2026年一遍过八年级英语上册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年一遍过八年级英语上册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年一遍过八年级英语上册冀教版》

阅读理解 环境保护
素养:思维品质 难度:中 用时:8 分钟
[2024 淄博博山区期末改编] Every year between May and August, large groups of Tibetan antelope move from their home to another place for having baby antelope. To get to the place, they must cross the Qinghai - Xizang Highway.
In 2004, the Green River started the Traffic Lights for Tibetan Antelope project. By starting the project, the environmental protection group wanted to help the animals cross the highway safely.
The Green River protects the environment of the Changjiang River headwaters for over 20 years. Zou Zhuogang is a volunteer in it. He was a traffic police officer from Shenzhen before. He joined in the Green River's project for Tibetan antelope. Now every year Zou travels to the Qinghai - Tibet Plateau to provide voluntary service.
There are some nature protection stations along the Qinghai - Xizang Highway. Last month, Zou went to visit the Qinghai - Tibet Plateau. His trip started from the Golmud nature protection station.
“There is a lot of rubbish(垃圾) along the way and it may pollute(污染) the Changjiang River. We started a project at the Golmud station. People can get food for picking up rubbish,” Zou said. “To make more people join us, we also provide a special service at No. 1 Changjiang River Post Office. Visitors can get a cup of coffee for taking away a bag of rubbish to the rubbish collection(回收) centre in Golmud City.”
There will be more and more people paying more attention to environmental protection, helping animals, and making our country a better place.
1. Why did the Green River start a project in 2004?
A. To help clean the Changjiang River.
B. To help the animals have more food.
C. To help with the heavy traffic along the highway.
D. To help Tibetan antelopes cross the highway safely.
2. What do we know about Zou Zhuogang?
A. He is a traffic police officer in Qinghai.
B. He often visits the Qinghai - Tibet Plateau.
C. He joined the Green River last year.
D. He travels to Shenzhen once a month.
3. [新考法·图文转换题] What can people get by taking away rubbish to the rubbish collection centre?

4. In which part of a magazine can we read the text?
A. Science.
B. Culture.
C. Environment.
D. Travel.
【语篇解构】阅读文章,补充下面的结构图
答案: 【解题导语】 本文主要讲述了绿色江河组织和志愿者们为保护藏羚羊和环境而采取的措施。
1 D 细节理解题。根据第二段中的“By starting the project, the environmental protection group wanted to help the animals cross the highways safely”可知,该项目旨在帮助藏羚羊安全通过公路。
2 B 细节理解题。根据第三段中的“Now every year Zou travels to the Qinghai-Tibet Plateau to provide voluntary service”可知,邹卓钢经常前往青藏高原。
3 A 图文转换题。根据倒数第二段中的“Visitors can get a cup of coffee for taking away a bag of rubbish to the rubbish collection(回收) centre in Golmud City”可知,A项符合题意。
4 C 推理判断题。通读全文可知,本文主要讲了绿色江河组织和志愿者们帮助藏羚羊及努力解决青藏公路的垃圾问题等保护自然、保护环境的社会活动,故本文出自环境版块,故C项符合题意。
【语篇解构】 1 May and August 2 cross
3 traffic police officer 4 provide 5 pick up

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭