2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



Passage 1
[江苏南京期中校际联考]The time a person spends on different smartphone apps is enough to identify them from a larger group in more than one-third cases, say researchers.
Researchers analysed smartphone data from 780 people. They fed 4,680 days of app usage data into statistical models. Each of these days was paired with one of the 780 users so that the models learnt people’s daily app use patterns. The researchers then tested whether models could identify an individual when provided with only a single day of smartphone activity that was anonymous( 匿名的). The models, which were trained on only six days of app usage data per person, could identify the correct person from a day of anonymous data one third of the time.
That might not sound like much, but when the models predicted who the data belonged to, they could also provide a list of users, from the most likely to the least likely. It was possible to view the top 10 most likely individuals that a specific day of data belonged to. Around 75% of the time, the correct user would be among the top 10 in the list. In practical terms, a law enforcement( 执法机构) investigation seeking to identify a criminal’s new phone with these models could reduce a candidate pool of approximately 1,000 phones to 10 phones, with a 25% risk of missing them.
Consequently, the researchers warn that software given access to a smartphone’s standard activity logging could make a reasonable prediction about a user’s identity even when they were logged out of their account. An identification is possible without monitoring conversations or behaviours within apps themselves.
Therefore, it is important to acknowledge that app usage data alone, which is often collected by a smartphone automatically, can potentially reveal a person’s identity. While providing new opportunities for law enforcement, it also poses risks to privacy if this type of data is misused.
(
B
) 1. What is the purpose of the passage?
A. To explain a development.
B. To present a research finding.
C. To show a research process.
D. To confirm an assumption.
(
C
) 2. How did the researchers reach their conclusion?
A. By recording app use time.
B. By comparing different apps.
C. By studying app usage data.
D. By changing app use patterns.
(
D
) 3. What is the function of the statistical models?
A. Locating criminals.
B. Tracking usage of apps.
C. Predicting trends of apps.
D. Recognizing phone users.
(
B
) 4. What is the author’s attitude towards app usage data?
A. Supportive. B. Cautious.
C. Doubtful. D. Uninterested.
读后拓展
一、语篇结构梳理

Research Process
Researchers fed 780 users’ 4,680 days of app usage data into statistical models.
Each of the 4,680 days (1)
was paired with
one of the 780 users.
Research Findings
The models could identify the correct user (2)
one third
of the time.
The models could rank users by likelihood, and the correct user fell into the top 10 most likely individuals roughly 75% of the time.
Practical Use
The models could help (3)
reduce
suspect phones, only with a 25% risk of missing.
Risks
App logging may reveal a person’s (4)
identity
.
App usage data poses risks to privacy if (5)
misused
.
二、语言知识深挖
1. 词义匹配
(1) misuse a. an official examination of the facts about a situation, crime, etc.
(2) investigation b. the fact of sth being used
(3) usage c. use sth in the wrong way or for the wrong purpose
2. 选词填空(使用正确形式)
a list of seek to pose risks to
(1) She was busy making
a list of
all the jobs to be done.
(2) He warned that its underdevelopment
posed risks to
the country’s economy.
(3) Although he has
sought to
find a peaceful solution, he is facing pressure to use greater military force.
3. 长难句分析
Therefore, it is important to acknowledge that app usage data alone, which is often collected by a smartphone automatically, can potentially reveal a person’s identity.
分析:本句中,it 是形式主语, 不定式 to acknowledge that...是真正的主语,that 引导宾语从句作 acknowledge 的宾语。which 引导的非限制性定语从句饰先行词 app usage data,which 在从句中作主语。
及时巩固
选择:
D
was clear that the company had recognized that its true value was its employees.
A. This
B. That
C. Which
D. It
翻译:你在公众场合大声闲聊是没礼貌的。
_
答案: 【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项研究发现:手机应用程序的使用数据会泄露用户的身份。
1. B 写作目的题
【解析】通读全文,第一段开篇点题,介绍了研究人员关于新研究的发现,接下来的四段都是围绕该发现进行具体介绍。由此可推知,本文的目的是展示一项研究成果。故选B项。
2. C 细节理解题
【关键句】Researchers analysed smartphone data from 780 people. They fed 4,680 days of app usage data into statistical models. Each of these days was paired with one of the 780 users so that the models learnt people’s daily app use patterns.
释义:研究人员分析了780人的智能手机数据。他们将4680天的应用程序使用数据输入到统计模型中。这些天中的每一天(的数据)都与这780名用户中的一名配对,以便模型了解人们的日常应用程序使用模式。
【解析】根据关键句可知,研究人员将应用程序使用数据输入到统计模型中进行分析研究,从而得出研究结论。故选C项。
3. D 细节理解题
【关键句】The researchers then tested whether models could identify an individual when provided with only a single day of smartphone activity that was anonymous. The models, which were trained on only six days of app usage data per person, could identify the correct person from a day of anonymous data one third of the time.
释义:然后,研究人员测试了当只提供一天匿名的智能手机活动时,模型是否可以识别出个人。这些模型只根据每人六天的应用程序使用数据进行训练,就可以在三分之一的时间里从一天的匿名数据中识别出正确的人。
【解析】根据关键句可知,这些统计模型可以用于识别手机用户。故选D项。
4. B 推理判断题
【关键句】Therefore, it is important to acknowledge that app usage data alone, which is often collected by a smartphone automatically, can potentially reveal a person’s identity. While providing new opportunities for law enforcement, it also poses risks to privacy if this type of data is misused.
释义:因此,承认仅应用程序使用数据(往往由智能手机自动收集)就有可能揭示一个人的身份很重要。在为执法机构提供新机会的同时,如果这类数据被滥用,也会对隐私造成风险。
【解析】根据最后一段可知,智能手机自动收集的数据可能被滥用,对隐私造成风险。由此可推知,作者认为要小心对待应用程序的使用数据。故选B项。
读后拓展
一、语篇结构梳理
(1)was paired with (2)one third (3)reduce/decrease/cut down (4)identity (5)misused
二、语言知识深挖
1. 词义匹配
(1)c (2)a (3)b
2. 选词填空
(1)a list of (2)posed risks to (3)sought to
3. 长难句分析
及时巩固
D; It is rude of you to chat loudly in public.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭