2026年一遍过八年级英语上册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年一遍过八年级英语上册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年一遍过八年级英语上册冀教版》

五、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空
It is fun to do housework! My sister Lucy and I always help with different 1
jobs
_(job) at home. We have a lovely dog named Ruby, 2
and
_ my favourite job is taking him for a walk. Every morning after breakfast, I take him 3
to
_ the park.
During the week, Lucy and I take turns to set the table for dinner and wash the dishes. On Monday, Wednesday and Friday, Lucy 4
washes
_(wash) the dishes and I set the table. On Tuesday and Thursday, I do the dishes and Lucy sets the table. But today, Lucy wants 5
to change
_(change) the roles. Now she 6
is setting
_(set) the table. And after dinner I 7
will do
_(do) the dishes. She thinks it is a 8
pleasure
_(please) to make a little change.
9
At/On
_ weekends, we usually do some gardening and shopping. Last Sunday, Lucy 10
helped
_(help) our dad cut the grass. It was the 11
fourth
_(four) time for her to do that this year. At the same time, 12
my
_(I) mother and I went shopping. And we put everything in the fridge when we 13
got
_(get) home.
Lucy and I like talking 14
happily
_(happy) while doing the housework. It is fun when we work together as 15
a
_ family. We really enjoy our wonderful life at home.
答案: 1 jobs 2 and 3 to 4 washes
5 to change 6 is setting 7 will do 8 pleasure
9 At/On 10 helped 11 fourth 12 my
13 got 14 happily 15 a
阅读理解 爱好
素养:思维品质 难度:中 用时:6 分钟
[多模态语篇·采访] 10-year-old Mike is being interviewed (被采访) on TV about his own cooking.
Mike, when did you start cooking?
When I was four, I became interested in cooking. I started helping my mum in the kitchen when I was five. At the age of six, I could make vegetable salad. One year later, I could make a fruit pie all by myself.
What's the best way to get good at cooking?
I don't go to cooking classes. Sometimes I watch videos on the phone. I often read books about cooking. Actually, I think the best way to improve my cooking is trying it again and again. If it is no good, I'll do it differently next time.
What do your parents think of your cooking?
They're glad because they don't have to make dinner every day, and they enjoy my cooking — usually! But, you can't make everyone happy all the time.
Finally, what's it like being on TV?
It's interesting. In fact, I really enjoy myself making the shows. They're watched by millions, but I still find it strange when people I don't know say hello to me in the street.
1 When could Mike make a fruit pie all by himself?
A. At the age of four.
B. At the age of five.
C. At the age of six.
D. At the age of seven.
2 What does Mike think is the best way to improve his cooking?
A. To learn by practising.
B. To read books about cooking.
C. To go to cooking classes.
D. To watch videos on the phone.
3 Why does Mike say “you can't make everyone happy all the time”?
A. His parents don't like him to make shows.
B. His parents don't always like his cooking.
C. His parents make him cook meals for everyone.
D. His parents find it strange that he's interviewed.
答案: 1 D 细节理解题。根据文中的“At the age of six, I could make vegetable salad. One year later, I could make a fruit pie all by myself”可知,Mike七岁时能独自做水果派,故选 D。
2 A 细节理解题。根据文中的“Actually, I think the best way to improve my cooking is trying it again and again”可知,Mike认为提高厨艺的最好方法是反复尝试,故A项“通过练习去学习”符合题意。
3 B 推理判断题。根据文中的“...they enjoy my cooking — usually! But, you can’t make everyone happy all the time”可知,Mike的父母通常都喜欢他做的饭菜,但也并非总是如此,故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭