2025年小题狂做高中英语选择性必修第四册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做高中英语选择性必修第四册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



B
[江西上饶六校联考]Humans are very social creatures. In addition to verbal(语言的) communication, we also use our bodies to help us better express our thoughts and feelings. This non-verbal communication is known as body language.
Body language includes things like facial expressions, eye contact and posture(姿势). It actually developed as a form of communication before humans could speak or write. We can tell a lot about what a person is thinking or feeling just by looking at them.
In fact, body language is so common that you may not even realize that you are communicating many messages to others every day without even using words. For example, you might move your head from side to side to express the word “no” instead of actually saying the word. Or, you might give a “thumbs(拇指) up” to show that you like or agree with something.
But now that we are spending more time online, we may not have as many in-person interactions as before. Because of this, our means of non-verbal communication has changed, but is still an important way to express our thoughts.
Our “digital body language” is becoming increasingly important as we change how we communicate. Instead of using voice messages, we can video chat with our friends to show them our smiling face. Another way to express our emotions digitally is through emojis(表情符号). When we are communicating online, we are only revealing the content and leaving out tones and facial expressions. That’s when emojis can help in communication.
Whether using video chat to show our expression or sending an emoji, don’t forget the importance of digital body language and non-verbal communication.
(
C
) 1. What does the author mean by saying “Humans are very social creatures”?
A. Humans like living in groups.
B. Humans depend on each other.
C. Humans need to communicate.
D. Humans differ from other beings.
(
D
) 2. Why are the two examples mentioned in Paragraph 3?
A. To explain how to express no.
B. To prove how much one likes something.
C. To demonstrate how to communicate messages.
D. To show how much we underestimate body language.
(
D
) 3. What makes digital body language more and more important?
A. The invention of emojis.
B. The voice messages we use.
C. The time we spend online.
D. The way of communication.
(
A
) 4. How can emojis help in communication?
A. By expressing our emotions.
B. By helping us video chat.
C. By leaving out facial expressions.
D. By revealing the content.
答案: B
[语篇导读]本文是一篇说明文。文章主要介绍了肢体语言和数字肢体语言的概念和作用。
1. C 推理判断题
[关键句]Humans are very social creatures. In addition to verbal communication, we also use our bodies to help us better express our thoughts and feelings. This non-verbal communication is known as body language.
释义:人类是非常社会化的生物。除了语言交流,我们还用自己的身体帮助我们更好地表达自己的想法和感受。这种非语言交流被称为肢体语言。
[解析]作者首先提出人类是社会化生物,紧接着介绍了人类用于交流的两种方式——语言交流和非语言交流。由此可推知,作者说人类是社会化生物是想指出人类需要互相交流,而达成交流的目的需要依赖语言交流和非语言交流。故选C项。
2. D 推理判断题
[解析]通读第三段,首先,作者在第三段第一句提出观点:肢体语言太过普遍以至于我们经常会忽视它。然后,作者以摇头表达否定和竖拇指表达喜欢或赞同为例,来证明自己的观点。由此可推知,作者在第三段提及两个肢体语言的例子是想说明我们太低估肢体语言。故选D项。underestimate意为“低估”。
3. D 细节理解题
[关键句]Our “digital body language” is becoming increasingly important as we change how we communicate.
释义:随着我们交流方式的改变,我们的“数字肢体语言”正变得越来越重要。
[解析]根据第五段第一句可知,交流方式的改变使数字肢体语言的重要性增加了。故选D项。
4. A 细节理解题
[关键句]Another way to express our emotions digitally is through emojis. When we are communicating online, we are only revealing the content and leaving out tones and facial expressions. That’s when emojis can help in communication.
释义:另一种以数字化方式表达我们情绪的方式是通过表情符号。当我们在线交流时,我们只传达了内容,忽略了语气和面部表情。这时表情符号就可以帮助我们进行沟通了。
[解析]根据第五段最后三句可知,表情符号以数字化方式帮助我们于在线交流时表达自己的情绪。故选A项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭