2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第17页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
B
[2025湖北武汉期末]On an early winter morning,a small group of students and tourists were taking pictures of the horses with their phones. These horses,known locally as takhi and globally as Przewalski’s horse,are unique. They are the only type that has never been trained and they are the fruits of one of the most successful ever wildlife reintroduction plans of Hustai National Park.
“Horses are key to our culture. Everyone is glad to have them back,”says Dashpurev with a smile,who is in charge of Hustai National Park. Once hunted to extinction in the wild in the 1960s,Przewalski’s horses now number nearly 1,000,at three sites across Mongolia,as well as in China and Kazakhstan. The largest population—numbering 423—is in central Mongolia’s Hustai National Park. These horses are descendants(后代)of 84 animals that were airlifted from European zoos in the 1990s.
“Before the reintroduction,no one believed we could save this species,”recalls Dashpurev. Now,the International Union for Conservation of Nature(IUCN)has downgraded Przewalski’s horse from “critically endangered” to “endangered”,marking a significant milestone in their recovery.
However,despite this success story,Mongolia faces numerous challenges in protecting its other species. Besides hunting,the climate emergency is putting more pressure. Temperatures are rising three times faster than the global average,bringing more extreme weather events that wipe out large numbers of animals.
Faced with this crisis,the government has taken actions to protect wild areas. In 1998,Mongolia promised to protect 30% of its territory by 2030—a goal adopted by 100 other countries in 2021. So far it is on 21%. In 2023,the president launched a drive to plant 1 billion trees by 2030 and tough fines have had success in stopping illegal hunting.
Yet these efforts are hamstrung(妨碍)by a lack of funding. “The government wants to grow the economy. That’s the key thing for them,so they are putting a lot of effort into agriculture and mining,”says Buuveibaatar,a scientist at the Wildlife Conservation Society. “Wildlife is ignored. As a result,some of its conservation areas are paper parks. The Przewalski’s horse reintroduction plan is an example of how to save wildlife. Now,the challenge lies in introducing this success to the rest of the country’s other wildlife.”
(
A. They are airlifted from European zoos.
B. They are successfully introduced species.
C. They are the only true wild horse species.
D. They can only be photographed in Mongolia.
(
A. Relieved. B. Supportive. C. Uninterested. D. Doubtful.
(
A. To introduce the reasons for wildlife extinction.
B. To explain its influence on wildlife in Mongolia.
C. To stress the challenges facing wildlife protection.
D. To express the author’s feelings about the extinction.
(
A. Hustai National Park provides a positive model.
B. The government’s focus should be the economy.
C. Other countries can help by following the footsteps.
D. The Przewalski’s horse is the only one worth saving.
[2025湖北武汉期末]On an early winter morning,a small group of students and tourists were taking pictures of the horses with their phones. These horses,known locally as takhi and globally as Przewalski’s horse,are unique. They are the only type that has never been trained and they are the fruits of one of the most successful ever wildlife reintroduction plans of Hustai National Park.
“Horses are key to our culture. Everyone is glad to have them back,”says Dashpurev with a smile,who is in charge of Hustai National Park. Once hunted to extinction in the wild in the 1960s,Przewalski’s horses now number nearly 1,000,at three sites across Mongolia,as well as in China and Kazakhstan. The largest population—numbering 423—is in central Mongolia’s Hustai National Park. These horses are descendants(后代)of 84 animals that were airlifted from European zoos in the 1990s.
“Before the reintroduction,no one believed we could save this species,”recalls Dashpurev. Now,the International Union for Conservation of Nature(IUCN)has downgraded Przewalski’s horse from “critically endangered” to “endangered”,marking a significant milestone in their recovery.
However,despite this success story,Mongolia faces numerous challenges in protecting its other species. Besides hunting,the climate emergency is putting more pressure. Temperatures are rising three times faster than the global average,bringing more extreme weather events that wipe out large numbers of animals.
Faced with this crisis,the government has taken actions to protect wild areas. In 1998,Mongolia promised to protect 30% of its territory by 2030—a goal adopted by 100 other countries in 2021. So far it is on 21%. In 2023,the president launched a drive to plant 1 billion trees by 2030 and tough fines have had success in stopping illegal hunting.
Yet these efforts are hamstrung(妨碍)by a lack of funding. “The government wants to grow the economy. That’s the key thing for them,so they are putting a lot of effort into agriculture and mining,”says Buuveibaatar,a scientist at the Wildlife Conservation Society. “Wildlife is ignored. As a result,some of its conservation areas are paper parks. The Przewalski’s horse reintroduction plan is an example of how to save wildlife. Now,the challenge lies in introducing this success to the rest of the country’s other wildlife.”
(
C
) 1. Why are these horses unique according to the passage?A. They are airlifted from European zoos.
B. They are successfully introduced species.
C. They are the only true wild horse species.
D. They can only be photographed in Mongolia.
(
D
) 2. What was the public’s attitude towards saving these horses before the reintroduction?A. Relieved. B. Supportive. C. Uninterested. D. Doubtful.
(
C
) 3. Why is the climate emergency mentioned in Paragraph 4?A. To introduce the reasons for wildlife extinction.
B. To explain its influence on wildlife in Mongolia.
C. To stress the challenges facing wildlife protection.
D. To express the author’s feelings about the extinction.
(
A
) 4. What does Buuveibaatar imply in the last paragraph?A. Hustai National Park provides a positive model.
B. The government’s focus should be the economy.
C. Other countries can help by following the footsteps.
D. The Przewalski’s horse is the only one worth saving.
答案:
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了蒙古国呼斯台国家公园的普氏野马重新引入计划及其成果,以及蒙古国在保护野生动物方面面对的困难。
1. C 细节理解题
【关键句】These horses,known locally as takhi and globally as Przewalski’s horse,are unique. They are the only type that has never been trained and they are the fruits of one of the most successful ever wildlife reintroduction plans of Hustai National Park.
释义:这些马在当地被称为“takhi”,在全球被称为普氏野马,它们很独特。它们是唯一一种从未被驯化过的马,也是呼斯台国家公园有史以来最成功的野生动物重新引入计划之一的成果。
【解析】由题干中的关键词unique可定位到第一段第二句,该句及其后一句有内在联系,该句表明这些马很独特,其后一句说明了原因:一是因为它们是唯一一种从未被驯化过的马;二是因为它们是被成功再引入的物种。C项对应的是第一种原因。
【干扰项辨析】B项意为“它们是被成功引入(introduced)的物种”,与原文提到的“再引入(reintroduction)”不符,故排除B项。
2. D 细节理解题
【关键句】“Before the reintroduction,no one believed we could save this species,”recalls Dashpurev.
释义:Dashpurev回忆道:“在重新引入之前,没有人相信我们能拯救这个物种。”
【解析】根据关键句可知,在重新引入这些马之前,公众对拯救这个物种持怀疑(no one believed)态度。故选D项。
3. C 推理判断题
【关键句】However,despite this success story,Mongolia faces numerous challenges in protecting its other species. Besides hunting,the climate emergency is putting more pressure. Temperatures are rising three times faster than the global average,bringing more extreme weather events that wipe out large numbers of animals.
释义:然而,尽管有这个成功的故事,蒙古国在保护其他物种方面仍然面临着许多挑战。除了狩猎,气候紧急状态也在施加更多的压力。蒙古国的气温上升速度是全球平均水平的三倍,带来了更多的极端天气事件,这些事件导致大量动物死亡。
【解析】第四段第一句提到蒙古国在保护其他物种方面仍面临诸多挑战,第二句紧接着提到了气候紧急状态,可见提及气候问题是为了强调蒙古国在野生动物保护方面面临的挑战。故选C项。
4. A 推理判断题
【关键句】The Przewalski’s horse reintroduction plan is an example of how to save wildlife. Now,the challenge lies in introducing this success to the rest of the country’s other wildlife.
释义:普氏野马的重新引入计划是拯救野生动物的一个例子。现在,挑战在于将这一成功经验推广到该国其他地方的其他野生动物身上。
【解析】根据关键句可知,Buuveibaatar认为呼斯台国家公园的普氏野马重新引入计划成功拯救了普氏野马,可以将这一成功经验推广到其他野生动物身上。由此可推知,Buuveibaatar认为呼斯台国家公园为保护野生动物提供了一个积极的范例。故选A项。
【重点词积累】
(熟词生义)number v. 总计,共计
airlift v. 空运,空投(人员或物资)
downgrade v. 使降级
milestone n. 转折点,里程碑
wipe out 摧毁,使灭绝
1. C 细节理解题
【关键句】These horses,known locally as takhi and globally as Przewalski’s horse,are unique. They are the only type that has never been trained and they are the fruits of one of the most successful ever wildlife reintroduction plans of Hustai National Park.
释义:这些马在当地被称为“takhi”,在全球被称为普氏野马,它们很独特。它们是唯一一种从未被驯化过的马,也是呼斯台国家公园有史以来最成功的野生动物重新引入计划之一的成果。
【解析】由题干中的关键词unique可定位到第一段第二句,该句及其后一句有内在联系,该句表明这些马很独特,其后一句说明了原因:一是因为它们是唯一一种从未被驯化过的马;二是因为它们是被成功再引入的物种。C项对应的是第一种原因。
【干扰项辨析】B项意为“它们是被成功引入(introduced)的物种”,与原文提到的“再引入(reintroduction)”不符,故排除B项。
2. D 细节理解题
【关键句】“Before the reintroduction,no one believed we could save this species,”recalls Dashpurev.
释义:Dashpurev回忆道:“在重新引入之前,没有人相信我们能拯救这个物种。”
【解析】根据关键句可知,在重新引入这些马之前,公众对拯救这个物种持怀疑(no one believed)态度。故选D项。
3. C 推理判断题
【关键句】However,despite this success story,Mongolia faces numerous challenges in protecting its other species. Besides hunting,the climate emergency is putting more pressure. Temperatures are rising three times faster than the global average,bringing more extreme weather events that wipe out large numbers of animals.
释义:然而,尽管有这个成功的故事,蒙古国在保护其他物种方面仍然面临着许多挑战。除了狩猎,气候紧急状态也在施加更多的压力。蒙古国的气温上升速度是全球平均水平的三倍,带来了更多的极端天气事件,这些事件导致大量动物死亡。
【解析】第四段第一句提到蒙古国在保护其他物种方面仍面临诸多挑战,第二句紧接着提到了气候紧急状态,可见提及气候问题是为了强调蒙古国在野生动物保护方面面临的挑战。故选C项。
4. A 推理判断题
【关键句】The Przewalski’s horse reintroduction plan is an example of how to save wildlife. Now,the challenge lies in introducing this success to the rest of the country’s other wildlife.
释义:普氏野马的重新引入计划是拯救野生动物的一个例子。现在,挑战在于将这一成功经验推广到该国其他地方的其他野生动物身上。
【解析】根据关键句可知,Buuveibaatar认为呼斯台国家公园的普氏野马重新引入计划成功拯救了普氏野马,可以将这一成功经验推广到其他野生动物身上。由此可推知,Buuveibaatar认为呼斯台国家公园为保护野生动物提供了一个积极的范例。故选A项。
【重点词积累】
(熟词生义)number v. 总计,共计
airlift v. 空运,空投(人员或物资)
downgrade v. 使降级
milestone n. 转折点,里程碑
wipe out 摧毁,使灭绝
查看更多完整答案,请扫码查看