第8页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
五、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空
[2025 邢台信都区月考改编]My favourite teacher is Mr Zhao. He has made a big 1
It was challenging and I tried my best 7
Mr Zhao is patient (耐心的) and he always 11
[2025 邢台信都区月考改编]My favourite teacher is Mr Zhao. He has made a big 1
difference
(different) to my life. I used to be 2a
shy girl. On my first day at school, I was 3really
(real) worried. Luckily, I met Mr Zhao. He was very kind 4and/so
I soon forgot about that. In his first class, he 5designed
(design) a fun activity for us. He asked 6us
(we) to draw a picture of ourselves.It was challenging and I tried my best 7
to draw
(draw) my picture. When he 8got
(get) to my desk, he looked at my picture and smiled. Pointing at my work, he said, “Wow! I like those bright 9colours
(colour)! They are great!” Hearing that, I felt 10relaxed
(relax).Mr Zhao is patient (耐心的) and he always 11
tells
(tell) us not to worry about giving wrong answers. Also, he shows us how to learn 12from
our mistakes. 13With
his help, I have made great progress. Now this is my 14second
(two) year in junior high school. I will remember all his 15helpful
(help) advice. How kind and patient he is!
答案:
1 difference 2 a 3 really 4 and/so
5 designed 6 us 7 to draw 8 got
9 colours 10 relaxed 11 tells 12 from
13 With 14 second 15 helpful
5 designed 6 us 7 to draw 8 got
9 colours 10 relaxed 11 tells 12 from
13 With 14 second 15 helpful
阅读理解 计划与愿望
素养: 思维品质 难度: 中 用时: 7分钟
Jack got up and got dressed. Then, he looked at himself in the mirror and said, “In 2025, I will take exercise every day to keep healthy. ”Jack went downstairs. He looked at his mother and said, “In 2025, I will always be nicer to you. ”And his mother smiled.
When Jack arrived at school, he found he had left his homework at home. He said to his teacher Mr Smith, “Sir, in 2025, I will always put my homework in my schoolbag after I finish it. ”Mr Smith said, “I hope you can make a change and won’t leave your homework at home in the new year. ”
At lunchtime, Jack ate a burger and fries. He said to his friend, “In 2025, I will cease eating fast food and I will eat healthy food like chicken, fish and salad. ”Jack’s friend just smiled.
When Jack arrived home after school, he finished his homework, ate dinner with parents and then he turned on his computer and he started playing computer games. He played for an hour and he said to himself, “In 2025, I will not play computer games all the time. I will play only on weekends. ”He looked in the mirror and smiled at himself.
Jack made these resolutions(决心) for 2024, but he didn’t keep all of them! But this time Jack really took these promises seriously! He thinks he can do it. Let’s hope so!
1 How many resclutionss(决心) did Jack make for 2025?
A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.
2 What can we know about Jack?
A. He is hard-working.
B. He is popular with students.
C. He goes to the library very often.
D. He always left homework at home in 2024.
3 What does the word “cease” in Paragraph 3 mean?
A. Stop. B. Keep.
C. Enjoy. D. Forget.
4 [新考法 · 篇章结构题] What is the structure( 结构) of the text?

5 What’s the best title for the text?
A. Jack’s Future Job
B. Jack’s Experience
C. Jack’s Problems
D. Jack’s Resolutions
素养: 思维品质 难度: 中 用时: 7分钟
Jack got up and got dressed. Then, he looked at himself in the mirror and said, “In 2025, I will take exercise every day to keep healthy. ”Jack went downstairs. He looked at his mother and said, “In 2025, I will always be nicer to you. ”And his mother smiled.
When Jack arrived at school, he found he had left his homework at home. He said to his teacher Mr Smith, “Sir, in 2025, I will always put my homework in my schoolbag after I finish it. ”Mr Smith said, “I hope you can make a change and won’t leave your homework at home in the new year. ”
At lunchtime, Jack ate a burger and fries. He said to his friend, “In 2025, I will cease eating fast food and I will eat healthy food like chicken, fish and salad. ”Jack’s friend just smiled.
When Jack arrived home after school, he finished his homework, ate dinner with parents and then he turned on his computer and he started playing computer games. He played for an hour and he said to himself, “In 2025, I will not play computer games all the time. I will play only on weekends. ”He looked in the mirror and smiled at himself.
Jack made these resolutions(决心) for 2024, but he didn’t keep all of them! But this time Jack really took these promises seriously! He thinks he can do it. Let’s hope so!
1 How many resclutionss(决心) did Jack make for 2025?
A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.
2 What can we know about Jack?
A. He is hard-working.
B. He is popular with students.
C. He goes to the library very often.
D. He always left homework at home in 2024.
3 What does the word “cease” in Paragraph 3 mean?
A. Stop. B. Keep.
C. Enjoy. D. Forget.
4 [新考法 · 篇章结构题] What is the structure( 结构) of the text?
5 What’s the best title for the text?
A. Jack’s Future Job
B. Jack’s Experience
C. Jack’s Problems
D. Jack’s Resolutions
答案:
1 C 细节理解题。根据第一段中的“In 2025,I will take exercise every day to keep healthy”和“In 2025,I will always be nicer to you”、第二段中的“Sir,in 2025,I will always put my homework in my schoolbag after I finish it ”、第三段中的“In 2025,I will cease eating fast food and I will eat healthy food like chicken,fish and salad”以及第四段中的“In 2025,I will not play computer games all the time”可知,Jack的新年决心共有5个。
2 D 推理判断题。根据第二段中的“I hope you can make a change and won’t leave your homework at home in the new year”可知,Jack在2024年总是将家庭作业忘在家里。
3 A 词义猜测题。根据画线词后的“eating fast food and I will eat healthy food”可知,此处是说Jack要停止吃快餐,故可推知画线词意为“停止”,与stop同义。
4 D 篇章结构题。通读全文可知,文章前四段讲述了Jack的新年决心,而最后一段表达了Jack对新年决心的态度,文章是分总结构,故选D。
技巧点拨
巧解结构分析题
本题考查理解文章结构,四个选项均以结构图的形式呈现,创新了考查内容和考查方式。学生需要结合文本特征,找出每段的段落主旨句,然后分析段落之间的逻辑关系,构建整篇文章的结构。其次学生需要读懂选项结构图,进行正确匹配。本题综合考查了学生“读”和“看”的能力。
5 D 标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了Jack的新年决心,故选D。
2 D 推理判断题。根据第二段中的“I hope you can make a change and won’t leave your homework at home in the new year”可知,Jack在2024年总是将家庭作业忘在家里。
3 A 词义猜测题。根据画线词后的“eating fast food and I will eat healthy food”可知,此处是说Jack要停止吃快餐,故可推知画线词意为“停止”,与stop同义。
4 D 篇章结构题。通读全文可知,文章前四段讲述了Jack的新年决心,而最后一段表达了Jack对新年决心的态度,文章是分总结构,故选D。
技巧点拨
巧解结构分析题
本题考查理解文章结构,四个选项均以结构图的形式呈现,创新了考查内容和考查方式。学生需要结合文本特征,找出每段的段落主旨句,然后分析段落之间的逻辑关系,构建整篇文章的结构。其次学生需要读懂选项结构图,进行正确匹配。本题综合考查了学生“读”和“看”的能力。
5 D 标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了Jack的新年决心,故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看