2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第20页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
A
[江苏连云港赣榆期中]A small group of Cuban dive instructors(潜水教练) have started a project to grow coral(珊瑚) and replant it. The divers hope to restore part of Cuba’s barrier reef( 堡礁). And they are working with limited financial support and using materials recovered from the coast.
Luis is one of the project’s leaders. The 44-year-old fisherman grew up on Cuba’s north coast. He said, “It’s unbelievable to see the loss of coral in the past 30 years. ” He added, “Our dream is to make the parts of the barrier reef that have lost their coral grow again. ”
To make that happen, Luis worked with other dive instructors and neighbourhood schoolchildren with the support from Cuba’s environmental organizations—Cuba’s National Aquarium and the Cuban environmental programme Ecovalor. They began assembling pieces of coral spread across the ocean floor after large storms three years ago. The pieces were then hung on branches of underwater “trees” made from old plastic pipes and supported by fishing lines recovered from the coast. They were then “replanted” on the coral reef, fixed by nails driven into the rock. In a year, most survive and grow enough to repopulate the part of the barrier reef between 60 to 80 metres in length.
“It’s a project that takes time, ”said co-worker Michel Soto. He said the project has done better than expectations even with little financial support and limited equipment in Cuba.
Like many coral reefs around the world, the ones in Cuba are threatened by changing water temperatures, destructive plants and animals, pollution and over-fishing. It is reported that the world has already lost 30 to 50 percent of its coral reefs.
Karine is a French diver who just visited Cuba for the first time. She said the reef looked better than others she had seen on dives elsewhere in the world, including in Africa. “The coral needs to be protected, ”she said after two dives on a recent trip to nearby Varadero. She said, “It’s good to see that in Cuba they take care of what they have, and that it is still not too affected by too much tourism. ”
(
A. They are experienced idealists.
B. They are goal-oriented dreamers.
C. They are self-confident specialists.
D. They are determined problem-solvers.
(
A. Collecting.
B. Fixing.
C. Planting.
D. Removing.
(
A. To predict the result of the project.
B. To prove the necessity of the project.
C. To call on more people to join the project.
D. To state the economic benefit of the project.
(
A. It is offered enough material support.
B. It is a governmental rescue operation.
C. It is tough but rewarding in the long term.
D. It is expected to protect the whole barrier reef.
[江苏连云港赣榆期中]A small group of Cuban dive instructors(潜水教练) have started a project to grow coral(珊瑚) and replant it. The divers hope to restore part of Cuba’s barrier reef( 堡礁). And they are working with limited financial support and using materials recovered from the coast.
Luis is one of the project’s leaders. The 44-year-old fisherman grew up on Cuba’s north coast. He said, “It’s unbelievable to see the loss of coral in the past 30 years. ” He added, “Our dream is to make the parts of the barrier reef that have lost their coral grow again. ”
To make that happen, Luis worked with other dive instructors and neighbourhood schoolchildren with the support from Cuba’s environmental organizations—Cuba’s National Aquarium and the Cuban environmental programme Ecovalor. They began assembling pieces of coral spread across the ocean floor after large storms three years ago. The pieces were then hung on branches of underwater “trees” made from old plastic pipes and supported by fishing lines recovered from the coast. They were then “replanted” on the coral reef, fixed by nails driven into the rock. In a year, most survive and grow enough to repopulate the part of the barrier reef between 60 to 80 metres in length.
“It’s a project that takes time, ”said co-worker Michel Soto. He said the project has done better than expectations even with little financial support and limited equipment in Cuba.
Like many coral reefs around the world, the ones in Cuba are threatened by changing water temperatures, destructive plants and animals, pollution and over-fishing. It is reported that the world has already lost 30 to 50 percent of its coral reefs.
Karine is a French diver who just visited Cuba for the first time. She said the reef looked better than others she had seen on dives elsewhere in the world, including in Africa. “The coral needs to be protected, ”she said after two dives on a recent trip to nearby Varadero. She said, “It’s good to see that in Cuba they take care of what they have, and that it is still not too affected by too much tourism. ”
(
D
) 1. What do you think of Luis’s group?A. They are experienced idealists.
B. They are goal-oriented dreamers.
C. They are self-confident specialists.
D. They are determined problem-solvers.
(
A
) 2. What does the underlined word “assembling” in Paragraph 3 mean?A. Collecting.
B. Fixing.
C. Planting.
D. Removing.
(
B
) 3. What’s the purpose of Paragraph 5?A. To predict the result of the project.
B. To prove the necessity of the project.
C. To call on more people to join the project.
D. To state the economic benefit of the project.
(
C
) 4. Which of the following is right about the project?A. It is offered enough material support.
B. It is a governmental rescue operation.
C. It is tough but rewarding in the long term.
D. It is expected to protect the whole barrier reef.
答案:
1 D 推理判断题
【关键句】A small group of Cuban dive instructors have started a project to grow coral and replant it ... And they are working with limited financial support and using materials recovered from the coast.
释义:一小群古巴潜水教练发起了一个种植和移植珊瑚的项目……他们正在有限的财政支持下工作,并使用从海岸回收的材料。
【解析】由题干中的关键词group定位到第一段,由第一段第一句和最后一句可知,在资金不足且使用回收材料的情况下,这个团队依然在进行他们的项目,说明他们是坚定的解决问题的人。故选D项。
2 A 词义猜测题
【关键句】They began assembling pieces of coral spread across the ocean floor after large storms three years ago. The pieces were then hung on branches of underwater “trees” made from old plastic pipes and supported by fishing lines recovered from the coast.
释义:三年前的大风暴过后,他们开始收集散落在海底的珊瑚碎片。然后,这些碎片被挂在由旧塑料管制成的水下“树木”的树枝上,并由从海岸回收的钓线支撑。
【解析】由画线词后的pieces of coral spread across the ocean floor和画线词所在句后一句提到的他们将碎片挂在树枝上可推知,他们应该是将珊瑚碎片“收集”起来统一悬挂。所以画线词的意思最贴近collect(收集)。故选A项。
3 B 推理判断题
【关键句】Like many coral reefs around the world, the ones in Cuba are threatened by changing water temperatures, destructive plants and animals, pollution and over-fishing. It is reported that the world has already lost 30 to 50 percent of its coral reefs.
释义:像世界上许多珊瑚礁一样,古巴的珊瑚礁也受到变化的水温、破坏性的动植物、污染和过度捕捞的威胁。据报道,世界已经失去了30%到50%的珊瑚礁。
【解析】第五段介绍了古巴珊瑚礁面临着各种威胁且现状堪忧,世界上已经有30%到50%的珊瑚礁消失了,说明珊瑚种植项目是必要的。故选B项。
4 C 推理判断题
【关键句1】“It’s a project that takes time,”said co-worker Michel Soto. He said the project has done better
than expectations even with little financial support and limited equipment in Cuba.
释义:同事Michel Soto说:“这是一个需要时间的项目。”他表示,尽管古巴提供的资金支持很少,设备也有限,但这个项目的效果比预期的要好。
【关键句2】She said the reef looked better than others she had seen on dives elsewhere in the world, including in Africa.
释义:她说,这里的礁比她在世界其他地方潜水时看到的礁都要好,包括在非洲。
【解析】根据关键句可知,该项目虽然目前进行得很艰难(with little financial support and limited equipment),但根据项目参与人员和游客的反馈来看,该项目从长远来看是有回报的。故选C项。
【关键句】A small group of Cuban dive instructors have started a project to grow coral and replant it ... And they are working with limited financial support and using materials recovered from the coast.
释义:一小群古巴潜水教练发起了一个种植和移植珊瑚的项目……他们正在有限的财政支持下工作,并使用从海岸回收的材料。
【解析】由题干中的关键词group定位到第一段,由第一段第一句和最后一句可知,在资金不足且使用回收材料的情况下,这个团队依然在进行他们的项目,说明他们是坚定的解决问题的人。故选D项。
2 A 词义猜测题
【关键句】They began assembling pieces of coral spread across the ocean floor after large storms three years ago. The pieces were then hung on branches of underwater “trees” made from old plastic pipes and supported by fishing lines recovered from the coast.
释义:三年前的大风暴过后,他们开始收集散落在海底的珊瑚碎片。然后,这些碎片被挂在由旧塑料管制成的水下“树木”的树枝上,并由从海岸回收的钓线支撑。
【解析】由画线词后的pieces of coral spread across the ocean floor和画线词所在句后一句提到的他们将碎片挂在树枝上可推知,他们应该是将珊瑚碎片“收集”起来统一悬挂。所以画线词的意思最贴近collect(收集)。故选A项。
3 B 推理判断题
【关键句】Like many coral reefs around the world, the ones in Cuba are threatened by changing water temperatures, destructive plants and animals, pollution and over-fishing. It is reported that the world has already lost 30 to 50 percent of its coral reefs.
释义:像世界上许多珊瑚礁一样,古巴的珊瑚礁也受到变化的水温、破坏性的动植物、污染和过度捕捞的威胁。据报道,世界已经失去了30%到50%的珊瑚礁。
【解析】第五段介绍了古巴珊瑚礁面临着各种威胁且现状堪忧,世界上已经有30%到50%的珊瑚礁消失了,说明珊瑚种植项目是必要的。故选B项。
4 C 推理判断题
【关键句1】“It’s a project that takes time,”said co-worker Michel Soto. He said the project has done better
than expectations even with little financial support and limited equipment in Cuba.
释义:同事Michel Soto说:“这是一个需要时间的项目。”他表示,尽管古巴提供的资金支持很少,设备也有限,但这个项目的效果比预期的要好。
【关键句2】She said the reef looked better than others she had seen on dives elsewhere in the world, including in Africa.
释义:她说,这里的礁比她在世界其他地方潜水时看到的礁都要好,包括在非洲。
【解析】根据关键句可知,该项目虽然目前进行得很艰难(with little financial support and limited equipment),但根据项目参与人员和游客的反馈来看,该项目从长远来看是有回报的。故选C项。
查看更多完整答案,请扫码查看