第160页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
一、阅读理解
| 题目 | 体裁 | 字数 | 难度 | 建议用时 | 实际用时 | 正确率 |
| 气候变化 | 说明文 | 357 | ★★★★ | 8分钟 | ____分钟 | ____/4 |

The heating of the Earth is pushing the number of polar bears to get smaller and smaller. According to a new study,they could die out in fewer than 100 years.
Polar bears are animals which live by eating sea seals in the Arctic Ocean. As more and more sea ice melts,their living places gradually shrink. At the end of the 1970s,people began to notice the loss of sea ice. Since then,sea ice that lasts for more than a year in the Arctic has decreased at a rate of 13% per decade.
Studies have long shown that the growing loss of sea ice will lead to a dangerous situation for polar bears,but the new research shown in Nature Climate Change has given us a clear dying out timeline. Polar bears will be unable to live because of the climate change over the next several decades. The scientists believe they will completely die out by 2100.
“What we've found out is that,first,it will be very difficult for cubs to be born and live. Even if cubs are born,the mother polar bears won't have enough body fat to produce milk to bring them along through the ice-free season,” said Dr Steven Amstrup,a scientist of Polar Bears International. “Any of us knows that we can't go without food for a long time. That's a natural need for all humans and animals.”
The research also shows that,even in a situation where many countries have done a lot of work to save polar bears,several populations of polar bears will die out. But Amstrup strongly believes that the animals can still do whatever they can to live if the climate change does not go on getting worse.
“We must show how dangerous the situation is,because we have to do something now to stop the worst of future problems,” he said. “The way we're on now is not good enough,but if society can do something together,we will have time to save polar bears. And if we do,we will do great good to other lives on Earth,and to ourselves too.”
( )1. According to the passage,polar bears will probably die out because ______.
A. sea seals in the Arctic Ocean don't have enough body fat
B. sea ice becomes less because of the climate change
C. the new research has given a dying out timeline
D. fewer animal scientists pay attention to them
( )2. What is Paragraph 4 mainly about?
A. Why cubs are hard to be born and live in the ice-free season.
B. Why humans and animals can't live through without food.
C. Why mother polar bears can't produce enough milk for cubs.
D. Why Dr Steven Amstrup does the research about polar bears.
( )3. What is Dr Steven Amstrup's opinion on what many countries have done?
A. What they have done works well,so polar bears will not die out.
B. What they have done doesn't do any good,so they need to change.
C. What they have done is useful but not enough,so they need to do more.
D. What they have done makes things worse,so polar bears will die out soon.
( )4. In which magazine can we read this passage?
A. Protect Nature and Animals
B. Amazing Animal World
C. Healthy Life with Animals
D. Happy Story about Animals
( )1. According to the passage,polar bears will probably die out because
( )2. What is Paragraph 4 mainly about?
( )3. What is Dr Steven Amstrup's opinion on what many countries have done?
( )4. In which magazine can we read this passage?
| 题目 | 体裁 | 字数 | 难度 | 建议用时 | 实际用时 | 正确率 |
| 气候变化 | 说明文 | 357 | ★★★★ | 8分钟 | ____分钟 | ____/4 |
The heating of the Earth is pushing the number of polar bears to get smaller and smaller. According to a new study,they could die out in fewer than 100 years.
Polar bears are animals which live by eating sea seals in the Arctic Ocean. As more and more sea ice melts,their living places gradually shrink. At the end of the 1970s,people began to notice the loss of sea ice. Since then,sea ice that lasts for more than a year in the Arctic has decreased at a rate of 13% per decade.
Studies have long shown that the growing loss of sea ice will lead to a dangerous situation for polar bears,but the new research shown in Nature Climate Change has given us a clear dying out timeline. Polar bears will be unable to live because of the climate change over the next several decades. The scientists believe they will completely die out by 2100.
“What we've found out is that,first,it will be very difficult for cubs to be born and live. Even if cubs are born,the mother polar bears won't have enough body fat to produce milk to bring them along through the ice-free season,” said Dr Steven Amstrup,a scientist of Polar Bears International. “Any of us knows that we can't go without food for a long time. That's a natural need for all humans and animals.”
The research also shows that,even in a situation where many countries have done a lot of work to save polar bears,several populations of polar bears will die out. But Amstrup strongly believes that the animals can still do whatever they can to live if the climate change does not go on getting worse.
“We must show how dangerous the situation is,because we have to do something now to stop the worst of future problems,” he said. “The way we're on now is not good enough,but if society can do something together,we will have time to save polar bears. And if we do,we will do great good to other lives on Earth,and to ourselves too.”
( )1. According to the passage,polar bears will probably die out because ______.
A. sea seals in the Arctic Ocean don't have enough body fat
B. sea ice becomes less because of the climate change
C. the new research has given a dying out timeline
D. fewer animal scientists pay attention to them
( )2. What is Paragraph 4 mainly about?
A. Why cubs are hard to be born and live in the ice-free season.
B. Why humans and animals can't live through without food.
C. Why mother polar bears can't produce enough milk for cubs.
D. Why Dr Steven Amstrup does the research about polar bears.
( )3. What is Dr Steven Amstrup's opinion on what many countries have done?
A. What they have done works well,so polar bears will not die out.
B. What they have done doesn't do any good,so they need to change.
C. What they have done is useful but not enough,so they need to do more.
D. What they have done makes things worse,so polar bears will die out soon.
( )4. In which magazine can we read this passage?
A. Protect Nature and Animals
B. Amazing Animal World
C. Healthy Life with Animals
D. Happy Story about Animals
( )1. According to the passage,polar bears will probably die out because
B
.( )2. What is Paragraph 4 mainly about?
A
( )3. What is Dr Steven Amstrup's opinion on what many countries have done?
C
( )4. In which magazine can we read this passage?
A
答案:
【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,包括对文章主旨的把握、段落大意的理解、人物观点的识别以及文章出处的推断。
1. 第一题考查的是对文章主旨的理解。文章主要讲述了气候变化导致海冰减少,进而影响北极熊的生存。选项B“sea ice becomes less because of the climate change”直接指出了这一原因,因此是正确答案。
2. 第二题考查的是对段落大意的理解。第四段主要讲述了在无冰季节,北极熊幼崽难以出生和存活,即使出生,母北极熊也没有足够的脂肪产奶来抚养它们。这解释了为什么幼崽在无冰季节难以生存,因此选项A是正确答案。
3. 第三题考查的是对人物观点的识别。根据文章中的描述,Dr Steven Amstrup认为即使许多国家已经做了很多工作来拯救北极熊,但仍然有几群北极熊会灭绝。但他也强烈相信,如果气候变化不再继续恶化,北极熊仍然可以尽力生存。这表明他认为已经采取的措施是有用的,但还不够,需要更多的努力。因此,选项C是正确答案。
4. 第四题考查的是对文章出处的推断。文章主要讲述了气候变化对北极熊生存的影响,以及拯救北极熊的必要性。这样的主题更可能出现在与自然和动物保护相关的杂志上。因此,选项A“Protect Nature and Animals”是正确答案。
【答案】:
1. B
2. A
3. C
4. A
1. 第一题考查的是对文章主旨的理解。文章主要讲述了气候变化导致海冰减少,进而影响北极熊的生存。选项B“sea ice becomes less because of the climate change”直接指出了这一原因,因此是正确答案。
2. 第二题考查的是对段落大意的理解。第四段主要讲述了在无冰季节,北极熊幼崽难以出生和存活,即使出生,母北极熊也没有足够的脂肪产奶来抚养它们。这解释了为什么幼崽在无冰季节难以生存,因此选项A是正确答案。
3. 第三题考查的是对人物观点的识别。根据文章中的描述,Dr Steven Amstrup认为即使许多国家已经做了很多工作来拯救北极熊,但仍然有几群北极熊会灭绝。但他也强烈相信,如果气候变化不再继续恶化,北极熊仍然可以尽力生存。这表明他认为已经采取的措施是有用的,但还不够,需要更多的努力。因此,选项C是正确答案。
4. 第四题考查的是对文章出处的推断。文章主要讲述了气候变化对北极熊生存的影响,以及拯救北极熊的必要性。这样的主题更可能出现在与自然和动物保护相关的杂志上。因此,选项A“Protect Nature and Animals”是正确答案。
【答案】:
1. B
2. A
3. C
4. A
查看更多完整答案,请扫码查看