频。选项C"人们可以在视频中看到唐尼与松鼠交谈。"符合题意。故选C。 25.A 标题归纳题。通读整篇文章可知,本文主要讲述了唐尼和松鼠的故事,并且松鼠给唐尼的生活带来了快乐和奇迹,每天都提醒他,即使是最微小的爱的行为也能产生巨大的影响。因此文章主要讲述唐尼作为"松鼠爸爸"的前因后果。故选A。
23.D 细节理解题。根据最后一段"The story of Downey and the squirrels also began to spread beyond social media ... Downey was invited to speak at some of these schools."可知,唐尼被邀请在学校演讲是因为唐尼和松鼠的故事在社交媒体之外传播,当地学校开始在环境教育课上用它作为例子,教导学生保护动物和善待所有生物的重要性。选项D"因为他表现出对动物的热爱。"符合题意。故选D。
24.C 推理判断题。根据第三段"He shared a video of himself feeding and talking to the squirrels."可知,他分享了一段自己给松鼠喂食和说话的视频。选项C"人们可以在视频中看到唐尼与松鼠交谈。"符合题意。故选C。 25.A 标题归纳题。通读整篇文章可知,本文主要讲述了唐尼和松鼠的故事,并且松鼠给唐尼的生活带来了快乐和奇迹,每天都提醒他,即使是最微小的爱的行为也能产生巨大的影响。因此文章主要讲述唐尼作为"松鼠爸爸"的前因后果。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看