2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



二、七选五
[ 2025 江苏马坝高级中学期中] It can be hard for one person to protect the environment by himself. If you teenagers want to do something, like stopping pollution or protecting wildlife, you can gather like-minded people in an environmental club. 1 And with a good club, you and your friends can be up to the task.
Choose a cause. Some good ideas might be something like, “Save the whales!” But nothing says you can’t do more than one cause. 2 For example, you could work to save polar bears in November, plant trees in December, and stop global warming in January.
3 This can be as simple as “The Environmental Club” or as cool as “Team Environment”. You can also use some other words, such as green, environmental, friendly, and of course, something that relates to your cause.
Find a clubhouse. Now that you have your club, you must find a place where all the members can get together to discuss your projects. 4 If your parents allow it, you can choose your yard or even your living room as the place for your club meetings.
Decide on jobs. You can work as an activity organizer, a project manager or the president who decides all the meeting times, new members, meeting places, activities and projects. Each person can have a different job. 5 And how? Often remind them of the same goal they’re working towards.
1.
C
2.
E
3.
A
4.
F
5.
G
答案: 1 C 空处前一句提到如果青少年想要做一些事情,比如阻止污染或保护野生动物,他们可以召集志同道合的人加入环保俱乐部。由此可推知,空处所填句应该说明这么做的原因。C项意为“毕竟,拯救世界是一项艰巨的任务”,说明了把人们聚集在环保俱乐部的原因,且与空处后一句衔接顺畅,适合置于此处。
2 E 由空后所举例子中的in November、in December和in January等时间信息词可知,空处所填句应该涉及时间。E项意为“你的俱乐部可以每个月做不同的事情”,是对上一句“这并不意味着你不能做多件事”的展开,空处后一句是对E项的举例说明,且E项中的cause是本段中多次出现的cause的原词复现。
3 A 由空处后两句中的“The Environmental Club”和“Team Environment”,以及use some other words等信息可知,本段介绍的应该是给俱乐部命名。A项意为“给你的俱乐部命名”,契合本段主题,且该项句式与第二段、第四段和第五段的段首句一致,适合作为本段的段首主题句。
4 F 由段首主题句Find a clubhouse可知,本段主要关于给俱乐部找个用于举办活动的地方,剩余选项中只有F项提到的woods、park和classroom是可能的聚会地点,符合此处语境;F项中的It指代空处前一句中的a place。
5 G 空处前一句提到每个人可以有不同的职责,空处后两句提到要时常提醒他们共同的目标。G项“但要鼓励所有成员支持彼此的工作”与空处前一句构成转折,能使上下文语义和逻辑通畅,适合置于此处。
三、完形填空
[ 浙江杭州师范大学附属中学期中] The suburb I live in backs on to a large nature reserve. One morning I saw a koala( 考拉) sitting in a palm tree in my front yard. I phoned around to ask what I could 1 this koala, but no one wanted to know. I ended up 2 the koala out of my tree and we crossed the road 3 for him to return to the nature reserve.
I’ve always been befriending animals. As a young kid I used to pick up lizard eggs and 4 them. It stimulated my interest to why there wasn’t anyone wanting to come and 5 this koala in my tree. After that, I signed up for all the 6 I could find.
Once I had accreditation( 合格证), I volunteered with the RSPCA in 2019, rehabilitating( 使康复) wildlife. I was an ambulance driver, 7 overnight rescues. We rescued hundreds of animals and 8 more.
One day, I thought why not 9 my own rescue group focusing on my backyard? I purchased a two-acre property and built enclosures on it to 10 injured animals. Last year, I planted 300 eucalyptus trees( 桉树), with seven varieties to 11 the koalas.
I cut the leaves of the eucalyptus trees for the koalas to eat and look after the 12 wildlife at our centre. If they recover, they are 13 back to where they come from.
As a kid I would never have imagined doing this. I feel like I’m the 14 girl on the planet that I get to do what I love. I believe it’s my 15 .
After Japan discharged nuclear wastewater, people are terribly worried about more animals, especially marine animals. Any animal has the right to survive and the Earth is our common home. Please care for our animal friends.
(
B
) 1. A. learn from
B. do about
C. require of
D. save for
(
C
) 2. A. kicking
B. shooting
C. coaching
D. blowing
(
A
) 3. A. together
B. illegally
C. angrily
D. guiltily
(
D
) 4. A. roll
B. sell
C. break
D. hatch
(
A
) 5. A. rescue
B. admire
C. purchase
D. identify
(
A
) 6. A. courses
B. races
C. fairs
D. shows
(
C
) 7. A. watching
B. recording
C. attending
D. assessing
(
D
) 8. A. made out
B. ran across
C. gave up
D. cared for
(
B
) 9. A. leave
B. start
C. dismiss
D. advertise
(
A
)10. A. house
B. hunt
C. train
D. amuse
(
C
)11. A. confuse
B. direct
C. feed
D. test
(
D
)12. A. aggressive
B. hungry
C. deserted
D. injured
(
B
)13. A. sold
B. released
C. thrown
D. dragged
(
D
)14. A. quietest
B. greediest
C. noisiest
D. luckiest
(
B
)15. A. guess
B. calling
C. treat
D. fault
答案: 1 B 由上文可知,自然保护区的考拉进入了作者的前院,可推知作者打电话是询问如何处理这只考拉。do about意为“处理,应付”,符合题意。learn from意为“向……学习”;require of意为“要求,需求”;save for意为“储蓄;除……之外”。
2 C 由下文中的return to the nature reserve可知,作者最终指导(coaching)考拉从树上下来。
3 A 根据语境可推知,作者应该是和考拉一起(together)穿过马路,帮助它回到自然保护区。illegally意为“非法地”;guiltily意为“内疚地”。
4 D 由本段第一句可知,作者一直很友善地对待动物们,所以她捡到蜥蜴蛋后会帮忙孵化(hatch)它们。roll意为“滚动”;break意为“打破”。
5 A 由第一段提到的作者打电话寻求帮助却无人感兴趣,最终她自己帮助考拉重回自然保护区可知,她不理解为什么没有人对救助(rescue)考拉感兴趣。admire意为“钦佩”;purchase意为“购买”;identify意为“识别”。
6 A 由下段首句中的accreditation可推知,作者报名参加的是所有能找到的课程(courses)。fair意为“集市”。
7 C 由上一句可知,作者参与志愿活动,帮助野生动物恢复健康,故可推知,此处指她以救护车司机的身份参加(attending)夜间救援。assess意为“评估”。
8 D 根据语境可知,作者他们救了数百只动物,也照顾了更多动物。care for意为“照顾”,符合题意。make out意为“理解”;run across意为“偶然遇到”;give up意为“放弃”。
9 B 由下文提到的买地(purchased a two-acre property)、建围栏(built enclosures)和种树(planted 300 eucalyptus trees)等行动可推知,作者想成立(start)自己的救助小组。dismiss意为“解雇”;advertise意为“做广告”。
10 A 根据常识可知,作者买地并建造围栏是为了给受伤的动物提供住处。house意为“给……提供住处”,符合题意。amuse意为“逗乐”。
11 C 由常识和下文中的cut the leaves of the eucalyptus trees for the koalas to eat可知,作者种300棵桉树是为了饲养(feed)考拉。confuse意为“使迷惑”;direct意为“指导;为……领路”。
12 D 由下一句中的recover可知,作者照看的是受伤的(injured)野生动物。aggressive意为“好斗的”;deserted意为“被遗弃的”。
13 B 依常识可知,动物康复了,救援机构就会放归(released)它们,让它们回到原来的地方。
14 D 由下文中的I get to do what I love可推知,因为可以做自己喜欢的事情,所以作者觉得自己是世界上最幸运的(luckiest)女孩。greedy意为“贪婪的”。
15 B 由最后一段可知,作者认为任何动物都有生存的权利,人们应该照顾好我们的动物朋友,可见作者把拯救动物当作自己的使命(calling)。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭