2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



五、句式表达
1. 她决定接受进一步的医学培训课程,以获得中医和西医的广博知识。( acquire a broad knowledge of)

2. 人们在工作中尝试着不同的角色。( experiment with)

3. 实验的范围仅限于药物对动物的影响。( be limited to)

4. 在我看来,我们最好推迟做决定,直到我们掌握更多的信息。( postpone doing sth)

5. Jack 养成了一个对他的健康非常有益的习惯。( beneficial)

6. 当这辆车停下时,它被人群包围了。( surround)

7. 这场大雪对我们的生活没有影响。( make a difference to)

8. 既紧张又兴奋,这位年轻的科学家走上了舞台。( 形容词短语作状语)
答案: 1 She decided to get further training courses in medicine to acquire a broad knowledge of both traditional Chinese medicine and Western medicine.
2 People experiment with different roles at work.
3 The range of the experiment was limited to the effect of the drug on the animals.
4 In my opinion, we’d better postpone making a decision until we have more information.
5 Jack has developed a habit highly beneficial to his health.
6 When the car stopped, it was surrounded by the crowds.
7 The heavy snow didn’t make a difference/made no difference to our life.
8 Nervous and excited, the young scientist stepped onto the stage.
一、阅读理解
[2025 江苏扬州仪征精诚高级中学月考]Stephanie Louise Kwolek was born in the small town of New Kensington,Pennsylvania,in 1923. Her parents were immigrants from Poland. Stephanie’s school was so small that two grades were taught in one classroom. She was an excellent reader with a great memory. She was also very good at maths. The older kids in her class got annoyed when she knew answers that they didn’t.
Stephanie’s love of learning came from her father. Every night when he came home from work,he sat and read a book or newspaper. He encouraged Stephanie to explore the great outdoors. Together,they often walked in the woods,collecting leaves,flowers,and seeds. Stephanie’s mother,a seamstress( 女裁缝),inspired Stephanie’s creativity. She copied her mother’s patterns to make costumes for paper dolls. Sometimes,she used the sewing machine when her mother wasn’t looking. Stephanie liked working with fabric( 织物),and she was good at it. She thought about a career in fashion design.
As Stephanie grew older,she decided she wanted to use science to help people and decided to become a doctor. She studied chemistry in college,but when she graduated,she couldn’t afford to go to the medical school. Instead,she got a job as a chemist at the DuPont Company to earn her tuition fees. The job was supposed to be temporary,but Stephanie fell in love with it and never looked back. Her work at DuPont combined her childhood love of science and fabric with her interest in helping people and solving problems,and her creations would change the world.
At DuPont,Stephanie invented Kevlar fibre. It’s five times stronger than steel. Kevlar fibre is now used in more than 200 products,including spacecraft and bulletproof vest( 防弹背心). Stephanie’s invention has saved countless lives. She spent her life researching and teaching people about her work,and was a strong advocate for women in science around the world.
(
C
) 1. Which word can best describe Stephanie Louise Kwolek as a child?
A. Popular.
B. Friendly.
C. Smart.
D. Hard-working.
(
A
) 2. What do we know about Stephanie’s parents?
A. Stephanie’s father used to take her to field trips.
B. Stephanie’s mother taught her to use sewing machines.
C. They encouraged Stephanie to work in fashion design.
D. They moved to Poland to send Stephanie to a better school.
(
D
) 3. Why did Stephanie work at the DuPont Company in the first place?
A. To save more people’s lives.
B. To study the science of fabric.
C. To solve the problem of fibre.
D. To make money for her education.
(
A
) 4. What is the best title of the text?
A. Stephanie’s Contribution to Science
B. Women Scientists’ Influence on the World
C. The Advantages of Kevlar Fibre in the War
D. The Popularity of Stephanie’s Invention in Daily Life
答案: 【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Stephanie Louise Kwolek的生平经历和发明凯夫拉纤维的故事。
1.C 细节理解题
【关键句】She was an excellent reader with a great memory. She was also very good at maths. The older kids in her class got annoyed when she knew answers that they didn't.
释义:她是一位优秀的读者,记忆力很好。她也很擅长数学。当她知道班上年龄较大的孩子们不知道的答案时,他们会很生气。
【解析】由关键句可知,Stephanie Louise Kwolek的记忆力很好且擅长数学,说明她小时候很聪明。故选C项。
2.A 细节理解题
【关键句】He encouraged Stephanie to explore the great outdoors. Together, they often walked in the woods, collecting leaves, flowers, and seeds.
释义:他鼓励Stephanie去探索大自然。他们经常一起在树林里散步,收集树叶、花朵和种子。
【解析】由关键句可知,Stephanie的父亲过去常常带她去进行野外考察。故选A项。
3.D 细节理解题
【关键句】She studied chemistry in college, but when she graduated, she couldn't afford to go to the medical school. Instead, she got a job as a chemist at the DuPont Company to earn her tuition fees.
释义:她在大学学习化学,但毕业后,她负担不起上医学院的费用。相反,她在杜邦公司找到了一份化学研究员的工作,以赚取学费。
【解析】由关键句可知,Stephanie在杜邦公司工作是为了赚学费。故选D项。
4.A 标题概括题
【关键句】Stephanie's invention has saved countless lives. She spent her life researching and teaching people about her work, and was a strong advocate for women in science around the world.
释义:Stephanie的发明挽救了无数生命。她一生都在做研究,并向人们传授她的工作成果,她是全世界科学领域女性的坚定拥护者。
【解析】通读全文可知,第一段介绍了Stephanie Louise Kwolek的家庭背景和幼时的学校生活;第二段介绍了父母对她的影响;第三段介绍了她的学习和工作经历;最后一段介绍了她的发明及其意义。概括可知,全文围绕Stephanie Louise Kwolek的生平经历展开,旨在强调她对科学的贡献。四个选项中只有A项反映了本文主题,适合作为本文的标题。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭