2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版》

第28页
六、跨学科 情绪因素理论 (2024·无锡中考)阅读理解(20分)
同学们,你们知道怎么减少愤怒吗?快来试一试做一些如瑜伽或

(
D
)1. What is the main finding of the new study?
A. A new method of venting anger.
B. A new method of reducing anger.
C. Good activities to vent anger.
D. Good activities to reduce anger.
(
A
)2. What can we learn about calming activities?
A. They can reduce feelings of anger.
B. They can increase the heart rate.
C. They are good for mind health.
D. They are good for heart health.
(
C
)3. According to Schachter and Singer's theory,what happens first if you see a snake and feel afraid?
A. You get the feeling of fear.
B. You get the feeling of calm.
C. Your heart beats fast.
D. Your heart beats slowly.
(
D
)4. 中考新考法 句子还原 The following sentence can best be put at the end of
D
.
They think this shows that fun or playful activities help to reduce negative feelings.
A. Paragraph 1
B. Paragraph 2
C. Paragraph 3
D. Paragraph 4
答案: 【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了关于情绪的两因素理论,以及一项新的研究发现,即减少愤怒感的关键不是发泄,而是做一些如瑜伽或冥想等平静的活动。
1. D [解析]细节理解题。根据“A new study has suggested that the key to reducing feelings of anger is not venting (letting the angry emotions out) but doing calming activities such as yoga or meditation.”可知,新的研究发现,减少愤怒感的关键不是发泄,而是做一些如瑜伽或冥想等平静的活动,如这项新的研究主要发现了一些可以减少愤怒的好的活动。故选D。
2. A [解析]细节理解题。根据“However, activities that decreased physical responses in the body did help to reduce feelings of anger. These included activities that slow the heart rate, such as deep breathing, meditation and yoga.”可知,那些能够减少身体反应的活动,如深呼吸、冥想和瑜伽等平静的活动有助于减少愤怒感。故选A。
3. C [解析]推理判断题。根据“For example, imagine you are walking through a forest and you see a bear. Seeing it would probably start a physical response, such as your heart beating very fast and sweat breaking out.”可知,文章指出,当我们看到一只熊时,我们的身体可能会做出反应,比如心跳得很快,出汗。由此可推知,当我们看到一条蛇并感到害怕时,我们心跳会加快。故选C。
4. D [解析]推理判断题。根据“However, some heart-rate increasing activities—like ball games and team sports—could reduce anger.”可知,团队发现一些增加心率的活动,如球类运动和团队运动,可能会减少愤怒。这表明“有趣的活动有助于减少负面情绪”这句话可以放在第四段的结尾。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭