2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版》

第119页
四、新素材 足球运动员埃德 (2024·江西中考)阅读理解(20分)
汤姆喜欢踢足球,所以他向同学们介绍了足球运动员埃德的故事。
Ed was a professional football player,but in 2017 he had an accident in a swimming pool. After that,he couldn't move his body from the shoulders down.
Doctors told him that he'd probably never walk again,but Ed didn't want to believe this. He had recently got engaged(订婚) to the woman who is now his wife and he said that she was the main reason he wanted to get better. He spent six days staring at his toes (脚趾) and trying to make them move—and,finally,he succeeded!This was the start of a long journey.
While in hospital,Ed met Paul,a man in his late thirties. Doctors had also told Paul he would never walk again,but Ed encouraged him not to give up and six months later,Paul told Ed he was walking with a stick.
Only a year after his accident,Ed climbed the highest mountain in Wales. Since then he has also climbed a 6,500 - metre mountain in Nepal and he said that after each big climb he noticed his body could do new movements.
Two years later,31 - year - old Ed climbed 8,848 metres,the height of the world's highest mountain,by going up and down his parents' stairs 2,783 times. When he finished,he told a news reporter he had loved it although it sometimes was “painful” and “boring”. He also raised £46,000 for charity.
Ed hopes his story can help people. That's why he started his own charity,M2M,which aims to support “people facing challenges in life”.
(
D
)1. Who did Ed want to get better mainly for?
A. His parents.
B. His doctor.
C. His friend.
D. His wife.
(
B
)2. 中考新考法 推断人物性格品质 What is Ed like according to Paragraph 3?
A. Brave.
B. Helpful.
C. Honest.
D. Hard - working.
(
D
)3. 中考新考法 推断代词指代 What does the underlined word “it” in Paragraph 5 refer to?
A. Raising money.
B. Doing new movements.
C. Visiting parents.
D. Going up and down stairs.
(
B
)4. 中考新考法 事件排序 Put the events about Ed into the correct order according to the passage.
a. Ed started M2M.
b. Ed succeeded in making his toes move.
c. Ed had an accident in a swimming pool.
d. Ed climbed the highest mountain in Wales.
e. Ed climbed his parents' stairs 2,783 times.
A. c - e - b - d - a
B. c - b - d - e - a
C. e - a - b - d - c
D. e - b - d - c - a
(
B
)5. 中考新考法 标题归纳 What would be the best title for the passage?
A. A Football Player.
B. A Challenge Lover.
C. A Charity Worker.
D. A Mountain Climber.
答案: 1.D [解析]细节理解题。根据第二段中的“He had recently got engaged(订婚) to the woman who is now his wife and he said that she was the main reason he wanted to get better.”可知,他的妻子是他想好起来的主要原因。故选D。
2.B [解析]推理判断题。根据第三段中的“Doctors had also told Paul he would never walk again,but Ed encouraged him not to give up and six months later,Paul told Ed he was walking with a stick.”可知,埃德不仅自己努力康复,还鼓励保罗不要放弃。由此可推知,埃德是一个乐于助人的人。故选B。
3.D [解析]代词指代题。根据第五段中的“Two years later,31-year-old Ed climbed 8,848 metres,the height of the world's highest mountain,by going up and down his parents’ stairs 2,783 times. When he finished,he told a news reporter he had loved it...”可知,埃德通过上下父母的楼梯2783次,爬升了8848米(相当于世界最高峰的高度)。当他完成这一挑战后,他告诉一位新闻记者,他很喜欢这件事。此处it应指的是“上下楼梯”这一行为。故选D。
4.B [解析]细节理解题。根据“Ed was a professional football player,but in 2017 he had an accident in a swimming pool.”即c;“He spent six days staring at his toes(脚趾) and trying to make them move—and,finally,he succeeded!”即b;“Only a year after his accident,Ed climbed the highest mountain in Wales.”即d;“Two years later,31-year-old Ed climbed 8,848 metres,the height of the world's highest mountain,by going up and down his parents’ stairs 2,783 times.”即e和“Ed hopes his story can help people. That's why he started his own charity,M2M”即a可知,事件发生的顺序是c-b-d-e-a。故选B。
5.B [解析]标题归纳题。本文主要介绍了足球运动员埃德的故事,埃德是一个挑战爱好者,他还创办了慈善机构,支持那些在生活中面临挑战的人。故B项“一个挑战爱好者”符合文意。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭