2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第67页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
B
[2025江苏无锡期末]New students at Eton, starting the school year in September, are not allowed to take smartphones with them. Instead, they will each be given a “dumb” Nokia phone that is unable to access the Internet and only allows calls and texts.
Students might blame the psychologist Jonathan Haidt, who popularized the idea that smartphones are responsible for rising rates of mental health problems among young people. Teachers at nearly two-thirds of secondary schools now say they have rules that prevent students from using their phones during the day.
But is there really anything wrong with spending a bit of time watching videos on social media? Or taking your phone out while you’re in the supermarket queue to see funny news? We might need meaning and purpose and psychological richness in our lives, but surely we need a bit of pleasure too. A study published in April in PLOS One found that spending 20 minutes on social media or watching videos on YouTube not only contributed to no negative stress response, but was associated with a decrease in both heart rate and cortisol(皮质醇).
What we get wrong is thinking that we are relaxing just because scrolling(浏览) mindlessly through social media is unproductive and feels like “time out”. There is a significant difference between doing things like being with our loved ones, spending time in nature, or reading a great book and emotional numbing(麻木). As the psychiatrist Anna Lembke argues in her book Dopamine Nation, by endlessly seeking pleasure and stimulation from our smartphone—which she describes as the “modern-day hypodermic(皮下注射) needle”—we become addicted to such stimulation, and find it harder to find joy in other less immediate things.
But also, by never putting our phones down and never giving ourselves a break from endless stimulation, we are not able to go into the kind of quiet brain state that allows mind-wandering, creativity and deep reflection.
As we all know, if you are not paying for it, then you are the product, and businessmen in the marketplace of attention are constantly adjusting the ways in which they occupy our brain space. We must learn to get more creative and intentional about the ways we choose to relax ourselves and perhaps, even, to enjoy some good, old-fashioned boredom.
(
A. To raise a doubt.
B. To explain a phenomenon.
C. To introduce a topic.
D. To launch a campaign.
(
A. Constant use of social media is beneficial to health.
B. Proper use of social media can reduce stress.
C. Watching YouTube videos increases heart rate.
D. Spending time on social media has little effect on people.
(
A. Because smartphones can bring new energy.
B. Because people rely too much on smartphones.
C. Because smartphones might relieve pain quickly.
D. Because people will get medical help from smartphones.
(
A. We should pay for using smartphones.
B. Businessmen often control our thinking.
C. Boredom is unacceptable in modern life.
D. We should choose our relaxing ways wisely.
[2025江苏无锡期末]New students at Eton, starting the school year in September, are not allowed to take smartphones with them. Instead, they will each be given a “dumb” Nokia phone that is unable to access the Internet and only allows calls and texts.
Students might blame the psychologist Jonathan Haidt, who popularized the idea that smartphones are responsible for rising rates of mental health problems among young people. Teachers at nearly two-thirds of secondary schools now say they have rules that prevent students from using their phones during the day.
But is there really anything wrong with spending a bit of time watching videos on social media? Or taking your phone out while you’re in the supermarket queue to see funny news? We might need meaning and purpose and psychological richness in our lives, but surely we need a bit of pleasure too. A study published in April in PLOS One found that spending 20 minutes on social media or watching videos on YouTube not only contributed to no negative stress response, but was associated with a decrease in both heart rate and cortisol(皮质醇).
What we get wrong is thinking that we are relaxing just because scrolling(浏览) mindlessly through social media is unproductive and feels like “time out”. There is a significant difference between doing things like being with our loved ones, spending time in nature, or reading a great book and emotional numbing(麻木). As the psychiatrist Anna Lembke argues in her book Dopamine Nation, by endlessly seeking pleasure and stimulation from our smartphone—which she describes as the “modern-day hypodermic(皮下注射) needle”—we become addicted to such stimulation, and find it harder to find joy in other less immediate things.
But also, by never putting our phones down and never giving ourselves a break from endless stimulation, we are not able to go into the kind of quiet brain state that allows mind-wandering, creativity and deep reflection.
As we all know, if you are not paying for it, then you are the product, and businessmen in the marketplace of attention are constantly adjusting the ways in which they occupy our brain space. We must learn to get more creative and intentional about the ways we choose to relax ourselves and perhaps, even, to enjoy some good, old-fashioned boredom.
(
C
) 1. Why is the school Eton mentioned in Paragraph 1?A. To raise a doubt.
B. To explain a phenomenon.
C. To introduce a topic.
D. To launch a campaign.
(
B
) 2. What does the study published in April in PLOS One suggest?A. Constant use of social media is beneficial to health.
B. Proper use of social media can reduce stress.
C. Watching YouTube videos increases heart rate.
D. Spending time on social media has little effect on people.
(
B
) 3. Why does Anna Lembke describe the smartphone as the “modern-day hypodermic needle”?A. Because smartphones can bring new energy.
B. Because people rely too much on smartphones.
C. Because smartphones might relieve pain quickly.
D. Because people will get medical help from smartphones.
(
D
) 4. What can we learn from the last paragraph?A. We should pay for using smartphones.
B. Businessmen often control our thinking.
C. Boredom is unacceptable in modern life.
D. We should choose our relaxing ways wisely.
答案:
1. C 推理判断题
【解析】通读全文,第一段提及伊顿公学禁止新生携带智能手机,下文针对这一具体事例展开关于使用智能手机进行放松的讨论。由此可推知,第一段提及伊顿公学是为了引入话题。故选C项。
2. B 细节理解题
【关键句】A study published in April in PLOS One found that spending 20 minutes on social media or watching videos on YouTube not only contributed to no negative stress response, but was associated with a decrease in both heart rate and cortisol.
释义:4月发表在《公共科学图书馆·综合》上的一项研究发现,花20分钟在社交媒体上或观看YouTube视频,不仅不会产生负面压力反应,还与心率和皮质醇的下降有关。
【解析】根据关键句可知,该研究表明适当使用社交媒体(如20分钟)能减轻压力。故选B项。
3. B 推理判断题
【关键句】As the psychiatrist Anna Lembke argues in her book Dopamine Nation, by endlessly seeking pleasure and stimulation from our smartphone—which she describes as the “modern-day hypodermic needle ”—we become addicted to such stimulation, and find it harder to find joy in other less immediate things.
释义:正如精神病学家Anna Lembke在她的《多巴胺国度》一书中所主张的,通过无休止地从我们的智能手机——她将其描述为“现代的皮下注射针”——中寻求快乐和刺激,我们会对这种刺激上瘾,并且会发现,要从其他那些不那么立竿见影的事物中找到快乐变得更加困难了。
【解析】根据关键句可知,Anna Lembke将智能手机比作“现代的皮下注射针”,是因为智能手机像能直接注入药物的皮下注射针一样,能快速、直接地向用户提供强烈的精神刺激,从而导致用户对其产生心理上的依赖并上瘾。由此可推知,Anna Lembke将智能手机比作“现代的皮下注射针”是因为人们太依赖手机。故选B项。
4. D 推理判断题
【解析】根据最后一段可知,注意力市场的商人们不断调整占据我们大脑空间的方式,因此,作者呼吁读者学会更有创意、更有意识地选择放松自己的方式。由此可推知,我们应该明智地选择放松方式。故选D项。
【重点词积累】
popularize v. 宣传,宣扬
time out 暂停时间,休息
be responsible for 对……负责
become addicted to 对……上瘾
mindlessly adv. 无意识地
unproductive adj. 无益的
【解析】通读全文,第一段提及伊顿公学禁止新生携带智能手机,下文针对这一具体事例展开关于使用智能手机进行放松的讨论。由此可推知,第一段提及伊顿公学是为了引入话题。故选C项。
2. B 细节理解题
【关键句】A study published in April in PLOS One found that spending 20 minutes on social media or watching videos on YouTube not only contributed to no negative stress response, but was associated with a decrease in both heart rate and cortisol.
释义:4月发表在《公共科学图书馆·综合》上的一项研究发现,花20分钟在社交媒体上或观看YouTube视频,不仅不会产生负面压力反应,还与心率和皮质醇的下降有关。
【解析】根据关键句可知,该研究表明适当使用社交媒体(如20分钟)能减轻压力。故选B项。
3. B 推理判断题
【关键句】As the psychiatrist Anna Lembke argues in her book Dopamine Nation, by endlessly seeking pleasure and stimulation from our smartphone—which she describes as the “modern-day hypodermic needle ”—we become addicted to such stimulation, and find it harder to find joy in other less immediate things.
释义:正如精神病学家Anna Lembke在她的《多巴胺国度》一书中所主张的,通过无休止地从我们的智能手机——她将其描述为“现代的皮下注射针”——中寻求快乐和刺激,我们会对这种刺激上瘾,并且会发现,要从其他那些不那么立竿见影的事物中找到快乐变得更加困难了。
【解析】根据关键句可知,Anna Lembke将智能手机比作“现代的皮下注射针”,是因为智能手机像能直接注入药物的皮下注射针一样,能快速、直接地向用户提供强烈的精神刺激,从而导致用户对其产生心理上的依赖并上瘾。由此可推知,Anna Lembke将智能手机比作“现代的皮下注射针”是因为人们太依赖手机。故选B项。
4. D 推理判断题
【解析】根据最后一段可知,注意力市场的商人们不断调整占据我们大脑空间的方式,因此,作者呼吁读者学会更有创意、更有意识地选择放松自己的方式。由此可推知,我们应该明智地选择放松方式。故选D项。
【重点词积累】
popularize v. 宣传,宣扬
time out 暂停时间,休息
be responsible for 对……负责
become addicted to 对……上瘾
mindlessly adv. 无意识地
unproductive adj. 无益的
查看更多完整答案,请扫码查看