2026年一遍过八年级英语上册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年一遍过八年级英语上册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年一遍过八年级英语上册冀教版》

阅读理解 国家公园
素养:思维品质 难度:中 用时:7分钟
National parks are large areas of public land. They give a safe home to local plants and animals. They help keep the air and water clean. They also give us the best trip. China named its first five national parks — Sanjiangyuan National Park, Wuyi Mountain National Park, Giant Panda National Park, Northeast China Tiger and Leopard National Park and Hainan Tropical Rainforest National Park. They cover a land area of more than 230,000 square kilometres and protect nearly 30% of the country's key wildlife species (物种).

Sanjiangyuan area is important to China. More than 60-billion-cubic-metre (立方米) of clean water comes from it each year.
Wuyi Mountain National Park is known as “the kingdom of snakes” and “the heaven for birds”. It is also one of the most famous places of interest in Fujian.
Giant Panda National Park protects more than 1,300 wild giant pandas. They account for (占) over 70 percent of the pandas in China.
Northeast China Tiger and Leopard National Park is the major habitat for Siberian tigers and Amur leopards. There are about 70 Siberian tigers and about 80 Amur leopards.
Hainan Tropical Rainforest National Park has the largest tropical forest in China. The park covers nine cities and counties, with a total area of 4,269 square kilometres.
In the future, national parks will be classrooms for everyone to learn about nature. Different kinds of animals and plants live here. The country is moving fast to protect them.
1 What can national parks do according to the text?
①Giving people an enjoyable trip.
②Protecting ancient buildings.
③Keeping the air and water clean.
④Providing a safe home for local plants and animals.
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
2 Which national park is known as “the heaven for birds”?
A. Sanjiangyuan National Park.
B. Wuyi Mountain National Park.
C. Hainan Tropical Rainforest National Park.
D. Northeast China Tiger and Leopard National Park.
3 新考法·图文转换题 What's the proportion (份额) of pandas living in Giant Panda National Park?

4 新考法·篇章结构题 What is the structure of the text?

5 What would be the best title for the text?
A. The First Five National Parks
B. Sanjiangyuan in China
C. China's Protection of Animals
D. Taking a Trip in the Parks
答案: 【解题导语】 本文主要介绍了我国第一批国家公园的具体情况。
1 C 细节理解题。根据第一段中的“National parks are large areas of public land. They give a safe home to local plants and animals. They help keep the air and water clean. They also give us the best trip”可知,C 项符合题意。
2 B 细节理解题。根据第三段中的“Wuyi Mountain National Park is known as ‘the kingdom of snakes’ and ‘the heaven for birds’”可知,武夷山国家公园被誉为“鸟的天堂”。
3 D 图文转换题。根据第四段中的“They account for (占) over 70 percent of the pandas in China”可知,大熊猫国家公园保护的熊猫数量占全国70%以上。
4 C 篇章结构题。通读全文可知,文章第一段主要介绍了我国第一批国家公园,第二段至第六段分别介绍了这五个国家公园,第七段展望国家公园的未来,为总分总结构,故选 C。
5 A 标题归纳题。本文主要介绍了我国首批五个国家公园的具体情况,故 A 项符合题意。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭