2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



B
[湖南邵阳新邵期末]One e-toy for every person on Earth—that’s the surprising amount of electric trains, talking dolls, and other children’s devices thrown away every year. People usually consider electronic waste from computers, smartphones, and TVs to be e-waste, but they may not realize that “nontraditional” e-waste materials like power tools, LED lights, USB cables and countless other similar items, also need special recycling. In all, people across the world throw out about 9 billion kilograms of e-waste commonly not recognized as such by people.
This “invisible e-waste” is the main focus of the sixth annual International E-Waste Day on October 14, organized by Waste Electrical and Electronic Equipment( WEEE) Forum. According to the findings, for example, the total weight of all USB cables thrown away every year equals 6 Eiffel Towers. Meanwhile, if all the invisible electronic waste were packed into trucks, it could fill half a million 40-ton trucks, enough to cause a long traffic jam covering about 3 ,504 miles.
“People are familiar with common e-waste. But a lot of invisible e-waste is ignored. How to have it recycled remains a big problem,” Pascal Leroy, Director-General of the WEEE Forum, said in a statement. Pascal Leroy asks that instead of throwing e-waste away, people should take it to the local recycling facility. He says that a lot of electronic waste is right around us, and that we need to raise awareness about this issue. He also refers to past campaigns that successfully made people more aware of plastic pollution and believes the same can happen with e-waste awareness.
(
D
) 1. Which of the following belongs to the “invisible e-waste”?
A. Smartphones.
B. Computers.
C. Talking toys.
D. USB cables.
(
D
) 2. Why does the author mention Eiffel Tower in Paragraph 2?
A. To make the number exaggerated( 夸大).
B. To show the destination of the wastes.
C. To prove it also has the same problems.
D. To give a vivid description of the large amount.
(
A
) 3. What’s Pascal Leroy’s attitude towards public e-waste awareness?
A. Hopeful.
B. Unclear.
C. Doubtful.
D. Disappointed.
(
B
) 4. Which of the following can be the best title of the text?
A. Recycle or Not? That’s a Problem
B. New Electrical Waste That Goes Unnoticed
C. The Shocking Amount of Electronic Products
D. The Focus of the Sixth International E-Waste Day
答案: 1 D 细节理解题
【关键句】People usually consider electronic waste from computers, smartphones, and TVs to be e-waste, but they may not realize that “nontraditional” e-waste materials like power tools, LED lights, USB cables and countless other similar items, also need special recycling.
释义:人们通常认为来自电脑、智能手机和电视的电子废弃物是电子垃圾,但他们可能没有意识到,像电动工具、LED灯、USB数据线和无数其他类似的“非传统”电子垃圾材料也需要特殊回收。
【解析】第二段第一句提到This “invisible e-waste”,倒推可知,其指的就是上一段最后两句提到的非传统的(nontraditional)、不被人们认为是电子垃圾的(e-waste commonly not recognized as such by people)电子垃圾。结合第一段第二句列举的非传统电子垃圾,即“隐形电子垃圾”可知,USB数据线属于其中。故选D项。
2 D 推理判断题
【关键句】According to the findings, for example, the total weight of all USB cables thrown away every year equals 6 Eiffel Towers.
释义:根据调查结果,例如,每年被扔掉的所有USB数据线的总重量相当于6座埃菲尔铁塔。
【解析】根据关键句可知,文中将每年被扔掉的所有USB数据线的总重量与埃菲尔铁塔的重量进行比较,生动地展示了每年被扔掉的所有USB数据线的总重量之大。故选D项。
3 A 推理判断题
【关键句】He also refers to past campaigns that successfully made people more aware of plastic pollution and believes the same can happen with e-waste awareness.
释义:他还提到了过去成功提高人们对塑料污染认识的活动,并认为在提升人们对电子垃圾的认识方面也能取得同样的效果。
【解析】由题干中的关键词Pascal Leroy定位到最后一段。由最后一段最后一句(关键句)可知,Pascal Leroy认为过去组织的活动提高了公众对塑料污染的认识,我们现在也能提高公众对电子垃圾的认识,他对此充满了希望。故选A项。
4 B 标题概括题
【解析】根据全文大意可知,本文主要介绍了“隐形电子垃圾”的问题。作者从种类、数量、处理方法等方面,具体介绍了这些未被注意到的新型电子垃圾。B项能概述文章内容,适合作为本文的标题。
【干扰项辨析】文章提到第六个国际电子垃圾日是为了说明隐形电子垃圾的问题很严重,并不是为了讨论这个活动本身,所以排除D项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭