2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
A
Natural Disasters in 2024: A Global Challenge
[2025江苏连云港赣榆期中]Last year,our planet saw many natural disasters seriously affecting different parts of the world. Here are four major ones that occurred in 2024.
The Noto Earthquake in Japan
On New Year’s Day,a powerful earthquake happened in the Noto Peninsula in western Japan. Some areas of the Noto Peninsula were lifted as much as 13 feet,around 84,000 homes damaged and a total of 14,000 people directly affected. Sadly,462 people had been killed with more seriously injured.
Floods in Spain
On October 29,a large amount of rainfall hit Valencia of Spain and the surrounding towns were flooded. More than 200 people died,half of whom were over the age of 70. The heavy rain turned streets into rivers,and cars were tossed around as if they were toys. To make it worse,after the flood,public anger over the lack of warning and the poor response from rescue services erupted into strikes(罢工).
Hurricane Helene in the United States
Hurricane Helene formed on September 24 and quickly strengthened,becoming the strongest to affect the area. As it moved across the southeastern states of the United States,including Georgia,Virginia,Tennessee and Alabama,it left behind a trail of destruction and caused severe flooding,taking away more than 248 people’s lives.
The Wayanad Landslide(山体滑坡) in India
In July,a rainstorm in the Wayanad district in India,accompanied by rainfall that increased to 22 inches in just two days,brought about landslides. The landslide nearly destroyed two villages which were previously known for their breathtaking scenery. By early August,the death toll had sadly risen to 373 with 150 people reported missing.
(
A. Floods in Spain.
B. The Noto Earthquake in Japan.
C. The Wayanad Landslide in India.
D. Hurricane Helene in the United States.
(
A. The floods caused social disorder.
B. The young people were affected more.
C. The rescue services were well-prepared.
D. The heavy rain was predicted in advance.
(
A. Society & Politics.
B. Travel & Tourism.
C. Technology & Innovation.
D. Environment & Geography.
Natural Disasters in 2024: A Global Challenge
[2025江苏连云港赣榆期中]Last year,our planet saw many natural disasters seriously affecting different parts of the world. Here are four major ones that occurred in 2024.
The Noto Earthquake in Japan
On New Year’s Day,a powerful earthquake happened in the Noto Peninsula in western Japan. Some areas of the Noto Peninsula were lifted as much as 13 feet,around 84,000 homes damaged and a total of 14,000 people directly affected. Sadly,462 people had been killed with more seriously injured.
Floods in Spain
On October 29,a large amount of rainfall hit Valencia of Spain and the surrounding towns were flooded. More than 200 people died,half of whom were over the age of 70. The heavy rain turned streets into rivers,and cars were tossed around as if they were toys. To make it worse,after the flood,public anger over the lack of warning and the poor response from rescue services erupted into strikes(罢工).
Hurricane Helene in the United States
Hurricane Helene formed on September 24 and quickly strengthened,becoming the strongest to affect the area. As it moved across the southeastern states of the United States,including Georgia,Virginia,Tennessee and Alabama,it left behind a trail of destruction and caused severe flooding,taking away more than 248 people’s lives.
The Wayanad Landslide(山体滑坡) in India
In July,a rainstorm in the Wayanad district in India,accompanied by rainfall that increased to 22 inches in just two days,brought about landslides. The landslide nearly destroyed two villages which were previously known for their breathtaking scenery. By early August,the death toll had sadly risen to 373 with 150 people reported missing.
(
B
) 1. According to the text,which natural disaster in 2024 caused the most deaths?A. Floods in Spain.
B. The Noto Earthquake in Japan.
C. The Wayanad Landslide in India.
D. Hurricane Helene in the United States.
(
A
) 2. What can we infer about the floods in Spain?A. The floods caused social disorder.
B. The young people were affected more.
C. The rescue services were well-prepared.
D. The heavy rain was predicted in advance.
(
D
) 3. Which part of a magazine is this text probably taken from?A. Society & Politics.
B. Travel & Tourism.
C. Technology & Innovation.
D. Environment & Geography.
答案:
[语篇导读]本文是一篇说明文。文章主要介绍了2024年全球发生的四次重大自然灾害。
1. B 细节理解题
[关键句1]Sadly, 462 people had been killed with more seriously injured.
释义:令人悲痛的是,共有462人丧生,还有更多人伤势严重。
[关键句2]More than 200 people died, half of whom were over the age of 70.
释义:超过200人丧生,其中一半人年龄在70岁以上。
[关键句3]... taking away more than 248 people’s lives.
释义:……夺走了超过248人的生命。
[关键句4]By early August, the death toll had sadly risen to 373 with 150 people reported missing.
释义:截至8月初,死亡人数已不幸上升至373人,另有150人失踪。
[解析]根据关键句可知,日本能登半岛地震导致462人死亡,西班牙洪水导致超过200人死亡,美国飓风“海伦妮”导致超过248人死亡,印度瓦亚纳德山体滑坡截至2024年8月初导致373人死亡。对比这四次自然灾害的死亡人数数据,能登半岛地震导致的死亡人数最多。故选B项。
2. A 推理判断题
[关键句]To make it worse, after the flood, public anger over the lack of warning and the poor response from rescue services erupted into strikes.
释义:更糟糕的是,洪水过后,公众对预警不足和救援服务应对不力的愤怒爆发为罢工。
[解析]根据关键句可知,西班牙洪水后,民众开始罢工,罢工属于社会秩序混乱的表现。由此可推知,洪水导致了社会动荡。故选A项。
3. D 推理判断题
[关键句]通读全文可知,本文围绕2024年全球发生的四次重大自然灾害展开,这类内容通常与地理环境相关。由此可推知,本文可能选自杂志的“环境与地理”部分。故选D项。
【重点词积累】
toss around 随意抛掷
breathtaking adj. 令人惊叹的
leave behind 留下,遗留
death toll 死亡人数
1. B 细节理解题
[关键句1]Sadly, 462 people had been killed with more seriously injured.
释义:令人悲痛的是,共有462人丧生,还有更多人伤势严重。
[关键句2]More than 200 people died, half of whom were over the age of 70.
释义:超过200人丧生,其中一半人年龄在70岁以上。
[关键句3]... taking away more than 248 people’s lives.
释义:……夺走了超过248人的生命。
[关键句4]By early August, the death toll had sadly risen to 373 with 150 people reported missing.
释义:截至8月初,死亡人数已不幸上升至373人,另有150人失踪。
[解析]根据关键句可知,日本能登半岛地震导致462人死亡,西班牙洪水导致超过200人死亡,美国飓风“海伦妮”导致超过248人死亡,印度瓦亚纳德山体滑坡截至2024年8月初导致373人死亡。对比这四次自然灾害的死亡人数数据,能登半岛地震导致的死亡人数最多。故选B项。
2. A 推理判断题
[关键句]To make it worse, after the flood, public anger over the lack of warning and the poor response from rescue services erupted into strikes.
释义:更糟糕的是,洪水过后,公众对预警不足和救援服务应对不力的愤怒爆发为罢工。
[解析]根据关键句可知,西班牙洪水后,民众开始罢工,罢工属于社会秩序混乱的表现。由此可推知,洪水导致了社会动荡。故选A项。
3. D 推理判断题
[关键句]通读全文可知,本文围绕2024年全球发生的四次重大自然灾害展开,这类内容通常与地理环境相关。由此可推知,本文可能选自杂志的“环境与地理”部分。故选D项。
【重点词积累】
toss around 随意抛掷
breathtaking adj. 令人惊叹的
leave behind 留下,遗留
death toll 死亡人数
查看更多完整答案,请扫码查看