2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第3页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
五、句式表达
1. 从Tom的面部表情来看,我可以看出他很想知道比赛结果。(judging from)
_
2. 当面对大量的建议时,一个人可能会感到沮丧。(a sea of)
_
3. 这只鸟的大小和一只鸡差不多,但它的蛋是鸡蛋的六倍大。(the same size as;as large as)
_
4. 在森林的中央有一个美丽的小湖。(介词短语置于句首引起倒装)
_
5. 虽然出国令人兴奋,但新的习俗也会让人感到困惑。(while)
_
6. 科学家们发现了一种新的分解塑料的方法。(break down)
_
7. 他的私人收藏品在过去十年里逐渐增加。(build up)
_
8. 幸运的是,我们带了一张地图,没有它我们可能就迷路了。(“介词+关系代词”引导定语从句)
_
1. 从Tom的面部表情来看,我可以看出他很想知道比赛结果。(judging from)
_
2. 当面对大量的建议时,一个人可能会感到沮丧。(a sea of)
_
3. 这只鸟的大小和一只鸡差不多,但它的蛋是鸡蛋的六倍大。(the same size as;as large as)
_
4. 在森林的中央有一个美丽的小湖。(介词短语置于句首引起倒装)
_
5. 虽然出国令人兴奋,但新的习俗也会让人感到困惑。(while)
_
6. 科学家们发现了一种新的分解塑料的方法。(break down)
_
7. 他的私人收藏品在过去十年里逐渐增加。(build up)
_
8. 幸运的是,我们带了一张地图,没有它我们可能就迷路了。(“介词+关系代词”引导定语从句)
_
答案:
1 Judging from his facial expression, I can tell that Tom is eager to know the result of the competition.
2 One may be frustrated when faced with a sea of suggestions.
3 The bird is about the same size as a chicken but its egg is six times as large as a chicken’s egg.
4 In the middle of the forest lies a beautiful small lake.
5 While going abroad is exciting, new customs can also be confusing.
6 Scientists have found a new way to break down plastic.
7 His private collections have been built up over the last decade.
8 Luckily, we’d brought a map, without which we would have lost our way.
2 One may be frustrated when faced with a sea of suggestions.
3 The bird is about the same size as a chicken but its egg is six times as large as a chicken’s egg.
4 In the middle of the forest lies a beautiful small lake.
5 While going abroad is exciting, new customs can also be confusing.
6 Scientists have found a new way to break down plastic.
7 His private collections have been built up over the last decade.
8 Luckily, we’d brought a map, without which we would have lost our way.
一、阅读理解
[2025 江苏张家港塘桥高级中学段测] When most kids go to the beach, they’re too focused on making sandcastles and splashing around to notice litter, but several years ago, for 7-year-old Cash Daniels, noticing a plastic straw sparked a lifelong passion for saving the planet.
Cash, who is now known as the “conservation kid”, has always loved nature. He grew up fishing along the Chattanooga River, after all! But once he learnt that 80 percent of all trash from land and rivers ends up in the ocean, he couldn’t sit back.
He started with clean-ups along the river, something that quickly went from a family affair to a community effort with volunteers and neighbours. In 2019, Cash, together with a Canadian conservationist, Ella Galaski-Rossen, started a nonprofit called The Clean-Up Kids. Despite living in different countries, they managed to create educational videos on their YouTube channel. “We hope to be a really big nonprofit that eliminates plastic in the US and Canada,” Cash said. “We want to inform kids and adults in the landlocked states of how their actions are connected to the water and the ocean,” Cash said.
Cash was selected as one of America’s top 10 youth volunteers of 2021 by The Prudential Spirit of Community Awards. He also earned the title of National Honoree, for which he received a $5,000 grant to go to a nonprofit of his choice, and he became the first person to win the Youth Conservationist Award two years in a row from the Tennessee Wildlife Federation.
“I want to travel the world, teach others, and help them feel connected to the ocean. Because if you are connected to the ocean—if you love it and what lives in it—you’ll want to protect it,” he said. “This is my fun, and it becomes more fun with every new discovery. ”
(
A. Give up.
B. Take part.
C. Lend a hand.
D. Pay no attention.
(
A. To make instructive videos.
B. To build a wider community.
C. To appeal for ocean protection.
D. To organize volunteers for clean-ups.
(
A. Brave and talented.
B. Generous and modest.
C. Creative and humorous.
D. Sympathetic and devoted.
(
A. No pains, no gains.
B. Passion fuels dreams.
C. Helping others is great fun.
D. Many hands make light work.
[2025 江苏张家港塘桥高级中学段测] When most kids go to the beach, they’re too focused on making sandcastles and splashing around to notice litter, but several years ago, for 7-year-old Cash Daniels, noticing a plastic straw sparked a lifelong passion for saving the planet.
Cash, who is now known as the “conservation kid”, has always loved nature. He grew up fishing along the Chattanooga River, after all! But once he learnt that 80 percent of all trash from land and rivers ends up in the ocean, he couldn’t sit back.
He started with clean-ups along the river, something that quickly went from a family affair to a community effort with volunteers and neighbours. In 2019, Cash, together with a Canadian conservationist, Ella Galaski-Rossen, started a nonprofit called The Clean-Up Kids. Despite living in different countries, they managed to create educational videos on their YouTube channel. “We hope to be a really big nonprofit that eliminates plastic in the US and Canada,” Cash said. “We want to inform kids and adults in the landlocked states of how their actions are connected to the water and the ocean,” Cash said.
Cash was selected as one of America’s top 10 youth volunteers of 2021 by The Prudential Spirit of Community Awards. He also earned the title of National Honoree, for which he received a $5,000 grant to go to a nonprofit of his choice, and he became the first person to win the Youth Conservationist Award two years in a row from the Tennessee Wildlife Federation.
“I want to travel the world, teach others, and help them feel connected to the ocean. Because if you are connected to the ocean—if you love it and what lives in it—you’ll want to protect it,” he said. “This is my fun, and it becomes more fun with every new discovery. ”
(
D
) 1. Which can replace the underlined words “sit back” in Paragraph 2?A. Give up.
B. Take part.
C. Lend a hand.
D. Pay no attention.
(
C
) 2. Why did Cash start The Clean-Up Kids?A. To make instructive videos.
B. To build a wider community.
C. To appeal for ocean protection.
D. To organize volunteers for clean-ups.
(
D
) 3. Which of the following best describes Cash Daniels?A. Brave and talented.
B. Generous and modest.
C. Creative and humorous.
D. Sympathetic and devoted.
(
B
) 4. What does Cash Daniels’ story imply?A. No pains, no gains.
B. Passion fuels dreams.
C. Helping others is great fun.
D. Many hands make light work.
答案:
一、阅读理解
[语篇结构分析]
[语篇导读]本文是一篇记叙文。文章主要讲述了男孩Cash Daniels因意识到塑料垃圾对海洋的影响,从此投身环保事业,成立非营利组织并获得多项荣誉的故事。
1.D 词义猜测题
[关键句]He started with clean-ups along the river, something that quickly went from a family affair to a community effort with volunteers and neighbours.
释义:他从清理河道沿岸开始,这项活动很快就从家庭事务发展为有志愿者和邻居共同参与的社区行动。
[解析]根据关键句可知,在得知大量的垃圾最终会流入海洋后,Cash开始清理河道沿岸,即Cash采取了行动,没有对此“置之不理”。由此可推知,sit back意为“不采取行动,漠不关心”,与pay no attention的意思相近。故选D项。
2.C 细节理解题
[关键句]“We hope to be a really big nonprofit that eliminates plastic in the US and Canada,”Cash said.“We want to inform kids and adults in the landlocked states of how their actions are connected to the water and the ocean,”Cash said.
释义:Cash说:“我们希望成为一个规模庞大的非营利组织,清除美国和加拿大的塑料垃圾。我们想告知内陆国家的孩子和成年人,他们的行为与水域及海洋之间存在着关联。”
[解析]根据关键句可知,Cash成立“The Clean-Up Kids”组织是希望减少美加两国的塑料垃圾,并让内陆国家的人们了解自身行为与水域、海洋之间的关联,即Cash成立该组织是为了呼吁人们保护海洋。故选C项。
[干扰项辨析]第三段第三句提到Cash和Ella Galaski - Rosen在YouTube频道制作教育视频,但这是他们为实现保护海洋的目标而采取的具体行动,并非他们成立“The Clean-Up Kids”组织的原因,故排除A项。
3.D 推理判断题
[关键句1]But once he learnt that 80 percent of all trash from land and rivers ends up in the ocean, he couldn’t sit back.
释义:但当他一得知陆地和河流中的垃圾有八成最终都会流入海洋时,便再也无法坐视不理了。
[关键句2]He started with clean-ups along the river ... started a nonprofit called The Clean-Up Kids ...
释义:他从清理河道沿岸开始……成立了一个名为“The Clean-Up Kids”的非营利组织。
[关键句3]I want to travel the world, teach others, and help them feel connected to the ocean.
释义:我想环游世界,向他人传授知识,并帮助他们感受到与海洋的紧密联系。
[解析]根据关键句1和关键句2可知,Cash意识到了垃圾对海洋的影响并采取行动试图改变现状,这体现出他对自然和海洋的关怀,说明他是一个有同情心的(sympathetic)人。根据关键句2和关键句3可知,Cash从清理河道的自发行动,逐步发展到成立非营利组织。他还希望环游世界,动员全球力量保护海洋,这充分体现了他对环保事业的持续投入与竭诚奉献(devoted)。故选D项。
4.B 推理判断题
[关键句1]…noticing a plastic straw sparked a lifelong passion for saving the planet.
释义:……注意到一根塑料吸管的经历,激发了他一生致力于保护地球的热情。
[关键句2]This is my fun, and it becomes more fun with every new discovery.
释义:这是我的乐趣,而且随着每一个新发现,它变得更加有趣。
[解析]根据全文内容尤其是关键句可知,Cash在意识到垃圾对海洋的危害后便毅然采取行动。他将保护海洋视为乐趣,并因每一个新发现而乐此不疲。由此可推知,Cash对环保事业的热情是推动他追逐梦想、持续行动的核心动力。故选B项。
[干扰项辨析]A项意为“不劳无获”,C项意为“帮助他人很有趣”,D项意为“众人拾柴火焰高”,均不符合Cash的故事的寓意,故排除。
[重点词积累]
clean-up n. 清理,清除(污染物)(熟词生义) grant n. 拨款
conservationist n. 环保主义者(熟词生义) title n. 头衔
eliminate v. 消除
landlocked adj. 内陆的
一、阅读理解
[语篇结构分析]
[语篇导读]本文是一篇记叙文。文章主要讲述了男孩Cash Daniels因意识到塑料垃圾对海洋的影响,从此投身环保事业,成立非营利组织并获得多项荣誉的故事。
1.D 词义猜测题
[关键句]He started with clean-ups along the river, something that quickly went from a family affair to a community effort with volunteers and neighbours.
释义:他从清理河道沿岸开始,这项活动很快就从家庭事务发展为有志愿者和邻居共同参与的社区行动。
[解析]根据关键句可知,在得知大量的垃圾最终会流入海洋后,Cash开始清理河道沿岸,即Cash采取了行动,没有对此“置之不理”。由此可推知,sit back意为“不采取行动,漠不关心”,与pay no attention的意思相近。故选D项。
2.C 细节理解题
[关键句]“We hope to be a really big nonprofit that eliminates plastic in the US and Canada,”Cash said.“We want to inform kids and adults in the landlocked states of how their actions are connected to the water and the ocean,”Cash said.
释义:Cash说:“我们希望成为一个规模庞大的非营利组织,清除美国和加拿大的塑料垃圾。我们想告知内陆国家的孩子和成年人,他们的行为与水域及海洋之间存在着关联。”
[解析]根据关键句可知,Cash成立“The Clean-Up Kids”组织是希望减少美加两国的塑料垃圾,并让内陆国家的人们了解自身行为与水域、海洋之间的关联,即Cash成立该组织是为了呼吁人们保护海洋。故选C项。
[干扰项辨析]第三段第三句提到Cash和Ella Galaski - Rosen在YouTube频道制作教育视频,但这是他们为实现保护海洋的目标而采取的具体行动,并非他们成立“The Clean-Up Kids”组织的原因,故排除A项。
3.D 推理判断题
[关键句1]But once he learnt that 80 percent of all trash from land and rivers ends up in the ocean, he couldn’t sit back.
释义:但当他一得知陆地和河流中的垃圾有八成最终都会流入海洋时,便再也无法坐视不理了。
[关键句2]He started with clean-ups along the river ... started a nonprofit called The Clean-Up Kids ...
释义:他从清理河道沿岸开始……成立了一个名为“The Clean-Up Kids”的非营利组织。
[关键句3]I want to travel the world, teach others, and help them feel connected to the ocean.
释义:我想环游世界,向他人传授知识,并帮助他们感受到与海洋的紧密联系。
[解析]根据关键句1和关键句2可知,Cash意识到了垃圾对海洋的影响并采取行动试图改变现状,这体现出他对自然和海洋的关怀,说明他是一个有同情心的(sympathetic)人。根据关键句2和关键句3可知,Cash从清理河道的自发行动,逐步发展到成立非营利组织。他还希望环游世界,动员全球力量保护海洋,这充分体现了他对环保事业的持续投入与竭诚奉献(devoted)。故选D项。
4.B 推理判断题
[关键句1]…noticing a plastic straw sparked a lifelong passion for saving the planet.
释义:……注意到一根塑料吸管的经历,激发了他一生致力于保护地球的热情。
[关键句2]This is my fun, and it becomes more fun with every new discovery.
释义:这是我的乐趣,而且随着每一个新发现,它变得更加有趣。
[解析]根据全文内容尤其是关键句可知,Cash在意识到垃圾对海洋的危害后便毅然采取行动。他将保护海洋视为乐趣,并因每一个新发现而乐此不疲。由此可推知,Cash对环保事业的热情是推动他追逐梦想、持续行动的核心动力。故选B项。
[干扰项辨析]A项意为“不劳无获”,C项意为“帮助他人很有趣”,D项意为“众人拾柴火焰高”,均不符合Cash的故事的寓意,故排除。
[重点词积累]
clean-up n. 清理,清除(污染物)(熟词生义) grant n. 拨款
conservationist n. 环保主义者(熟词生义) title n. 头衔
eliminate v. 消除
landlocked adj. 内陆的
查看更多完整答案,请扫码查看