第36页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
四、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空
Destiny is an 11-year-old girl. She has 1
The 5
13
Destiny is an 11-year-old girl. She has 1
an
_ unusual disease. It 2makes
_ (make) her look different from others. 3But
_ she doesn't let anyone stop her from loving herself. She would like to use her experience 4to encourage
_ (encourage) people in trouble.The 5
first
_ (one) day of school came. Destiny was ready to introduce herself 6in
_ front of the whole class. She was a bit nervous. 7Luckily
_ (lucky), she didn't see any strange expressions(奇怪的表情) on their faces, but a lot of 8smiles
_ (smile). In the end, her classmates 9gave
_ (give) her some cards with words like "I want to be your friend." on them. Destiny's heart was full of 10happiness
_ (happy). Her classmates 11respected
_ (respect) and helped her a lot. They 12will climb
_ (climb) Mount Tai together next weekend!13
From
_ then on, she understood that self-acceptance(自我接纳) is the secret of living a happy life. It's great for Destiny to be happy with 14herself
_ (she). She said, "Maybe your best friend seems to be good at everything and you want to be like her or him. That's 15impossible
_ (possible). So we just need love ourselves."
答案:
1 an 2 makes 3 But 4 to encourage
5 first 6 in 7 Luckily 8 smiles
9 gave 10 happiness 11 respected 12 will climb
13 From 14 herself 15 impossible
5 first 6 in 7 Luckily 8 smiles
9 gave 10 happiness 11 respected 12 will climb
13 From 14 herself 15 impossible
[2025 南通海门区期末改编] It was another day to jump rope(跳绳) in PE class. Lynn and Mike turned the long rope into big circles. The whole class hurried to get in line to wait for their turn to jump. Millie stood at the back of the line and frowned.
Nick went first. He made it all the way to 30 jumps. One after another, the kids watched the rope, ran in and jumped. Then it was Millie's turn. She watched the rope go around and around, but she didn't move. She felt like everyone was looking at her.
Millie's face turned red. At last, she gave it a try, but she failed(失败).
Millie jumped rope at home every day. With a short rope, she could jump 100 times without missing. She just didn't know how to run in and start jumping with a long rope. She was the only kid on her street, so there was no one to help turn the long rope.
Just then, Ms Miles, the PE teacher, brought out some short jump ropes. "Let's see how long each one of you can jump without missing," she said. "Ready. Go!"
Millie smiled for the first time. After a while, Millie realised that everyone cheered, "Go, Millie! Go!" ▲ The surprise almost made her miss a step, but she kept going. When she was too tired to go on, she stopped. Everyone looked at her and smiled. Millie smiled back!
1 What does the underlined word "frowned" mean in Paragraph 1?
A. Felt sleepy.
B. Looked worried.
C. Seemed angry.
D. Looked excited.
2 What problem did Millie have at first?
A. She didn't have any friends in her class.
B. She felt sad because Nick laughed at her.
C. She wasn't good at any sports.
D. She didn't know how to jump with a long rope.
3 Why did Millie smile for the first time?
A. Because she was sure she could do it well.
B. Because she knew the class would cheer for her.
C. Because she thought she was going to make a friend.
D. Because she believed she would be the winner of the game.
4 新考法·信息还原题 Which of the following can we put in ▲?
A. The class decided to stop the game.
B. Nick won the rope-jumping game.
C. Millie's rope was going to break.
D. Millie was the only one still jumping rope.
5 How might Millie feel when she stopped jumping at last?
A. Proud.
B. Bored.
C. Mad.
D. Scared.
Nick went first. He made it all the way to 30 jumps. One after another, the kids watched the rope, ran in and jumped. Then it was Millie's turn. She watched the rope go around and around, but she didn't move. She felt like everyone was looking at her.
Millie's face turned red. At last, she gave it a try, but she failed(失败).
Millie jumped rope at home every day. With a short rope, she could jump 100 times without missing. She just didn't know how to run in and start jumping with a long rope. She was the only kid on her street, so there was no one to help turn the long rope.
Just then, Ms Miles, the PE teacher, brought out some short jump ropes. "Let's see how long each one of you can jump without missing," she said. "Ready. Go!"
Millie smiled for the first time. After a while, Millie realised that everyone cheered, "Go, Millie! Go!" ▲ The surprise almost made her miss a step, but she kept going. When she was too tired to go on, she stopped. Everyone looked at her and smiled. Millie smiled back!
1 What does the underlined word "frowned" mean in Paragraph 1?
A. Felt sleepy.
B. Looked worried.
C. Seemed angry.
D. Looked excited.
2 What problem did Millie have at first?
A. She didn't have any friends in her class.
B. She felt sad because Nick laughed at her.
C. She wasn't good at any sports.
D. She didn't know how to jump with a long rope.
3 Why did Millie smile for the first time?
A. Because she was sure she could do it well.
B. Because she knew the class would cheer for her.
C. Because she thought she was going to make a friend.
D. Because she believed she would be the winner of the game.
4 新考法·信息还原题 Which of the following can we put in ▲?
A. The class decided to stop the game.
B. Nick won the rope-jumping game.
C. Millie's rope was going to break.
D. Millie was the only one still jumping rope.
5 How might Millie feel when she stopped jumping at last?
A. Proud.
B. Bored.
C. Mad.
D. Scared.
答案:
1 B 词义猜测题。根据下文中的“She watched the rope go around and around, but she didn’t move”可知,Millie 并不擅长跳长绳。故可推测,Millie 为跳长绳这件事而烦心。
2 D 细节理解题。根据第四段中的“She just didn’t know how to run in and start jumping with a long rope”可知,Millie 一开始的问题是不知道如何跑进长绳并开始跳绳。
3 A 推理判断题。根据第四段中的“Millie jumped rope at home every day. With a short rope, she could jump 100 times without missing”可知,Millie 很擅长跳短绳,由此可推知,Millie 确信自己接下来能跳得很好,所以她第一次笑了。
4 D 信息还原题。根据下文中的“The surprise almost made her miss a step, but she kept going”可推知,此时只有Millie还在跳短绳,故D符合题意。
技巧点拨
可通过以下步骤解答信息还原题:
(1)答题前应了解空处所在段的大意,分析空前和空后之间的联系;
(2)作答时应先细读每个选项,根据关键词找出选项;也可用排除法,将其他选项试着填入空处,然后判断填的选项与上下文语意是否衔接、逻辑是否连贯;
(3)作答完成后,再次通读空处所在段落,检查填的选项是否正确。
5 A 推理判断题。根据最后一段中的“Everyone looked at her and smiled. Millie smiled back!”可知,Millie 是班里跳短绳跳得最好的人,因此她可能会感到自豪。
2 D 细节理解题。根据第四段中的“She just didn’t know how to run in and start jumping with a long rope”可知,Millie 一开始的问题是不知道如何跑进长绳并开始跳绳。
3 A 推理判断题。根据第四段中的“Millie jumped rope at home every day. With a short rope, she could jump 100 times without missing”可知,Millie 很擅长跳短绳,由此可推知,Millie 确信自己接下来能跳得很好,所以她第一次笑了。
4 D 信息还原题。根据下文中的“The surprise almost made her miss a step, but she kept going”可推知,此时只有Millie还在跳短绳,故D符合题意。
技巧点拨
可通过以下步骤解答信息还原题:
(1)答题前应了解空处所在段的大意,分析空前和空后之间的联系;
(2)作答时应先细读每个选项,根据关键词找出选项;也可用排除法,将其他选项试着填入空处,然后判断填的选项与上下文语意是否衔接、逻辑是否连贯;
(3)作答完成后,再次通读空处所在段落,检查填的选项是否正确。
5 A 推理判断题。根据最后一段中的“Everyone looked at her and smiled. Millie smiled back!”可知,Millie 是班里跳短绳跳得最好的人,因此她可能会感到自豪。
查看更多完整答案,请扫码查看