第65页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
六、(2025·南京建邺区期末)阅读理解(15分)
杰克向大家介绍了英国广播公司播放的动画情景喜剧Nikhil and Jay,让我们来看看其中的故事吧!
A new BBC cartoon series called Nikhil and Jay takes you into the life of a family. The main characters are brothers — seven - year - old Nikhil and five - year - old Jay. Their dad is from the north of England and their mum is from the south of India. She speaks Tamil and the children use the Tamil words Amma(mum)and Appa(dad)when talking to their parents.
The show is based on Chitra Soundar's book, and she also wrote many of the scripts. She says that Nikhil and Jay deal with situations in very different ways. Nikhil likes to plan and wants to figure out how to do something before diving in, while Jay "has already imagined how amazing it's going to be and then he's jumped into it already".
In their spare time, Nikhil likes to draw maps, showing his love for order. Jay is more interested in playing with toys and copying the actions of superheroes, full of energy.
In each episode, Nikhil and Jay try out a new activity, such as camping and butterfly watching, with lots of laughs along the way. "The books did have some comedy in them, but we wanted this to be a comedy from the start," says Soundar.
Sai Ganesh Nadesan, who voices Jay, says that his character is "always up to play tricks on his brother". He also thinks viewers will enjoy seeing "all the different foods, music and festivals". When it comes to food, the family often enjoys a mixture of English roasts and spicy Indian curries. The music that fills the shows includes both English folk music and Indian rhythms. Shiv Senthilkumar, who voices Nikhil, says, "It's a fun show that represents different cultures."
(
A. It is a cartoon series based on the books by Chitra Soundar.
B. It is a programme produced by Shiv Senthilkumar from BBC.
C. The children in the show don't get along well with each other.
D. All the family members in the show only speak Tamil at home.
(
A. Thoughtful and imaginative.
B. Careful and organized.
C. Calm and humorous.
D. Childish and energetic.
(
A. People who are crazy about science documentaries.
B. People who are interested in adventure game shows.
C. People who enjoy comedies showing different cultures.
D. People who prefer romantic movies with charming actors.
杰克向大家介绍了英国广播公司播放的动画情景喜剧Nikhil and Jay,让我们来看看其中的故事吧!
A new BBC cartoon series called Nikhil and Jay takes you into the life of a family. The main characters are brothers — seven - year - old Nikhil and five - year - old Jay. Their dad is from the north of England and their mum is from the south of India. She speaks Tamil and the children use the Tamil words Amma(mum)and Appa(dad)when talking to their parents.
The show is based on Chitra Soundar's book, and she also wrote many of the scripts. She says that Nikhil and Jay deal with situations in very different ways. Nikhil likes to plan and wants to figure out how to do something before diving in, while Jay "has already imagined how amazing it's going to be and then he's jumped into it already".
In their spare time, Nikhil likes to draw maps, showing his love for order. Jay is more interested in playing with toys and copying the actions of superheroes, full of energy.
In each episode, Nikhil and Jay try out a new activity, such as camping and butterfly watching, with lots of laughs along the way. "The books did have some comedy in them, but we wanted this to be a comedy from the start," says Soundar.
Sai Ganesh Nadesan, who voices Jay, says that his character is "always up to play tricks on his brother". He also thinks viewers will enjoy seeing "all the different foods, music and festivals". When it comes to food, the family often enjoys a mixture of English roasts and spicy Indian curries. The music that fills the shows includes both English folk music and Indian rhythms. Shiv Senthilkumar, who voices Nikhil, says, "It's a fun show that represents different cultures."
(
A
)1. What do we know about the show Nikhil and Jay?A. It is a cartoon series based on the books by Chitra Soundar.
B. It is a programme produced by Shiv Senthilkumar from BBC.
C. The children in the show don't get along well with each other.
D. All the family members in the show only speak Tamil at home.
(
B
)2. 中考新考法 推断人物性格品质 What is Nikhil like according to the passage?A. Thoughtful and imaginative.
B. Careful and organized.
C. Calm and humorous.
D. Childish and energetic.
(
C
)3. Who might be most interested in Nikhil and Jay?A. People who are crazy about science documentaries.
B. People who are interested in adventure game shows.
C. People who enjoy comedies showing different cultures.
D. People who prefer romantic movies with charming actors.
答案:
六、【文章大意】本文主要介绍了一部名为Nikhil and Jay的BBC动画情景喜剧,讲述了两个兄弟的生活以及他们家庭的多元文化背景。
1.A [解析]细节理解题。根据“The show is based on Chitra Soundar’s book, and she also wrote many of the scripts.”可知,这个节目是根据Chitra Soundar的书改编的,并且她还写了很多剧本。所以A选项“它是一部基于Chitra Soundar所写的书的动画连续剧”是正确的;B选项“它是由来自英国广播公司的Shiv Senthilkumar制作的节目”,文中Shiv Senthilkumar是为Nikhil配音的人,并非制作人,所以B选项错误;C选项“节目中的孩子彼此相处不融洽”,文章中并没有关于这方面的描述,所以C选项错误;D选项“节目中所有家庭成员在家只说泰米尔语”,原文提到妈妈说泰米尔语,并非所有成员只说泰米尔语,所以D选项错误。故选A。
2.B [解析]细节理解题。根据“Nikhil likes to plan and wants to figure out how to do something before diving in”可知,Nikhil是一个喜欢提前计划、谨慎且有条理的人。故选B。
3.C [解析]推理判断题。根据最后一段中的“It’s a fun show that represents different cultures.”可知,这部动画连续剧展示了不同的文化,且是一部有趣的喜剧。因此,喜欢展示不同文化的喜剧的人最有可能对这部动画感兴趣。故选C。
1.A [解析]细节理解题。根据“The show is based on Chitra Soundar’s book, and she also wrote many of the scripts.”可知,这个节目是根据Chitra Soundar的书改编的,并且她还写了很多剧本。所以A选项“它是一部基于Chitra Soundar所写的书的动画连续剧”是正确的;B选项“它是由来自英国广播公司的Shiv Senthilkumar制作的节目”,文中Shiv Senthilkumar是为Nikhil配音的人,并非制作人,所以B选项错误;C选项“节目中的孩子彼此相处不融洽”,文章中并没有关于这方面的描述,所以C选项错误;D选项“节目中所有家庭成员在家只说泰米尔语”,原文提到妈妈说泰米尔语,并非所有成员只说泰米尔语,所以D选项错误。故选A。
2.B [解析]细节理解题。根据“Nikhil likes to plan and wants to figure out how to do something before diving in”可知,Nikhil是一个喜欢提前计划、谨慎且有条理的人。故选B。
3.C [解析]推理判断题。根据最后一段中的“It’s a fun show that represents different cultures.”可知,这部动画连续剧展示了不同的文化,且是一部有趣的喜剧。因此,喜欢展示不同文化的喜剧的人最有可能对这部动画感兴趣。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看