2025年小题狂做高中英语选择性必修第四册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做高中英语选择性必修第四册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第49页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
五、句式表达
1. 他以前从未做过这种工作,我不知道他是否能适应。(adapt to)
2. 我们始终努力为客户提供最高标准的服务。(endeavour to)
3. 她穿着红色的衬衫和绿色的裙子,这使我们很容易从人群中认出她来。(make it+adj. +to do)
4. 志愿者们不仅组织讲座,还为活动筹集资金。(not only置于句首引起倒装)
5. 在面试期间,你要与面试官保持眼神交流,但不要盯着面试官看。(for the duration of)
6. 我们不应该对女性工程师有偏见。(have prejudice against)
7. 我们决不能半途而废。(by no means置于句首引起倒装)
8. 消防队员们每个工作日都在冒着生命危险。(put sth on the line)
1. 他以前从未做过这种工作,我不知道他是否能适应。(adapt to)
He has never done this type of work before, and I'm not sure whether he will adapt to it.
2. 我们始终努力为客户提供最高标准的服务。(endeavour to)
We always endeavour to provide our customers with the highest standards of service.
3. 她穿着红色的衬衫和绿色的裙子,这使我们很容易从人群中认出她来。(make it+adj. +to do)
She wore a red blouse and a green skirt, making it easy for us to pick her out from the crowd.
4. 志愿者们不仅组织讲座,还为活动筹集资金。(not only置于句首引起倒装)
Not only did the volunteers organize lectures, but they also raised money for the activities.
5. 在面试期间,你要与面试官保持眼神交流,但不要盯着面试官看。(for the duration of)
For the duration of the interview, you are supposed to make constant eye contact with but don't stare at the interviewer.
6. 我们不应该对女性工程师有偏见。(have prejudice against)
We should not have prejudice against female engineers.
7. 我们决不能半途而废。(by no means置于句首引起倒装)
By no means can we give up halfway.
8. 消防队员们每个工作日都在冒着生命危险。(put sth on the line)
Firefighters put their lives on the line every working day.
答案:
1.He has never done this type of work before, and I'm not sure whether he will adapt to it.
2.We always endeavour to provide our customers with the highest standards of service.
3.She wore a red blouse and a green skirt, making it easy for us to pick her out from the crowd.
4.Not only did the volunteers organize lectures, but they also raised money for the activities.
5.For the duration of the interview, you are supposed to make constant eye contact with but don't stare at the interviewer.
6.We should not have prejudice against female engineers.
7.By no means can we give up halfway.
8.Firefighters put their lives on the line every working day.
2.We always endeavour to provide our customers with the highest standards of service.
3.She wore a red blouse and a green skirt, making it easy for us to pick her out from the crowd.
4.Not only did the volunteers organize lectures, but they also raised money for the activities.
5.For the duration of the interview, you are supposed to make constant eye contact with but don't stare at the interviewer.
6.We should not have prejudice against female engineers.
7.By no means can we give up halfway.
8.Firefighters put their lives on the line every working day.
[江苏常州期末] George Miles has been working at the Dr Grabow pipe factory in North Carolina for fifty-two years. He started his career at eighteen and has no plans to retire. George says, “I like working. I don’t like sitting around.”
Today, many young people look at George and think he’s from another planet. They see work as an inconvenient necessity, a means of making money, while their “real” life happens in their free time, when they can do what they enjoy.
Despite this change in viewpoint, work remains an important part of our lives. It allows us to live independently, and every job, no matter how ordinary, contributes to society. My first work experience was at a nickel refinery( 镍冶炼厂). Nickel is used in making stainless steel, batteries and many other products. To get nickel, the rocks have to be heated to an extremely high temperature, so I worked next to a big oven while wearing special protective clothes.
The job was hot, dusty and dangerous. But I learned the value of discipline—how to discipline myself about going to work every day and how to cooperate with others. I also discovered that even the hardest work wouldn’t break me, and that, at the end of each day, I always felt a sense of satisfaction. More importantly, the blue-collar job didn’t just contribute to myself, but society as a whole. In short, work at the nickel is essential to industrial economy. That last lesson is probably the most significant: all work is noble if you have the right attitude and do your best; all workers, even those in the humblest roles, deserve our respect.
Through work, we discover ourselves and find our place in the world. This idea is supported by the story of three recent university graduates in China who took jobs at a restaurant. One of them said, “I like to work, and this job helps me be independent while I look for a better one.” Like George Miles, these young people believe that working is more rewarding than just “sitting around”.
(
A. Tough.
B. Inspiring.
C. Hard-working.
D. Odd.
(
A. He benefits a lot from his first job.
B. He regrets not sticking to his first job.
C. He thinks industrial economy is the most important.
D. He believes blue-collar jobs deserve more respect.
(
A. Hard work pays off.
B. It’s better to work than not.
C. Good work arises from good education.
D. All work and no play makes Jack a dull boy.
(
A. Every Job Builds Us
B. Blue-Collar Jobs Define You
C. My Unique Work Experience
D. Young People’s Different Work Attitudes
Today, many young people look at George and think he’s from another planet. They see work as an inconvenient necessity, a means of making money, while their “real” life happens in their free time, when they can do what they enjoy.
Despite this change in viewpoint, work remains an important part of our lives. It allows us to live independently, and every job, no matter how ordinary, contributes to society. My first work experience was at a nickel refinery( 镍冶炼厂). Nickel is used in making stainless steel, batteries and many other products. To get nickel, the rocks have to be heated to an extremely high temperature, so I worked next to a big oven while wearing special protective clothes.
The job was hot, dusty and dangerous. But I learned the value of discipline—how to discipline myself about going to work every day and how to cooperate with others. I also discovered that even the hardest work wouldn’t break me, and that, at the end of each day, I always felt a sense of satisfaction. More importantly, the blue-collar job didn’t just contribute to myself, but society as a whole. In short, work at the nickel is essential to industrial economy. That last lesson is probably the most significant: all work is noble if you have the right attitude and do your best; all workers, even those in the humblest roles, deserve our respect.
Through work, we discover ourselves and find our place in the world. This idea is supported by the story of three recent university graduates in China who took jobs at a restaurant. One of them said, “I like to work, and this job helps me be independent while I look for a better one.” Like George Miles, these young people believe that working is more rewarding than just “sitting around”.
(
D
) 1. What do many young people think of George Miles?A. Tough.
B. Inspiring.
C. Hard-working.
D. Odd.
(
A
) 2. What do we know about the author?A. He benefits a lot from his first job.
B. He regrets not sticking to his first job.
C. He thinks industrial economy is the most important.
D. He believes blue-collar jobs deserve more respect.
(
B
) 3. What do the three graduates believe?A. Hard work pays off.
B. It’s better to work than not.
C. Good work arises from good education.
D. All work and no play makes Jack a dull boy.
(
A
) 4. What’s the best title of the passage?A. Every Job Builds Us
B. Blue-Collar Jobs Define You
C. My Unique Work Experience
D. Young People’s Different Work Attitudes
答案:
1. D 细节理解题
【关键句】Today, many young people look at George and think he’s from another planet.
释义:如今,许多年轻人看到George都觉得他来自另一个星球。
【解析】根据关键句可知,许多年轻人觉得George来自另一个星球,即他们觉得George很奇怪。odd意为“奇怪的,怪异的”,是原文中的from another planet的同义转述。故选D项。
2. A 细节理解题
【关键句1】But I learned the value of discipline—how to discipline myself about going to work every day and how to cooperate with others. I also discovered that even the hardest work wouldn’t break me, and that, at the end of each day, I always felt a sense of satisfaction.
释义:但我领悟了自律的价值——学会了如何督促自己坚持每天去上班,如何与他人协作共事。我还发现,即使最艰苦的工作也无法击垮我,而且每天结束时,我总会有一种满足感。
【关键句2】More importantly, the blue-collar job didn’t just contribute to myself, but society as a whole.
释义:更重要的是,这份蓝领工作不仅让我自己受益,也对整个社会作出了贡献。
【解析】根据两个关键句可知,作者从第一份工作中学会了自律、合作,得到了满足感,并认识到这份工作对于个人和社会的意义,说明作者从第一份工作中受益颇多。故选A项。
【干扰项辨析】文中并没有提到作者后悔没有坚持第一份工作,故B项错误;第四段第五句提到镍冶炼厂的工作对工业经济至关重要,并非作者认为工业经济最重要,故C项错误;根据第四段最后一句可知,作者指出所有工作都值得尊重,并未单独强调蓝领工作,故D项错误。
3. B 推理判断题
【关键句】One of them said, “I like to work, and this job helps me be independent while I look for a better one. ”
Like George Miles, these young people believe that working is more rewarding than just “sitting around”.
释义:他们中的一位表示:“我喜欢工作,在我寻找更好的工作的同时,这份工作能帮助我独立。”和George Miles一样,这些年轻人坚信,工作远比“游手好闲”更有意义。
【解析】根据关键句可推知,这三名毕业生认为工作比不工作更好、更有意义。故选B项。
4. A 标题概括题
【关键句1】Despite this change in viewpoint, work remains an important part of our lives. It allows us to live independently, and every job, no matter how ordinary, contributes to society.
释义:尽管观念发生了这样的变化,但工作依然是我们生活中重要的一部分。它让我们能够独立生活,而且每一份工作,无论多么平凡,都对社会有贡献。
【关键句2】Through work, we discover ourselves and find our place in the world.
释义:通过工作,我们发现自我并找到自己在世界上的位置。
【解析】通读全文,尤其是两个关键句可知,文章结合实例论述了工作所蕴含的重要意义与独特价值。A项“每份工作都在塑造我们”概括了文章主旨,最适合作为文章的标题。
【重点词积累】
stainless adj. 不锈的,防锈的
discipline n. 自制力 v. 自我控制,严格要求
rewarding adj. 值得做的,有意义的
【关键句】Today, many young people look at George and think he’s from another planet.
释义:如今,许多年轻人看到George都觉得他来自另一个星球。
【解析】根据关键句可知,许多年轻人觉得George来自另一个星球,即他们觉得George很奇怪。odd意为“奇怪的,怪异的”,是原文中的from another planet的同义转述。故选D项。
2. A 细节理解题
【关键句1】But I learned the value of discipline—how to discipline myself about going to work every day and how to cooperate with others. I also discovered that even the hardest work wouldn’t break me, and that, at the end of each day, I always felt a sense of satisfaction.
释义:但我领悟了自律的价值——学会了如何督促自己坚持每天去上班,如何与他人协作共事。我还发现,即使最艰苦的工作也无法击垮我,而且每天结束时,我总会有一种满足感。
【关键句2】More importantly, the blue-collar job didn’t just contribute to myself, but society as a whole.
释义:更重要的是,这份蓝领工作不仅让我自己受益,也对整个社会作出了贡献。
【解析】根据两个关键句可知,作者从第一份工作中学会了自律、合作,得到了满足感,并认识到这份工作对于个人和社会的意义,说明作者从第一份工作中受益颇多。故选A项。
【干扰项辨析】文中并没有提到作者后悔没有坚持第一份工作,故B项错误;第四段第五句提到镍冶炼厂的工作对工业经济至关重要,并非作者认为工业经济最重要,故C项错误;根据第四段最后一句可知,作者指出所有工作都值得尊重,并未单独强调蓝领工作,故D项错误。
3. B 推理判断题
【关键句】One of them said, “I like to work, and this job helps me be independent while I look for a better one. ”
Like George Miles, these young people believe that working is more rewarding than just “sitting around”.
释义:他们中的一位表示:“我喜欢工作,在我寻找更好的工作的同时,这份工作能帮助我独立。”和George Miles一样,这些年轻人坚信,工作远比“游手好闲”更有意义。
【解析】根据关键句可推知,这三名毕业生认为工作比不工作更好、更有意义。故选B项。
4. A 标题概括题
【关键句1】Despite this change in viewpoint, work remains an important part of our lives. It allows us to live independently, and every job, no matter how ordinary, contributes to society.
释义:尽管观念发生了这样的变化,但工作依然是我们生活中重要的一部分。它让我们能够独立生活,而且每一份工作,无论多么平凡,都对社会有贡献。
【关键句2】Through work, we discover ourselves and find our place in the world.
释义:通过工作,我们发现自我并找到自己在世界上的位置。
【解析】通读全文,尤其是两个关键句可知,文章结合实例论述了工作所蕴含的重要意义与独特价值。A项“每份工作都在塑造我们”概括了文章主旨,最适合作为文章的标题。
【重点词积累】
stainless adj. 不锈的,防锈的
discipline n. 自制力 v. 自我控制,严格要求
rewarding adj. 值得做的,有意义的
查看更多完整答案,请扫码查看