2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版》

第221页
D跨学科小说《绿山墙的安妮》节选
Anne and Diana were getting ready for a concert.Anne was one of the performers.
" Are you nervous?" asked Diana.
" Not at all.I've spoken lots in public now.I'm reciting(背诵)
a poem that is very emotional(有感情的).”
At the hotel,Anne went to the performers' dressing room.She suddenly felt shy.The other performers were from the city.She was from the country.
Unluckily,a professional(专业的)speaker recited a poem before Anne.The audience was captivated(迷住).When it was
Anne's turn,she walked slowly onto the stage.But she had a fear of the stage,and it paralyzed her completely.She stood without speaking.Then,she saw Gilbert in the audience.Anne thought that he was laughing at her.Actually,Gilbert was enjoying the evening.He thought Anne looked beautiful.
Anne did not want to fail in front of Gilbert.Her nervousness disappeared.She began her poem.She believed in herself.
After the concert,the lady from the city introduced Anne to everybody.A tall girl gave her high praise.
" What an evening ! Anne,your poem was great.I was worried
at first.You were better than that professional woman,” said Jane.
" No,I wasn't better than her.I'm only a schoolgirl with a little
talent.But I'm happy that people liked my performance," said
Anne.
“ Those ladies with the diamonds(钻石)on were beautiful.
Imagine being rich !" said Jane.
" We are rich.We're sixteen years old.We've got imaginations.
Look at that sky.It's not lovelier with money.Do you want to be
that tall girl and look sad all your life?You know you don't,Jane
Andrews," said Anne.
" I don't know.I think diamonds make you feel quite good,"
said Jane.
" Well,I just want to be myself.I'm quite happy to be Anne of
Green Gables,with my pearl necklace(珍珠项链)from Matthew.”
−Adapted from Anne of Green Gables
(
B
)1.Why did Anne suddenly feel shy when she went to the
performers' dressing room?
A.Because she was from the city.
B.Because she was from the country.
C.Because she hadn't prepared well.
D.Because she hadn't spoken in public.
(
D
)2.中考新考法词叉猜测 What does the underlined word
“ paralyzed " mean in this story?
A.Get someone well prepared.
B.Make someone look beautiful.
C.Get someone out of trouble.
D.Make someone unable to feel or move.
(
D
)3.What can we infer from the passage?
A.Gilbert was Anne's classmate but they had a fight before.
B.Anne was afraid of acting on the stage when she was a little girl.
C.Gilbert came to the concert because he wanted to make fun of Anne.
D.Anne had her own way of understanding and winning respect from others.
(
A
)4.中考新考法标题归纳 Which is the best title for this story?
A.The Concert B.The Rich Girls
C.The Poem D.The Bad Experience
答案: D【文章大意】本文是一篇小说节选,选自《绿山墙的安妮》,文章讲述了安妮在音乐会上的经历。起初,她因为来自乡村而感到害羞,后来因为害怕舞台而无法表演。但在看到吉尔伯特后,她克服了紧张,成功背诵了诗歌,并赢得了观众的赞赏。安妮对自己的表现感到满意,并对简说,她不需要钻石或成为别人,只要做自己就很快乐。
1.B [解析]细节理解题。根据“She suddenly felt shy. The other performers were from the city. She was from the country.”可知,她突然感到害羞是因为她来自乡村,而其他表演者来自城市,这种对比让她感到不自在。故选B。
2.D [解析]词义猜测题。根据“But she had a fear of the stage,and it paralyzed her completely. She stood without speaking.”可知,安妮在舞台上由于恐惧,一声不吭地站在那儿,意味着她因为恐惧而无法动弹或说话,由此可推知,paralyzed是“使某人无法感知或移动”的意思。故选D。
3.D [解析]推理判断题。根据“‘We are rich. We're sixteen years old. We've got imaginations. Look at that sky. It's not lovelier with money. Do you want to be that tall girl and look sad all your life?You know you don't,Jane Andrews,’said Anne.”可知,安妮认为真正的富有不仅仅是物质上的财富,而是年轻、想象力和内心的幸福感。她不羡慕那些外表光鲜但内心可能并不快乐的人。由此可推知,安妮有着自己独特的理解和赢得他人尊重的方式。故选D。
4.A [解析]标题归纳题。根据“Anne and Diana were getting ready for a concert. Anne was one of the performers.”及结合选段内容可知,选段主要讲述了安妮在音乐会上的表演经历。选项A“音乐会”适合作这个故事的最佳标题。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭