第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
四、阅读理解(20分)
听完了韩梅的经历,让我们坚持梦想,找到实现梦想的方法。
Even in early times, people could realize the importance of dreams and knew that dreams gave meaning to life. Every great achievement(成就)has been the result of years of dreaming. If a person has a dream and holds fast to it, he or she will find a way to bring it into reality(现实).
Children do not have much experience or knowledge. However, they are natural dreamers. We should not laugh at them for being naive. Many great men were dreamers when they were children. One such dreamer was Thomas Edison. He used to be ostracized(排斥)when he was in primary school, but his achievements were greater than everyone else's in his time.
Teenagers and young people should also be encouraged to dream. The world is full of successful teenagers and young people. They dreamed big and their dreams changed their lives and even the world. Steve Jobs and Bill Gates are the good examples. They have developed technology and brought great progress(进步)to humans besides making money for themselves.
Older people should believe that it is never too late to dream and that human mind is never too old to make dreams turn into reality. Colonel Saunders realized his dreams at the age of 67 and set up the biggest fried chicken company(KFC)in the world.
To dream is a wonderful ability which can lead to wonderful results. Olympic records were broken by players who were brave enough to dream. No one is too young or too old to dream and to make dreams come true.
(
A. their dreams are natural
B. they are greater than everyone else
C. they have much knowledge
D. their dreams might change the world
(
A. Setting up a big company is a wonderful ability.
B. Developing technology can bring great progress.
C. Even older people can make their dreams come true.
D. People should be brave enough to dream when they are young.
(
A. 逆反的
B. 幼稚的
C. 调皮的
D. 冲动的
(
A. From Dream to Reality
B. Good Examples of Dreams
C. Achievements in History
D. A List of Successful Dreamers
听完了韩梅的经历,让我们坚持梦想,找到实现梦想的方法。
Even in early times, people could realize the importance of dreams and knew that dreams gave meaning to life. Every great achievement(成就)has been the result of years of dreaming. If a person has a dream and holds fast to it, he or she will find a way to bring it into reality(现实).
Children do not have much experience or knowledge. However, they are natural dreamers. We should not laugh at them for being naive. Many great men were dreamers when they were children. One such dreamer was Thomas Edison. He used to be ostracized(排斥)when he was in primary school, but his achievements were greater than everyone else's in his time.
Teenagers and young people should also be encouraged to dream. The world is full of successful teenagers and young people. They dreamed big and their dreams changed their lives and even the world. Steve Jobs and Bill Gates are the good examples. They have developed technology and brought great progress(进步)to humans besides making money for themselves.
Older people should believe that it is never too late to dream and that human mind is never too old to make dreams turn into reality. Colonel Saunders realized his dreams at the age of 67 and set up the biggest fried chicken company(KFC)in the world.
To dream is a wonderful ability which can lead to wonderful results. Olympic records were broken by players who were brave enough to dream. No one is too young or too old to dream and to make dreams come true.
(
D
)1. Young people should be encouraged to dream because .A. their dreams are natural
B. they are greater than everyone else
C. they have much knowledge
D. their dreams might change the world
(
C
)2. What does the example of Colonel Saunders show us?A. Setting up a big company is a wonderful ability.
B. Developing technology can bring great progress.
C. Even older people can make their dreams come true.
D. People should be brave enough to dream when they are young.
(
B
)3. 中新新考法 词义猜测 The underlined word "naive" in the passage means "" in Chinese.A. 逆反的
B. 幼稚的
C. 调皮的
D. 冲动的
(
A
)4. 中新新考法 标题归纳 The best title(题目)for the passage is "".A. From Dream to Reality
B. Good Examples of Dreams
C. Achievements in History
D. A List of Successful Dreamers
答案:
1.D [解析]推理判断题。根据第三段中的“They dreamed big and their dreams changed their lives and even the world.”可知,作者鼓励年轻人拥有自己的梦想,因为他相信年轻人的梦想也许会改变这个世界。故选D。
2.C [解析]推理判断题。根据第四段中的“Colonel Saunders realized his dreams at the age of 67 and set up the biggest fried chicken company(KFC) in the world.”可知,作者通过桑德斯上校的例子向我们展示了即使是老年人也能实现自己的梦想。故选C。
3.B [解析]词义猜测题。根据第二段中的“However, they are natural dreamers. We should not laugh at them for being naive. Many great men were dreamers when they were children.”可知,不少伟大的人早在孩提时代就已经有了自己的梦想,因此我们不应该嘲笑孩子们太幼稚。由此可推知,画线词native应为“幼稚的,天真的”。故选B。
4.A [解析]标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了从梦想到现实的转变,强调了不同年龄段的人都能通过梦想实现伟大成就。“From Dream to Reality”最适合作为本文的标题。故选A。
2.C [解析]推理判断题。根据第四段中的“Colonel Saunders realized his dreams at the age of 67 and set up the biggest fried chicken company(KFC) in the world.”可知,作者通过桑德斯上校的例子向我们展示了即使是老年人也能实现自己的梦想。故选C。
3.B [解析]词义猜测题。根据第二段中的“However, they are natural dreamers. We should not laugh at them for being naive. Many great men were dreamers when they were children.”可知,不少伟大的人早在孩提时代就已经有了自己的梦想,因此我们不应该嘲笑孩子们太幼稚。由此可推知,画线词native应为“幼稚的,天真的”。故选B。
4.A [解析]标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了从梦想到现实的转变,强调了不同年龄段的人都能通过梦想实现伟大成就。“From Dream to Reality”最适合作为本文的标题。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看