第145页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
一、完形填空
When I was a kid, I lived with my parents in the centre of the city. But as a little boy, there was nothing I liked better than the Sunday 1 at my grandfather’s farm in western Pennsylvania. With miles of stone walls, a city kid like me 2 endless fun around the house and barn and “being myself”.
I can still 3 the afternoon when I was eight years old. Since my first visit to the 4 , I always wanted to be allowed to climb the stone walls. My parents would never 5 . Still, my willingness to climb those walls grew so 6 . One spring afternoon, I entered the living room, where the adults had gathered after lunch, and with all my 7 , I said, “I want to climb the stone walls. Can I climb the stone walls?”
Everyone looked up. A chorus(异口同声) went up from the women in the room at once. “No!” they cried. “You’ll 8 yourself!” The result was just as I had thought. But when I could leave the room, I was 9 by my grandfather’s low voice. “Just a minute,” I heard him say. “Let the boy climb the stone walls. He has to learn to do things 10 himself.”
“Go,” he said to me, “come and see me when you are 11 .”
For the next two and a half hours, I climbed those old walls and had the 12 of my life. Later I met with my grandfather to tell him about my experience. I’ll never forget what he said. “Fred, you made this day a 13 day just by being yourself. Always remember, there’s only one person in this whole world like you, and I like you 14 the way you are.”
Many years have passed since then. There have been 15 over the years, but one thing keeps the same: I’ll tell my children what my grandpa told me at the end of almost every visit.
( )1. A. morning B. evening C. afternoon D. night
( )2. A. shared B. experienced C. provided D. counted
( )3. A. remember B. dislike C. keep D. hate
( )4. A. factory B. farm C. school D. hospital
( )5. A. stop B. want C. hope D. agree
( )6. A. weak B. low C. strong D. heavy
( )7. A. courage B. money C. idea D. spirit
( )8. A. learn B. hurt C. protect D. save
( )9. A. understood B. taught C. stopped D. caught
( )10. A. for B. as C. like D. to
( )11. A. there B. back C. ready D. away
( )12. A. time B. sadness C. worries D. movement
( )13. A. terrible B. special C. strange D. humorous
( )14. A. kindly B. politely C. completely D. bravely
( )15. A. changes B. happiness C. worries D. secrets
When I was a kid, I lived with my parents in the centre of the city. But as a little boy, there was nothing I liked better than the Sunday 1 at my grandfather’s farm in western Pennsylvania. With miles of stone walls, a city kid like me 2 endless fun around the house and barn and “being myself”.
I can still 3 the afternoon when I was eight years old. Since my first visit to the 4 , I always wanted to be allowed to climb the stone walls. My parents would never 5 . Still, my willingness to climb those walls grew so 6 . One spring afternoon, I entered the living room, where the adults had gathered after lunch, and with all my 7 , I said, “I want to climb the stone walls. Can I climb the stone walls?”
Everyone looked up. A chorus(异口同声) went up from the women in the room at once. “No!” they cried. “You’ll 8 yourself!” The result was just as I had thought. But when I could leave the room, I was 9 by my grandfather’s low voice. “Just a minute,” I heard him say. “Let the boy climb the stone walls. He has to learn to do things 10 himself.”
“Go,” he said to me, “come and see me when you are 11 .”
For the next two and a half hours, I climbed those old walls and had the 12 of my life. Later I met with my grandfather to tell him about my experience. I’ll never forget what he said. “Fred, you made this day a 13 day just by being yourself. Always remember, there’s only one person in this whole world like you, and I like you 14 the way you are.”
Many years have passed since then. There have been 15 over the years, but one thing keeps the same: I’ll tell my children what my grandpa told me at the end of almost every visit.
( )1. A. morning B. evening C. afternoon D. night
C
( )2. A. shared B. experienced C. provided D. counted
B
( )3. A. remember B. dislike C. keep D. hate
A
( )4. A. factory B. farm C. school D. hospital
B
( )5. A. stop B. want C. hope D. agree
D
( )6. A. weak B. low C. strong D. heavy
C
( )7. A. courage B. money C. idea D. spirit
A
( )8. A. learn B. hurt C. protect D. save
B
( )9. A. understood B. taught C. stopped D. caught
C
( )10. A. for B. as C. like D. to
A
( )11. A. there B. back C. ready D. away
B
( )12. A. time B. sadness C. worries D. movement
A
( )13. A. terrible B. special C. strange D. humorous
B
( )14. A. kindly B. politely C. completely D. bravely
C
( )15. A. changes B. happiness C. worries D. secrets
A
答案:
【解析】:
这是一道英语完形填空题,主要考查学生对上下文的理解、词汇辨析以及语境应用能力。题目给出了一个短文,其中包含了15个空格,需要从给出的四个选项中选择最合适的答案填入。
1. 第一个空格的上下文提到了“Sunday”和“at my grandfather’s farm”,结合常识和语境,应该是指“周日下午”,因此选项C“afternoon”最符合。
2. 第二个空格的语境是描述一个城市孩子在祖父的农场能“体验到”的乐趣,因此选项B“experienced”最符合。
3. 第三个空格后面的语境是“the afternoon when I was eight years old”,说明是“记得”那个下午,因此选项A“remember”最符合。
4. 第四个空格后面的语境提到了“at my grandfather’s farm”,因此应该是指“农场”,选项B“farm”最符合。
5. 第五个空格的语境是描述父母对作者爬墙的态度,结合后文的“Still, my willingness to climb those walls grew so...”可以推断父母是不同意的,因此选项D“agree”的反义“不同意”是隐含的意思,选择D的“agree”是为了构成对比,表明父母的态度。但根据题目要求选父母不会做的事,故直接选D“agree”的否定意义。
6. 第六个空格的语境是描述作者爬墙的意愿变得如何,结合后文的“I entered the living room...I said, ‘I want to climb the stone walls.’”可以推断作者的意愿很强烈,因此选项C“strong”最符合。
7. 第七个空格的语境是描述作者进入客厅时的状态,结合后文的“I said, ‘I want to climb the stone walls.’”可以推断作者是鼓足勇气的,因此选项A“courage”最符合。
8. 第八个空格的语境是描述妇女们对作者爬墙的担忧,结合常识和语境,应该是担心作者“受伤”,因此选项B“hurt”最符合。
9. 第九个空格的语境是描述作者即将离开房间时的情景,结合后文的“by my grandfather’s low voice”可以推断作者是被祖父叫住的,因此选项C“stopped”最符合。
10. 第十个空格的语境是祖父鼓励作者自己做事情,结合语境和常用搭配,“for himself”表示“为他自己”,因此选项A“for”最符合。
11. 第十一个空格的语境是祖父让作者爬完墙后“回来”找他,因此选项B“back”最符合。
12. 第十二个空格的语境是描述作者爬墙时的感受,结合后文的“of my life”可以推断这是作者人生中很“快乐”的时光,因此选项A“time”(在这里表示“时光”)最符合。
13. 第十三个空格的语境是祖父对作者说的话,结合语境和常用表达,“special day”表示“特别的一天”,因此选项B“special”最符合。
14. 第十四个空格的语境是祖父表达对作者的喜爱,结合语境和常用搭配,“completely the way you are”表示“完全地,就是你的样子”,因此选项C“completely”最符合。
15. 第十五个空格的语境是描述多年后的变化,结合后文的“but one thing keeps the same”可以推断其他事情都发生了“变化”,因此选项A“changes”最符合。
【答案】:
1. C;2. B;3. A;4. B;5. D;6. C;7. A;8. B;9. C;10. A;11. B;12. A;13. B;14. C;15. A。
这是一道英语完形填空题,主要考查学生对上下文的理解、词汇辨析以及语境应用能力。题目给出了一个短文,其中包含了15个空格,需要从给出的四个选项中选择最合适的答案填入。
1. 第一个空格的上下文提到了“Sunday”和“at my grandfather’s farm”,结合常识和语境,应该是指“周日下午”,因此选项C“afternoon”最符合。
2. 第二个空格的语境是描述一个城市孩子在祖父的农场能“体验到”的乐趣,因此选项B“experienced”最符合。
3. 第三个空格后面的语境是“the afternoon when I was eight years old”,说明是“记得”那个下午,因此选项A“remember”最符合。
4. 第四个空格后面的语境提到了“at my grandfather’s farm”,因此应该是指“农场”,选项B“farm”最符合。
5. 第五个空格的语境是描述父母对作者爬墙的态度,结合后文的“Still, my willingness to climb those walls grew so...”可以推断父母是不同意的,因此选项D“agree”的反义“不同意”是隐含的意思,选择D的“agree”是为了构成对比,表明父母的态度。但根据题目要求选父母不会做的事,故直接选D“agree”的否定意义。
6. 第六个空格的语境是描述作者爬墙的意愿变得如何,结合后文的“I entered the living room...I said, ‘I want to climb the stone walls.’”可以推断作者的意愿很强烈,因此选项C“strong”最符合。
7. 第七个空格的语境是描述作者进入客厅时的状态,结合后文的“I said, ‘I want to climb the stone walls.’”可以推断作者是鼓足勇气的,因此选项A“courage”最符合。
8. 第八个空格的语境是描述妇女们对作者爬墙的担忧,结合常识和语境,应该是担心作者“受伤”,因此选项B“hurt”最符合。
9. 第九个空格的语境是描述作者即将离开房间时的情景,结合后文的“by my grandfather’s low voice”可以推断作者是被祖父叫住的,因此选项C“stopped”最符合。
10. 第十个空格的语境是祖父鼓励作者自己做事情,结合语境和常用搭配,“for himself”表示“为他自己”,因此选项A“for”最符合。
11. 第十一个空格的语境是祖父让作者爬完墙后“回来”找他,因此选项B“back”最符合。
12. 第十二个空格的语境是描述作者爬墙时的感受,结合后文的“of my life”可以推断这是作者人生中很“快乐”的时光,因此选项A“time”(在这里表示“时光”)最符合。
13. 第十三个空格的语境是祖父对作者说的话,结合语境和常用表达,“special day”表示“特别的一天”,因此选项B“special”最符合。
14. 第十四个空格的语境是祖父表达对作者的喜爱,结合语境和常用搭配,“completely the way you are”表示“完全地,就是你的样子”,因此选项C“completely”最符合。
15. 第十五个空格的语境是描述多年后的变化,结合后文的“but one thing keeps the same”可以推断其他事情都发生了“变化”,因此选项A“changes”最符合。
【答案】:
1. C;2. B;3. A;4. B;5. D;6. C;7. A;8. B;9. C;10. A;11. B;12. A;13. B;14. C;15. A。
查看更多完整答案,请扫码查看