2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
A
[2025 山东淄博第六中学期中]There is hot, and then there is hot! Extreme heat is a period of high heat and humidity( 湿度) with temperatures above 90 degrees Fahrenheit for at least two to three days. Extreme heat is responsible for the highest number of annual deaths among all weather-related hazards( 危害).
It’s not your imagination. Summers have been getting hotter and hotter with extreme heatwaves occurring earlier and more frequently. But why is this happening and can we better predict heatwaves in advance to give people time to prepare?
“Climate change is here and it’s already been changing human behaviour and causing significant influence in the society. As global temperatures rise,historically excessive( 过高的) temperatures are more likely to occur, ” says Craig Ramseyer, an assistant professor who studies climate modelling in the department of geography at Virginia Tech.
Ramseyer says heatwaves are the most concerning because of the lack of attention they normally receive. “Hurricanes, tornadoes, and flash floods drive more media attention because of the natural attraction with the visual impact of those types of hazards. However, heat does not tend to be as attractive and it becomes very difficult to communicate the danger to the public, ” said Ramseyer. “Around the world, more deaths occur due to extreme heat than from hurricanes, flooding, and drought combined. It impacts the most helpless of our citizens who do not have enough access to air conditioning, water, and other important resources. ”
Since the Earth is running warmer than it used to, Ramseyer says that when these heatwave-related weather patterns take place, it results in higher extreme temperatures than we used to experience 30 years ago.
“As a global community, we need to decrease carbon emissions as soon as possible. We have rapidly developing technologies that are going to help advance the process, but the faster the better, there is no time to waste. ”
(
A. Extreme heat is a No. 1 death cause.
B. People are suffering more extreme heat.
C. A 100-degree heat is an extreme heat.
D. Extreme heat is getting better over the years.
(
A. Climate change will soon affect human behaviours.
B. High temperatures happened frequently in history.
C. Air conditioning and water can reduce the impacts of extreme heat on people.
D. Garbage sorting can less advance the climate change.
(
A. Extreme heat can be stopped by technology.
B. People have enough time to solve the climate problems.
C. It is not easy for the public to learn the danger of extreme heat.
D. Heatwave-related weather patterns will decrease in the future.
(
A. Complaints about extreme heat.
B. Prevention of extreme heat.
C. Characters of extreme heat.
D. Technologies behind extreme heat.
[2025 山东淄博第六中学期中]There is hot, and then there is hot! Extreme heat is a period of high heat and humidity( 湿度) with temperatures above 90 degrees Fahrenheit for at least two to three days. Extreme heat is responsible for the highest number of annual deaths among all weather-related hazards( 危害).
It’s not your imagination. Summers have been getting hotter and hotter with extreme heatwaves occurring earlier and more frequently. But why is this happening and can we better predict heatwaves in advance to give people time to prepare?
“Climate change is here and it’s already been changing human behaviour and causing significant influence in the society. As global temperatures rise,historically excessive( 过高的) temperatures are more likely to occur, ” says Craig Ramseyer, an assistant professor who studies climate modelling in the department of geography at Virginia Tech.
Ramseyer says heatwaves are the most concerning because of the lack of attention they normally receive. “Hurricanes, tornadoes, and flash floods drive more media attention because of the natural attraction with the visual impact of those types of hazards. However, heat does not tend to be as attractive and it becomes very difficult to communicate the danger to the public, ” said Ramseyer. “Around the world, more deaths occur due to extreme heat than from hurricanes, flooding, and drought combined. It impacts the most helpless of our citizens who do not have enough access to air conditioning, water, and other important resources. ”
Since the Earth is running warmer than it used to, Ramseyer says that when these heatwave-related weather patterns take place, it results in higher extreme temperatures than we used to experience 30 years ago.
“As a global community, we need to decrease carbon emissions as soon as possible. We have rapidly developing technologies that are going to help advance the process, but the faster the better, there is no time to waste. ”
(
B
) 1. What can we learn from the article?A. Extreme heat is a No. 1 death cause.
B. People are suffering more extreme heat.
C. A 100-degree heat is an extreme heat.
D. Extreme heat is getting better over the years.
(
C
) 2. What will Ramseyer possibly agree with?A. Climate change will soon affect human behaviours.
B. High temperatures happened frequently in history.
C. Air conditioning and water can reduce the impacts of extreme heat on people.
D. Garbage sorting can less advance the climate change.
(
C
) 3. Why is extreme heat lack of attention?A. Extreme heat can be stopped by technology.
B. People have enough time to solve the climate problems.
C. It is not easy for the public to learn the danger of extreme heat.
D. Heatwave-related weather patterns will decrease in the future.
(
B
) 4. What’s the article mainly about?A. Complaints about extreme heat.
B. Prevention of extreme heat.
C. Characters of extreme heat.
D. Technologies behind extreme heat.
答案:
A
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了极端高温产生的原因和危害。人们缺少对极端高温的重视,国际社会应尽快减少碳排放以应对该灾害。
1. B 细节理解题
【关键句】Summers have been getting hotter and hotter with extreme heatwaves occurring earlier and more frequently.
释义:夏天越来越热,极端热浪出现得更早、更频繁。
【解析】根据关键句可知,夏天温度越来越高,极端热浪出现的时间越来越早、频率越来越高。由此可知,人们正在遭受更多的极端高温。故选B项。
2. C 推理判断题
【关键句】It impacts the most helpless of our citizens who do not have enough access to air conditioning, water, and other important resources.
释义:它影响了我们公民中最无助的人,他们没有足够的机会使用空调、水和其他重要资源。
【解析】根据关键句可知,极端高温对缺乏空调、水和其他重要资源的人的影响最大,所以Ramseyer可能会赞同空调和水会减少极端高温对人的影响的观点。故选C项。
3. C 推理判断题
【关键句】Hurricanes, tornadoes, and flash floods drive more media attention because of the natural attraction with the visual impact of those types of hazards. However, heat does not tend to be as attractive and it becomes very difficult to communicate the danger to the public ...
释义:飓风、龙卷风和暴洪吸引了更多的媒体关注,因为这些类型的灾害的视觉冲击具有天然吸引力。然而,高温往往没有那么吸引人,而且很难向公众传达高温的危险......
【解析】根据关键句可知,相比于其他自然灾害,媒体对极端高温的关注较少,且很难向公众传达它的危险,所以人们很难去了解极端高温,从而导致极端高温缺乏关注。故选C项。
4. B 主旨大意题
【关键句】But why is this happening and can we better predict heatwaves in advance to give people time to prepare?
释义:但为什么会发生这种情况,我们能否更好地提前预测热浪,让人们有时间做好准备?
【解析】通读全文,作者在前五段主要介绍了极端高温产生的原因和危害,指出人们缺少对极端高温的危害的认知,在最后一段呼吁国际社会尽快采取行动,减少碳排放,以应对这一极端自然灾害,这也是作者写作本文的主要目的。B项意为“预防极端高温”,是本文的主旨。故选B项。
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了极端高温产生的原因和危害。人们缺少对极端高温的重视,国际社会应尽快减少碳排放以应对该灾害。
1. B 细节理解题
【关键句】Summers have been getting hotter and hotter with extreme heatwaves occurring earlier and more frequently.
释义:夏天越来越热,极端热浪出现得更早、更频繁。
【解析】根据关键句可知,夏天温度越来越高,极端热浪出现的时间越来越早、频率越来越高。由此可知,人们正在遭受更多的极端高温。故选B项。
2. C 推理判断题
【关键句】It impacts the most helpless of our citizens who do not have enough access to air conditioning, water, and other important resources.
释义:它影响了我们公民中最无助的人,他们没有足够的机会使用空调、水和其他重要资源。
【解析】根据关键句可知,极端高温对缺乏空调、水和其他重要资源的人的影响最大,所以Ramseyer可能会赞同空调和水会减少极端高温对人的影响的观点。故选C项。
3. C 推理判断题
【关键句】Hurricanes, tornadoes, and flash floods drive more media attention because of the natural attraction with the visual impact of those types of hazards. However, heat does not tend to be as attractive and it becomes very difficult to communicate the danger to the public ...
释义:飓风、龙卷风和暴洪吸引了更多的媒体关注,因为这些类型的灾害的视觉冲击具有天然吸引力。然而,高温往往没有那么吸引人,而且很难向公众传达高温的危险......
【解析】根据关键句可知,相比于其他自然灾害,媒体对极端高温的关注较少,且很难向公众传达它的危险,所以人们很难去了解极端高温,从而导致极端高温缺乏关注。故选C项。
4. B 主旨大意题
【关键句】But why is this happening and can we better predict heatwaves in advance to give people time to prepare?
释义:但为什么会发生这种情况,我们能否更好地提前预测热浪,让人们有时间做好准备?
【解析】通读全文,作者在前五段主要介绍了极端高温产生的原因和危害,指出人们缺少对极端高温的危害的认知,在最后一段呼吁国际社会尽快采取行动,减少碳排放,以应对这一极端自然灾害,这也是作者写作本文的主要目的。B项意为“预防极端高温”,是本文的主旨。故选B项。
查看更多完整答案,请扫码查看