第126页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
31.
F
32. B
33. D
34. E
35. A
答案:
【解析】:
这是一道英语信息还原题,主要考查学生对文章内容的理解和逻辑推理能力。学生需要先通读全文,了解文章的大致内容和结构,然后仔细分析每个空白处的前后文,根据语境和逻辑关系选出最合适的选项。
1. 对于31空,前文提到“Wildlife workers in Florida are feeding manatees to keep them from starving.”,后文提到“So far, the rescue workers have already given out 25 tons of lettuce.”,说明喂食工作量大,因此F选项“But feeding these massive creatures takes a lot of food.”符合语境。
2. 对于32空,前文提到“Manatees are huge sea mammals that can be as long as 4 metres when growing up.”,后文应该继续描述海牛的体型特征,因此B选项“They can weigh up to 590 kilograms.”符合语境。
3. 对于33空,前文提到海牛面临的一个大问题是船只,导致很多海牛受伤或死亡。后文提到海牛数量的变化,说明有保护措施使得数量有所恢复,因此D选项“With protection, the number of manatees managed to bounce back.”符合语境。
4. 对于34空,前文提到海藻在海洋表面大量生长,后文应该解释这种生长对海草的影响,因此E选项“It blocks the sunlight that allows the sea grass to grow.”符合语境。
5. 对于35空,前文提到去年有1101只海牛饿死,这是一个记录,因此A选项“That was a record.”符合语境。
【答案】:
31. F;32. B;33. D;34. E;35. A
这是一道英语信息还原题,主要考查学生对文章内容的理解和逻辑推理能力。学生需要先通读全文,了解文章的大致内容和结构,然后仔细分析每个空白处的前后文,根据语境和逻辑关系选出最合适的选项。
1. 对于31空,前文提到“Wildlife workers in Florida are feeding manatees to keep them from starving.”,后文提到“So far, the rescue workers have already given out 25 tons of lettuce.”,说明喂食工作量大,因此F选项“But feeding these massive creatures takes a lot of food.”符合语境。
2. 对于32空,前文提到“Manatees are huge sea mammals that can be as long as 4 metres when growing up.”,后文应该继续描述海牛的体型特征,因此B选项“They can weigh up to 590 kilograms.”符合语境。
3. 对于33空,前文提到海牛面临的一个大问题是船只,导致很多海牛受伤或死亡。后文提到海牛数量的变化,说明有保护措施使得数量有所恢复,因此D选项“With protection, the number of manatees managed to bounce back.”符合语境。
4. 对于34空,前文提到海藻在海洋表面大量生长,后文应该解释这种生长对海草的影响,因此E选项“It blocks the sunlight that allows the sea grass to grow.”符合语境。
5. 对于35空,前文提到去年有1101只海牛饿死,这是一个记录,因此A选项“That was a record.”符合语境。
【答案】:
31. F;32. B;33. D;34. E;35. A
| The event | Hongshan Zoo is under 36 on the Internet. |
| The purpose of the program | It is designed to 37 people science, increase interaction, and encourage animal-lovers to protect animals. |
| Two types of adopters | Common adopters: 38 peopleDigital adopters: people who don't live in Nanjing |
| Adoption activities | Offline activities: Feed and play with animals 39 .Online activities: Get the latest information about the animals more 40 .Know about the animals' life and 41 .Receive updates and videos by the animal's keeper.Have 42 with adopted animals through livestreams. |
| The 43 of the program | Whether adopters live in Nanjing or not does not 44 .Adopters can hardly be 45 from the growth of the animals. |
36.
41.
| The purpose of the program | It is designed to 37 people science, increase interaction, and encourage animal-lovers to protect animals. |
| Two types of adopters | Common adopters: 38 peopleDigital adopters: people who don't live in Nanjing |
| Adoption activities | Offline activities: Feed and play with animals 39 .Online activities: Get the latest information about the animals more 40 .Know about the animals' life and 41 .Receive updates and videos by the animal's keeper.Have 42 with adopted animals through livestreams. |
| The 43 of the program | Whether adopters live in Nanjing or not does not 44 .Adopters can hardly be 45 from the growth of the animals. |
36.
discussion
37. teach
38. local
39. closely
40. easily
41.
health
42. communication
43. advantage
44. matter
45. separated
答案:
【解析】:
这是一道任务型阅读题,主要考查学生对文章内容的理解和提取信息的能力。学生需要仔细阅读短文,根据短文内容在表格中填入最恰当的单词。每个空格只填一个单词,这要求学生具备良好的阅读理解和词汇运用能力。
【答案】:
36. discussion。原文中提到“Hongshan Zoo has become a hot topic on the Internet.”,即红山动物园在互联网上引起了热议,因此可以填入“discussion”表示讨论。
37. teach。原文中提到该数字领养程序的目的不仅在于教授科学知识,“It aims not only at teaching science...”,因此应填入“teach”。
38. local。文中提到“Adopters can be anyone who lives in Nanjing.”,即领养者可以是住在南京的任何人,因此可以填入“local”表示当地的。
39. closely。原文中提到“Through the activity, she fed, touched and played with Fubao in a close way.”,即领养者可以近距离地喂养、触摸和与动物玩耍,因此可以填入“closely”表示亲密地。
40. easily。文中提到“Since I don't live in Nanjing, I'm thankful that the zoo offers livestreams and it is easier for me to know the latest information about Little Prince.”,即数字领养者可以通过直播更容易地获取动物的最新信息,因此可以填入“easily”表示容易地。
41. health。原文中提到“I can also know whether it lives a happy life or it is healthy enough.”,即领养者可以了解动物是否生活得快乐以及是否健康,因此可以填入“health”表示健康状况。
42. communication。文中提到“Moreover, she can communicate with her adopted animal through livestreams.”,即领养者可以通过直播与领养的动物进行交流,因此可以填入“communication”表示交流。
43. advantage。原文中提到数字领养程序的好处,“Actually, digital adoption program helps provide a meaningful way for animal lovers from far away to make a contribution to animal protection.”,即该程序为远方的动物爱好者提供了一个有意义的参与动物保护的方式,这是该程序的一个优势,因此可以填入“advantage”表示优势。
44. matter。文中提到“On one hand, even if they can't visit the zoo, they can support their adopted animals as well.”,即领养者是否在南京并不影响他们支持领养的动物,因此可以填入“matter”表示要紧、有关系。
45. separated。原文中提到“On the other hand, they can stay connected with their adopted animals through the zoo's mini-program all the time.”,即领养者可以一直通过动物园的小程序与领养的动物保持联系,因此他们几乎不会被与动物的成长分隔开,可以填入“separated”表示分隔。
这是一道任务型阅读题,主要考查学生对文章内容的理解和提取信息的能力。学生需要仔细阅读短文,根据短文内容在表格中填入最恰当的单词。每个空格只填一个单词,这要求学生具备良好的阅读理解和词汇运用能力。
【答案】:
36. discussion。原文中提到“Hongshan Zoo has become a hot topic on the Internet.”,即红山动物园在互联网上引起了热议,因此可以填入“discussion”表示讨论。
37. teach。原文中提到该数字领养程序的目的不仅在于教授科学知识,“It aims not only at teaching science...”,因此应填入“teach”。
38. local。文中提到“Adopters can be anyone who lives in Nanjing.”,即领养者可以是住在南京的任何人,因此可以填入“local”表示当地的。
39. closely。原文中提到“Through the activity, she fed, touched and played with Fubao in a close way.”,即领养者可以近距离地喂养、触摸和与动物玩耍,因此可以填入“closely”表示亲密地。
40. easily。文中提到“Since I don't live in Nanjing, I'm thankful that the zoo offers livestreams and it is easier for me to know the latest information about Little Prince.”,即数字领养者可以通过直播更容易地获取动物的最新信息,因此可以填入“easily”表示容易地。
41. health。原文中提到“I can also know whether it lives a happy life or it is healthy enough.”,即领养者可以了解动物是否生活得快乐以及是否健康,因此可以填入“health”表示健康状况。
42. communication。文中提到“Moreover, she can communicate with her adopted animal through livestreams.”,即领养者可以通过直播与领养的动物进行交流,因此可以填入“communication”表示交流。
43. advantage。原文中提到数字领养程序的好处,“Actually, digital adoption program helps provide a meaningful way for animal lovers from far away to make a contribution to animal protection.”,即该程序为远方的动物爱好者提供了一个有意义的参与动物保护的方式,这是该程序的一个优势,因此可以填入“advantage”表示优势。
44. matter。文中提到“On one hand, even if they can't visit the zoo, they can support their adopted animals as well.”,即领养者是否在南京并不影响他们支持领养的动物,因此可以填入“matter”表示要紧、有关系。
45. separated。原文中提到“On the other hand, they can stay connected with their adopted animals through the zoo's mini-program all the time.”,即领养者可以一直通过动物园的小程序与领养的动物保持联系,因此他们几乎不会被与动物的成长分隔开,可以填入“separated”表示分隔。
查看更多完整答案,请扫码查看