2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第54页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
一、阅读理解
[ 江苏扬州高邮月考]When Senait Lara,a 28-year-old video producer,was questioned by her friends about her lack of communication in their group chat,the blame was as follows:she only caught up every few days;when she did,it was hardly an interaction—Lara spent time “liking” messages instead of responding with words;and sometimes she would never respond at all. Lara didn't deny it. She knew she sometimes preferred to completely avoid her phone rather than deal with a large number of requests. Actually,in person,Lara felt comfortable talking with people,but when communication came down to a text message or an email,she wanted to tap out.
While social media and messaging apps keep us more connected to each other,many younger users are finding themselves tired out from receiving constant notices and carrying on conversations that can last all day. The after-effect? Delayed responses,forgetting to get back to someone entirely,and a need for frequent phone breaks.
In fact,a 2023 study exploring the effects of information overload and online conversation dynamics (动 态) found that “over-exposure to information can suppress the possibility of response by overloading users”.
Smartphones have quickly changed into handheld storage units for our conversations,thoughts,music and everything else. “That shift to feeling constantly attached to our phones as if they were a limb,relates to the burnout,”says psychologist Emily Balcetis.
As the pressure to be online and always available continues to grow in our society,in-person interactions provide far more real communication than digital ones. From body language to eye contact and all the other social cues that exist in real life that aren't available in a text message,it's far easier to be present when you're face-to-face. As Balcetis notes: “At the end of the day,I think what we're looking for is not more ways to stay connected,but higher quality ways to be connected.”
(
A. Lara's denying her problems.
B. Lara's avoiding using her phone.
C. Lara's preference for digital communication.
D. Lara's communication style in the group chat.
(
A. They are starting to have memory problems.
B. They refuse to put down their smartphones.
C. They are tired of frequent digital contact.
D. They feel more connected to each other.
(
A. Indicate. B. Limit. C. Measure. D. Decide.
(
A. The need to take a break from digital devices.
B. The pressure of always being available online.
C. The importance of face-to-face communication.
D. The ability to understand clues behind text messages.
[ 江苏扬州高邮月考]When Senait Lara,a 28-year-old video producer,was questioned by her friends about her lack of communication in their group chat,the blame was as follows:she only caught up every few days;when she did,it was hardly an interaction—Lara spent time “liking” messages instead of responding with words;and sometimes she would never respond at all. Lara didn't deny it. She knew she sometimes preferred to completely avoid her phone rather than deal with a large number of requests. Actually,in person,Lara felt comfortable talking with people,but when communication came down to a text message or an email,she wanted to tap out.
While social media and messaging apps keep us more connected to each other,many younger users are finding themselves tired out from receiving constant notices and carrying on conversations that can last all day. The after-effect? Delayed responses,forgetting to get back to someone entirely,and a need for frequent phone breaks.
In fact,a 2023 study exploring the effects of information overload and online conversation dynamics (动 态) found that “over-exposure to information can suppress the possibility of response by overloading users”.
Smartphones have quickly changed into handheld storage units for our conversations,thoughts,music and everything else. “That shift to feeling constantly attached to our phones as if they were a limb,relates to the burnout,”says psychologist Emily Balcetis.
As the pressure to be online and always available continues to grow in our society,in-person interactions provide far more real communication than digital ones. From body language to eye contact and all the other social cues that exist in real life that aren't available in a text message,it's far easier to be present when you're face-to-face. As Balcetis notes: “At the end of the day,I think what we're looking for is not more ways to stay connected,but higher quality ways to be connected.”
(
D
) 1. What dissatisfied Senait Lara's friends?A. Lara's denying her problems.
B. Lara's avoiding using her phone.
C. Lara's preference for digital communication.
D. Lara's communication style in the group chat.
(
C
) 2. What does Paragraph 2 tell us about many young people?A. They are starting to have memory problems.
B. They refuse to put down their smartphones.
C. They are tired of frequent digital contact.
D. They feel more connected to each other.
(
B
) 3. Which of the following best explains “suppress” underlined in Paragraph 3?A. Indicate. B. Limit. C. Measure. D. Decide.
(
C
) 4. What does the last paragraph mainly stress?A. The need to take a break from digital devices.
B. The pressure of always being available online.
C. The importance of face-to-face communication.
D. The ability to understand clues behind text messages.
答案:
语篇能力练
一、阅读理解
【语篇导读】本文是一篇议论文。文章主要讨论了社交媒体上持续不断的通知和长时间的在线聊天让许多年轻人深感疲惫,这突出了面对面互动的必要性。
1. D 细节理解题
【关键句】 When Senait Lara, a 28-year-old video producer, was questioned by her friends about her lack of communication in their group chat, the blame was as follows: she only caught up every few days; when she did, it was hardly an interaction—Lara spent time “liking” messages instead of responding with words; and sometimes she would never respond at all.
释义:当 28 岁的视频制作人Senait Lara被朋友们质疑在群聊中缺乏沟通时,指责如下:她每隔几天才会了解朋友们的近况;每次了解近况时,也几乎称不上有互动——Lara只是花时间“点赞”消息,而不是用文字回复;有时她甚至根本不回复。
【解析】由关键句可知,Senait Lara的朋友们对她在群聊中的交流方式感到不满。故选D项。
2. C 细节理解题
【关键句】 While social media and messaging apps keep us more connected to each other, many younger users are finding themselves tired out from receiving constant notices and carrying on conversations that can last all day.
释义:虽然社交媒体和即时通信应用程序让我们彼此联系更加紧密,但许多年轻用户发现自己因不断收到通知和进行可能持续一整天的对话而感到疲惫不堪。
【解析】由关键句可知,许多年轻人对频繁的数字联系感到厌倦。故选C项。
3. B 词义猜测题
【关键句1】见第2小题关键句
【关键句2】The after-effect? Delayed responses, forgetting to get back to someone entirely, and a need for frequent phone breaks.
释义:后果呢?回复延迟,完全忘记回复某人,以及经常需要让手机“歇会儿”。
【关键句3】In fact, a 2023 study exploring the effects of information overload and online conversation dynamics found that “over-exposure to information can suppress the possibility of response by overloading users”.
释义:事实上,2023年进行的一项探索信息过载和在线对话动态的影响的研究发现,“过度接触信息会让用户信息过载从而抑制用户回复的可能性”。
【解析】由关键句1可知,过度接触信息会让用户信息过载,感到疲惫不堪,从而造成关键句2中列举的后果。由此可推知,画线词所在句中双引号内的内容表达的应该是过度接触信息会让用户信息过载而减少回复的可能性。画线词在这里的意思应是“限制;减少”,与limit的意思相近。故选B项。
4. C 段落大意题
【关键句】 As the pressure to be online and always available continues to grow in our society, in-person interactions provide far more real communication than digital ones. From body language to eye contact and all the other social cues that exist in real life that aren’t available in a text message, it’s far easier to be present when you’re face-to-face.
释义:在我们的社会中,随着保持在线和随时可联系的压力持续增加,面对面的互动比数字互动提供了更真实的交流。从肢体语言到眼神交流,以及现实生活中存在的所有其他社交线索,这些都是在短信中无法获得的,因此面对面交流时更容易全身心投入。
【解析】由关键句可知,作者将面对面互动和数字互动进行比较,强调了面对面互动比数字互动更真实、更容易让人全身心投入,强调了其重要性。故选C项。
一、阅读理解
【语篇导读】本文是一篇议论文。文章主要讨论了社交媒体上持续不断的通知和长时间的在线聊天让许多年轻人深感疲惫,这突出了面对面互动的必要性。
1. D 细节理解题
【关键句】 When Senait Lara, a 28-year-old video producer, was questioned by her friends about her lack of communication in their group chat, the blame was as follows: she only caught up every few days; when she did, it was hardly an interaction—Lara spent time “liking” messages instead of responding with words; and sometimes she would never respond at all.
释义:当 28 岁的视频制作人Senait Lara被朋友们质疑在群聊中缺乏沟通时,指责如下:她每隔几天才会了解朋友们的近况;每次了解近况时,也几乎称不上有互动——Lara只是花时间“点赞”消息,而不是用文字回复;有时她甚至根本不回复。
【解析】由关键句可知,Senait Lara的朋友们对她在群聊中的交流方式感到不满。故选D项。
2. C 细节理解题
【关键句】 While social media and messaging apps keep us more connected to each other, many younger users are finding themselves tired out from receiving constant notices and carrying on conversations that can last all day.
释义:虽然社交媒体和即时通信应用程序让我们彼此联系更加紧密,但许多年轻用户发现自己因不断收到通知和进行可能持续一整天的对话而感到疲惫不堪。
【解析】由关键句可知,许多年轻人对频繁的数字联系感到厌倦。故选C项。
3. B 词义猜测题
【关键句1】见第2小题关键句
【关键句2】The after-effect? Delayed responses, forgetting to get back to someone entirely, and a need for frequent phone breaks.
释义:后果呢?回复延迟,完全忘记回复某人,以及经常需要让手机“歇会儿”。
【关键句3】In fact, a 2023 study exploring the effects of information overload and online conversation dynamics found that “over-exposure to information can suppress the possibility of response by overloading users”.
释义:事实上,2023年进行的一项探索信息过载和在线对话动态的影响的研究发现,“过度接触信息会让用户信息过载从而抑制用户回复的可能性”。
【解析】由关键句1可知,过度接触信息会让用户信息过载,感到疲惫不堪,从而造成关键句2中列举的后果。由此可推知,画线词所在句中双引号内的内容表达的应该是过度接触信息会让用户信息过载而减少回复的可能性。画线词在这里的意思应是“限制;减少”,与limit的意思相近。故选B项。
4. C 段落大意题
【关键句】 As the pressure to be online and always available continues to grow in our society, in-person interactions provide far more real communication than digital ones. From body language to eye contact and all the other social cues that exist in real life that aren’t available in a text message, it’s far easier to be present when you’re face-to-face.
释义:在我们的社会中,随着保持在线和随时可联系的压力持续增加,面对面的互动比数字互动提供了更真实的交流。从肢体语言到眼神交流,以及现实生活中存在的所有其他社交线索,这些都是在短信中无法获得的,因此面对面交流时更容易全身心投入。
【解析】由关键句可知,作者将面对面互动和数字互动进行比较,强调了面对面互动比数字互动更真实、更容易让人全身心投入,强调了其重要性。故选C项。
查看更多完整答案,请扫码查看