2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



A
[2025江苏镇江期末]JenMillerisn’tyourtypicallibrarian,becauseshe’salsoaTikTokstar.Therearedozensofbooksplacedontopofhershelves,waitingtobeprocessedandshelvedortohavetheirspines(书脊)andcoversrepaired.She’llbroadcastthatprocessforhermorethan450,000followersoncetheschooldayends.
Miller’saccount,MeetMeintheMediaCentre,isafixtureonLibraryTok,acommunityofcreatorswhohappentobelibrarians.Asbudget(预算)cutsthreatenthefamiliarspotsmanyareattachedto,MillerandothermembersofLibraryTokarebringingjoybackintothelibraryexperience.“Ijustwantstudentstolovetoreadandfeelwelcomehere,”MillertoldCNN.“Idon’twantthemtostressaboutlatefeesordamagedbooks—justtofeelsafe.”
SincejoiningTikTokin2023,Millerhasattractedanenthusiasticfanbaseofviewerswhoenjoywatchingherdoherjob.There’saneverydayappealtoMiller’scontent,whichresonates(共鸣)withmanyviewersnostalgic(怀旧的)fortheirschooldays.It’sinthefamiliarsoundherscanner(扫描仪)makeswhenabookisreturnedontime,orinthejoyviewersgetwhentheyspotbooksonhershelvesthattheylovedreadinginmiddleschool.Millersaidcommentershaverepeatedlyreferredtoherasa“comfortcreator”,aviewsheconsidersas“thehighestpraiseever”.
SomeviewershavebeeninspiredtosupporttheirfavouriteLibraryTokpersonalitiesoffline.Millerstartedthe“LibraryLove”seriestofeaturedifferentlibrariansseekingdonationsforitemslikepicturebooks,desksandcleaningsupplies.Herfollowersboughtouttheentirewishlistsofsevenlibraries,shesaid.
Millerdidn’thaveTikTokuntilshestartedheraccountandhadonlyheardaboutthe“negativesides”oftheapp.Uponherentryintothe“LibraryTok”space,shefoundtheoppositecouldbetrue.
(
D
)1.WhatdoesMillerbroadcastonTikTok?
A.Rolesofschoollibraries.
B.Recommendationsofbooks.
C.Behavioursofherfollowers.
D.Aspectsofherjob.
(
C
)2.WhatearnsMillerthetitle“comfortcreator”?
A.Sharingbelovedbookswithviewers.
B.Recordingfamiliarschoolsounds.
C.Bringingbackwarmschoolmemories.
D.Introducingcommonlibrarytools.
(
C
)3.Whydoestheauthormention“LibraryLove”series?
A.Topromoteofflinedonationmethods.
B.Toinspirestudentstoreadbooks.
C.ToshowMiller’sinfluenceonfans.
D.Toseeksuppliesforlibrariesinneed.
(
B
)4.WhichofthefollowingwordscanbestdescribeMiller?
A.Responsibleandgenerous.
B.Devotedandcreative.
C.Humorousandprofessional.
D.Comfortingandsensitive.
答案: 1. D 细节理解题
[关键句]There are dozens of books placed on top of her shelves, waiting to be processed and shelved or to have their spines and covers repaired. She'll broadcast that process for her more than 450,000 followers once the school day ends.
释义:她的书架顶放着几十本书,等着被处理并上架或等着修复书脊和封面。放学后,她会向超过45万关注者直播这个过程。
[解析]根据关键句可知,Miller直播的是图书处理、上架、修复等工作流程,这些都属于作为图书管理员的她的工作内容。故选D项。
2. C 细节理解题
[关键句]There's an everyday appeal to Miller's content, which resonates with many viewers nostalgic for their school days. It's there in the familiar sound her scanner makes... or in the joy viewers get when they spot books on her shelves that they loved reading in middle school.
释义:Miller的内容具有日常吸引力,能引起许多怀念校园时光的观众的共鸣。这种共鸣体现在她的扫描仪发出的熟悉的声音中……也体现在观众在她的书架上看见自己中学时喜欢读的书时所获得的喜悦中。
[解析]根据关键句可知,Miller发布的内容唤起了观众对校园时光的怀旧之情,因此她被称为“治愈系创作者”。故选C项。
3. C 推理判断题
[关键句]Some viewers have been inspired to support their favourite LibraryTok personalities offline. Miller started the “Library Love” series... Her followers bought out the entire wishlists of seven libraries, she said.
释义:一些观众受到启发,在线下支持他们喜欢的LibraryTok博主。Miller发起了“图书馆之爱”系列活动……她说,她的关注者买齐了七家图书馆的愿望清单上的全部物品。
[解析]根据关键句可知,作者提到“图书馆之爱”系列活动是为了举例说明Miller对粉丝产生的影响力之大。故选C项。
4. B 推理判断题
[关键句1]Miller and other members of LibraryTok are bringing joy back into the library experience. “I just want students to love to read and feel welcome here,” Miller told CNN.
释义:Miller和LibraryTok的其他成员正为图书馆体验重新注入乐趣。她告诉美国有线电视新闻网:“我只是想让学生们喜欢阅读,在这里感到受欢迎。”
[关键句2]Jen Miller isn’t your typical librarian, because she’s also a TikTok star... She’ll broadcast that process for her more than 450,000 followers once the school day ends.
释义:Jen Miller并非传统意义上的图书管理员,因为她还是一位TikTok明星……放学后,她会向超过45万关注者直播这个过程。
[关键句3]Miller started the “Library Love” series to feature different librarians seeking donations for items like picture books, desks and cleaning supplies.
释义:Miller发起了“图书馆之爱”系列活动,专门聚焦那些筹集如绘本、书桌以及清洁用品等物品的图书管理员。
[解析]根据关键句1可知,Miller致力于让学生热爱阅读、让图书馆充满活力,这体现了她对工作的投入(devoted);根据关键句2可知,Miller不仅是图书管理员,还是网络明星,会在网络平台上直播她的工作内容,而且她还发起了相关活动,为图书馆筹集物资,这体现了她是有创造力的(creative)。故选B项。
[长难句解读]
It’s there in the familiar sound her scanner makes when a book is returned on time, or in the joy viewers get when they spot books on her shelves that they loved reading in middle school.
主句主语+谓语+表语1 定语从句1
when a book is returned on time, 状语从句1
or 并列连词 主句表语2
viewers get 是省略了关系代词that/which的定语从句,修饰the joy;that引导的是定语从句,修饰books。 定语从句2 状语从句2
that they loved reading in middle school.
定语从句3
释义:这种共鸣体现在她的扫描仪在书籍被按时归还时发出的熟悉的声音中,也体现在观众在她的书架上看见自己中学时喜欢读的书时所获得的喜悦中。
分析:It’s there in the familiar sound... or in the joy...是本句主干。her scanner makes是省略了关系代词that/which的定语从句,修饰the familiar sound;viewers get是省略了关系代词that/which的定语从句,修饰the joy;that引导的是定语从句,修饰books。两个when引导的都是时间状语从句。
[重点词积累]
(熟词生义)stress v.(使)焦虑不安,疲惫不堪
offline adv. 线下,离线
commenter n. 评论者
wishlist n. 心愿清单,愿望清单
(熟词生义)personality n. 名人,风云人物

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭