第62页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
五、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空
[2025 石家庄长安区期末改编]I seldom helped my parents at home before. I thought I should spend my time 1
One day, my mother came home and 3
Now I'm 8
I think we should be able to do things on our own and take care of 13
[2025 石家庄长安区期末改编]I seldom helped my parents at home before. I thought I should spend my time 1
on
_ schoolwork. My parents did all the housework. I used 2to throw
_ (throw) my things everywhere.One day, my mother came home and 3
found
_ (find) a lot of rubbish in our house. She got angry 4with
_ me. She said to me, “You must do some housework every day from now on. Family members should share the housework and it is 5reasonable
_ (reason).” I talked back 6loudly
_ (loud), “Parents should provide a clean and comfortable environment at home to help 7children
_ (child) grow up healthily.”Now I'm 8
a
_ 15-year-old student. We have a weekly labour class at school. Mr Smith 9teaches
_ (teach) us to do housework, such as cooking and gardening. Last Friday, I cooked a dish by myself. I didn't succeed until I tried for the 10fifth
_ (five) time. Then I realised doing housework is not easy, so I decided 11to do
_ (do) more housework. My parents are proud 12of
_ my change.I think we should be able to do things on our own and take care of 13
ourselves
_ (we). The sooner, the 14better
_ (good). This can help us learn practical skills 15and
_ develop good habits. We can't always depend on(依靠)others.
答案:
1 on 2 to throw 3 found 4 with
5 reasonable 6 loudly 7 children 8 a
9 teaches 10 fifth 11 to do 12 of
13 ourselves 14 better 15 and
5 reasonable 6 loudly 7 children 8 a
9 teaches 10 fifth 11 to do 12 of
13 ourselves 14 better 15 and
完形填空 园艺课
素养:思维品质 难度:中 用时:7 分钟
[2024 西北工业大学附属中学第七次适应性训练]Last Tuesday, our class had a special and meaningful activity—working in the field. The 1 was to give us a chance to experience farm life and improve our labour skills. We were 2 when we heard the news.
We took part in the activity with our teachers. It included three parts. First, every eight students prepared their farming tools(工具)—together as a group. It played a key role in developing the ability to work with each other. Second, we 3 an excellent environment for the growth of vegetables successfully. Although there were 4 like the hard soil and heavy tools, we never gave up. We considered these as chances to 5 both our bodies and our willpower(意志力). 6, we gained the skill of building cucumber frames(黄瓜架)after trying many times. It seemed 7 to make them, but in fact, it was quite difficult to make them stand upright.
8 it was tiring, we enjoyed the simple happiness of farming. “There couldn't be a better chance to enjoy the beauty of farming. The experience made me 9 the fruit of others' labour more and improved my skills,” said Liu Li, one of my classmates. This activity had other 10. It helped students form good habits. “He began to make sure of the zero-waste dinner,” said a student's mother when talking about her son's progress.
1 A. dream B. reason C. sign D. way
2 A. excited B. worried C. bored D. angry
3 A. required B. provided C. pointed D. taught
4 A. choices B. results C. challenges D. successes
5 A. deal with B. think of C. build up D. cut down
6 A. Suddenly B. Finally C. Immediately D. Probably
7 A. easy B. possible C. important D. useful
8 A. When B. Because C. If D. Although
9 A. watch B. value C. throw D. enjoy
10 A. advantages B. tests C. talents D. stories
素养:思维品质 难度:中 用时:7 分钟
[2024 西北工业大学附属中学第七次适应性训练]Last Tuesday, our class had a special and meaningful activity—working in the field. The 1 was to give us a chance to experience farm life and improve our labour skills. We were 2 when we heard the news.
We took part in the activity with our teachers. It included three parts. First, every eight students prepared their farming tools(工具)—together as a group. It played a key role in developing the ability to work with each other. Second, we 3 an excellent environment for the growth of vegetables successfully. Although there were 4 like the hard soil and heavy tools, we never gave up. We considered these as chances to 5 both our bodies and our willpower(意志力). 6, we gained the skill of building cucumber frames(黄瓜架)after trying many times. It seemed 7 to make them, but in fact, it was quite difficult to make them stand upright.
8 it was tiring, we enjoyed the simple happiness of farming. “There couldn't be a better chance to enjoy the beauty of farming. The experience made me 9 the fruit of others' labour more and improved my skills,” said Liu Li, one of my classmates. This activity had other 10. It helped students form good habits. “He began to make sure of the zero-waste dinner,” said a student's mother when talking about her son's progress.
1 A. dream B. reason C. sign D. way
2 A. excited B. worried C. bored D. angry
3 A. required B. provided C. pointed D. taught
4 A. choices B. results C. challenges D. successes
5 A. deal with B. think of C. build up D. cut down
6 A. Suddenly B. Finally C. Immediately D. Probably
7 A. easy B. possible C. important D. useful
8 A. When B. Because C. If D. Although
9 A. watch B. value C. throw D. enjoy
10 A. advantages B. tests C. talents D. stories
答案:
1 B 根据设空后的“to give us a chance to experience farm life...”可知,进行田间劳动的原因是让我们有机会体验农场生活,提高我们的劳动技能,故用 reason。
2 A 根据文章第一句中的“special and meaningful activity”可知,作者认为去田间劳动是特殊而有意义的活动。因此此处是说,听到这个消息,我们很兴奋,故用 excited。
3 B 根据设空后的“an excellent environment for the growth of vegetables”可知此处是说,我们成功提供了适合蔬菜生长的优质环境。故选 B。
4 C 根据设空后的“hard soil and heavy tools”可知,虽然遇到了挑战,比如坚硬的土壤和沉重的工具,但我们从未放弃。故所缺的词是 challenges。
5 C 根据上文可知此处是说,我们将这些看作锻炼我们的身体和意志力的机会,故 build up“增强”符合语境。
6 B 根据设空后的“after trying many times”可知,最后经过多次尝试,我们掌握了搭黄瓜架的技能,故用 Finally。
7 A 根据设空后的“but in fact, it was quite difficult to make them stand upright”可知此处是说,搭黄瓜架看起来很容易,故用 easy。
8 D 根据设空后的“it was tiring”以及“we enjoyed the simple happiness of farming”可知,此处是说,搭黄瓜架虽然累人,但我们享受了做农活的快乐。Although“虽然”引导让步状语从句,符合文意。
9 B 此处是说,这段经历使我更加珍惜他人的劳动成果,也提高了我的技能,value“珍惜”符合语境。
熟词生义
value
常用义:作名词,意为“重要性”。用法示例: This book has great value to me. 这本书对我来说很有意义。
句中义:作动词,意为“重视;珍视”。用法示例: I really value him as a friend. 我真的把他视为好朋友。
10 A 根据文章最后一句可知,这次活动还有其他优点,故用 advantages“优点”。
2 A 根据文章第一句中的“special and meaningful activity”可知,作者认为去田间劳动是特殊而有意义的活动。因此此处是说,听到这个消息,我们很兴奋,故用 excited。
3 B 根据设空后的“an excellent environment for the growth of vegetables”可知此处是说,我们成功提供了适合蔬菜生长的优质环境。故选 B。
4 C 根据设空后的“hard soil and heavy tools”可知,虽然遇到了挑战,比如坚硬的土壤和沉重的工具,但我们从未放弃。故所缺的词是 challenges。
5 C 根据上文可知此处是说,我们将这些看作锻炼我们的身体和意志力的机会,故 build up“增强”符合语境。
6 B 根据设空后的“after trying many times”可知,最后经过多次尝试,我们掌握了搭黄瓜架的技能,故用 Finally。
7 A 根据设空后的“but in fact, it was quite difficult to make them stand upright”可知此处是说,搭黄瓜架看起来很容易,故用 easy。
8 D 根据设空后的“it was tiring”以及“we enjoyed the simple happiness of farming”可知,此处是说,搭黄瓜架虽然累人,但我们享受了做农活的快乐。Although“虽然”引导让步状语从句,符合文意。
9 B 此处是说,这段经历使我更加珍惜他人的劳动成果,也提高了我的技能,value“珍惜”符合语境。
熟词生义
value
常用义:作名词,意为“重要性”。用法示例: This book has great value to me. 这本书对我来说很有意义。
句中义:作动词,意为“重视;珍视”。用法示例: I really value him as a friend. 我真的把他视为好朋友。
10 A 根据文章最后一句可知,这次活动还有其他优点,故用 advantages“优点”。
查看更多完整答案,请扫码查看