2026年一遍过八年级英语上册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年一遍过八年级英语上册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年一遍过八年级英语上册冀教版》

五、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空
[2024 哈尔滨中考改编] Last Saturday, I went to Harbin Central Street with some of my friends. It was a 1
sunny
(sun) day. Walking along the street, we saw many 2
volunteers
(volunteer) offering help in the sun. They helped the elderly 3
with
their bags, took photos for visitors and 4
answered
(answer) people's questions. Though they were tired, they didn't stop to have 5
a
rest. We were moved when we 6
saw
(see) this.
Just as we turned a corner, we saw two little boys 7
standing
(stand) there and crying. We asked, “What happened to you?” The 8
first
(one) boy said they couldn't find their mother and his brother told us their 9
mother's
(mother) phone number. We decided 10
to help
(help) them find their mother. After a call, their mother arrived 11
quickly
(quick). She thanked us for caring for her 12
children
(child).
To tell the 13
truth
(true), we not only enjoyed the beauty of the buildings, 14
but
also felt the warmth of society (社会) that day. If everyone can give a helping hand 15
to
others, the world around us will change for the better.
答案: 1 sunny 2 volunteers 3 with 4 answered
5 a 6 saw 7 standing 8 first
9 mother's 10 to help 11 quickly 12 children
13 truth 14 but 15 to
阅读理解 志愿服务
素养:思维品质 难度:中 用时:6 分钟
多模态语篇·聊天记录 [2024 河北中考改编]
1 What are Wang Hao and Li Jian mainly talking about?
A. Playing sports.
B. Going shopping.

C. Helping two old people.
D. Doing a science project.
2 Where will Wang Hao and Li Jian meet?
A. At the city library.
B. At the sports centre.
C. At Li Jian's home.
D. At the supermarket.
3 What will Zhao Min do?
A. Feed the cat.
B. Make the soup.
C. Clean the house.
D. Water the garden.
答案: 1 C 主旨大意题。根据文中的“Mr and Mrs Sun are old and they are part of our ‘Help at Home’ program (项目). We can go and do something to help them”可知,王浩和李健主要谈论的是帮助两位老人的事情。
2 B 细节理解题。根据文中的“Oh, no. What about the sports centre?”及“Sure”可知,他们约定的见面地点是体育中心。
3 C 细节理解题。根据文中的“Zhao Min says he can clean their house”可知C项符合题意。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭