第9页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空
新风向·语篇串考课本新词 Time for class.
We went back to our seats (座位) 1
He 6
新风向·语篇串考课本新词 Time for class.
We went back to our seats (座位) 1
immediately
_ (immediate), waiting for our teacher. It was a physics class, a new subject for us in the 2eighth
_ (eight) grade. In the 3following
_ (follow) minutes, our teacher didn't come in the classroom. We 4wondered
_ (wonder) what to do. Just then, the teacher came in. He told us he spent forty minutes 5sending
_ (send) a lost child to the police station just now.He 6
introduced
_ (introduce) himself to us later. Speaking 7of
_ hobbies, he is interested in music. He is talented in playing 8the
_ guitar. To 9our
_ (we) surprise, he dreamt of being a pilot when he was young. To be a pilot 10requires
_ (require) good eyesight (视力). However, his eyesight is poor. That stopped him 11from
_ becoming a pilot. What a pity! Then he asked us about our 12dreams
_ (dream). Many of us answered. I said, “My dream is to be an engineer. I want 13to design
_ (design) new types of planes. 14Though
_ I am not good at physics, I will study hard. I believe I 15will realise
_ (realise) my dream someday.” He smiled after we answered.
答案:
1 immediately 2 eighth 3 following 4 wondered
5 sending 6 introduced 7 of 8 the
9 our 10 requires 11 from 12 dreams
13 to design 14 Though 15 will realise
5 sending 6 introduced 7 of 8 the
9 our 10 requires 11 from 12 dreams
13 to design 14 Though 15 will realise
一、教材整合
根据教材内容,在空白处填入适当的内容补全短文
Tiantian is in Grade 8. When she 1
Alan dreams of being a 6
Li Ming isn't sure about his future job. Maybe he will be a teacher or an 7
根据教材内容,在空白处填入适当的内容补全短文
Tiantian is in Grade 8. When she 1
grows up
_ , she wants to be an airplane pilot. She thinks it is a cool job 2because
_ she can help people travel around for work, for fun, or for family reunions. There is a problem, though. She has 3a fear of heights
_ . But that won't stop her from becoming a pilot. She can 4take steps
_ to overcome her fear and try her best to 5realise
_ her dream.Alan dreams of being a 6
physics
_ teacher. He fell in love with physics in his first physics experiment. He believes that physics can help him explore the secrets of nature.Li Ming isn't sure about his future job. Maybe he will be a teacher or an 7
engineer
_ . He does know that every job requires 8hard work
_ . Jenny and Brian agree.
答案:
1 grows up 2 because 3 a fear of heights
4 take steps 5 realise 6 physics
7 engineer 8 hard work
4 take steps 5 realise 6 physics
7 engineer 8 hard work
二、迁移应用
阅读理解 职业启蒙
素养:思维品质 难度:中 用时:8分钟
多模态语篇·博客A blog by Sascha Marr, aged 14
My hobby is making shoes. I like designing things. I remember drawing clothes and shoes when I was eight, and I made my first skirt at nine. At eleven, I started making shoes, and I now spend my free time doing that.
I became interested in making shoes when my cousin told me about an online shoe-making course (课程) that he was doing. I immediately wanted to do one, too. Mum booked (为……预约) me on a four-day course at the I Can Make Shoes School in London, and then I did a ten-day course there in the summer holidays.
I loved the courses. On the longer one, I made four pairs of shoes! That really surprised me. The teachers were so great. They made us work really hard but they wanted all their students to have fun, too.
I've made about 15 pairs of shoes now. At the moment I'm making a pair of training shoes using an old pair of jeans, but I've used all kinds of different things before, from old leather (皮革) handbags to old cotton dresses!
Making shoes has changed my plans for the future. I know now that I want to be a designer, but not a shoe designer. I've decided I'll do home design. I've designed lots of shoes and also some clothes, so I'd like to try something new.
1 新考法·图文转换题 What did Sascha begin to make at the age of 11?


2 What does the underlined word “They” in Paragraph 3 refer to?
A. The courses.
B. The teachers.
C. The shoes.
D. The students.
3 What does Sascha plan to be in the future?
A. A shoe designer.
B. A handbag designer.
C. A dress designer.
D. A home designer.
4 What can we learn from the text?
A. Every dog has its day.
B. Better late than never.
C. Interest is the best teacher.
D. To plan time is to save time.
推理判断法
【拓展设问】
新考法·篇章结构题 What is the structure of the text?
A. ①/②③④/⑤
B. ①②③④/⑤
C. ①/②③④⑤
D. ①②/③④/⑤
阅读理解 职业启蒙
素养:思维品质 难度:中 用时:8分钟
多模态语篇·博客A blog by Sascha Marr, aged 14
My hobby is making shoes. I like designing things. I remember drawing clothes and shoes when I was eight, and I made my first skirt at nine. At eleven, I started making shoes, and I now spend my free time doing that.
I became interested in making shoes when my cousin told me about an online shoe-making course (课程) that he was doing. I immediately wanted to do one, too. Mum booked (为……预约) me on a four-day course at the I Can Make Shoes School in London, and then I did a ten-day course there in the summer holidays.
I loved the courses. On the longer one, I made four pairs of shoes! That really surprised me. The teachers were so great. They made us work really hard but they wanted all their students to have fun, too.
I've made about 15 pairs of shoes now. At the moment I'm making a pair of training shoes using an old pair of jeans, but I've used all kinds of different things before, from old leather (皮革) handbags to old cotton dresses!
Making shoes has changed my plans for the future. I know now that I want to be a designer, but not a shoe designer. I've decided I'll do home design. I've designed lots of shoes and also some clothes, so I'd like to try something new.
1 新考法·图文转换题 What did Sascha begin to make at the age of 11?
2 What does the underlined word “They” in Paragraph 3 refer to?
A. The courses.
B. The teachers.
C. The shoes.
D. The students.
3 What does Sascha plan to be in the future?
A. A shoe designer.
B. A handbag designer.
C. A dress designer.
D. A home designer.
4 What can we learn from the text?
A. Every dog has its day.
B. Better late than never.
C. Interest is the best teacher.
D. To plan time is to save time.
推理判断法
【拓展设问】
新考法·篇章结构题 What is the structure of the text?
A. ①/②③④/⑤
B. ①②③④/⑤
C. ①/②③④⑤
D. ①②/③④/⑤
答案:
【解题导语】 本文是Sascha Marr所写的一篇博客。
1 B 图文转换题。根据第一段中的“At eleven, I started making shoes”可知答案。
2 B 代词指代题。根据第三段中的“The teachers were so great”和“wanted all their students to have fun, too”可知“They”指代的是“The teachers”,故选B。
3 D 细节理解题。根据最后一段中的“I’ve decided I’ll do home design”可知答案。
4 C 推理判断题。根据第一段中的“My hobby is making shoes. I like designing things”、第二段中的“I became interested in making shoes”和第三段中的“I loved the courses”“they wanted all their students to have fun, too”可推知,C项“兴趣是最好的老师”符合文意。
【拓展设问】
A 篇章结构题。通读全文可知,第一段导入Sascha的爱好这一话题,第二、三、四段讲述Sascha如何形成自己的爱好并提升相关技能,最后一段讲的是爱好对Sascha的未来计划的影响,故选A。
1 B 图文转换题。根据第一段中的“At eleven, I started making shoes”可知答案。
2 B 代词指代题。根据第三段中的“The teachers were so great”和“wanted all their students to have fun, too”可知“They”指代的是“The teachers”,故选B。
3 D 细节理解题。根据最后一段中的“I’ve decided I’ll do home design”可知答案。
4 C 推理判断题。根据第一段中的“My hobby is making shoes. I like designing things”、第二段中的“I became interested in making shoes”和第三段中的“I loved the courses”“they wanted all their students to have fun, too”可推知,C项“兴趣是最好的老师”符合文意。
【拓展设问】
A 篇章结构题。通读全文可知,第一段导入Sascha的爱好这一话题,第二、三、四段讲述Sascha如何形成自己的爱好并提升相关技能,最后一段讲的是爱好对Sascha的未来计划的影响,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看