第124页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
六、新素材 三项最新发明 阅读理解(15分)
班级里的同学们正在谈论三项最新发明——机器人Robin、Revolve Air轮椅和玩偶Purrble,快来看一看吧!
Every year, some inventions are making the world better and a bit more fun. Let's see some of them.
A girl in hospital had hardly eaten anything for two days. The nurse took Robin, a robot, into the girl's room. After chatting and playing games, Robin said goodbye, and agreed to return only if the girl promised to eat. Surely enough, she ate something. With big eyes and a kind character, Robin is designed to help kids in hospital. "The goal is to create a technology that's not just a device but a partner and friend," said Karen Khachikyan. His company invented Robin.
Andrea Mocellin used to be a sports-car designer. He knows how to make things move fast. Now Mocellin is using his skills to build a better and more travel-friendly wheelchair, the Revolve Air. The wheelchair has many advantages. Mocellin wants to get it out soon. He has nearly 12,000 customers on his waiting list.
Purrble is a toy that can make anxious kids feel better. This toy has seven sensors(传感器). They respond(回应)to touches. Purrble's heartbeat speeds up when you play with it. Then you can comfort Purrble by petting(抚摸)it. This slows its heartbeat down. It calms you too. In a study of 20 families, 19 parents said that Purrble helped their kids calm down. "I grew up with a bad illness as a child and would have loved to have this," said Aaron Horowitz. He's the CEO of Sproutel, which designed the toy.
(
A. A doctor.
B. A nurse.
C. A robot.
D. A friend.
(
A. It is short.
B. It has long legs.
C. It has a big head.
D. It has big eyes.
(
A. A very fast sports car.
B. A warm-hearted robot.
C. The Revolve Air.
D. Purrble.
(
A. It will also pet you.
B. Its heartbeat will slow down.
C. Its heartbeat will speed up.
D. It will play games with you.
(

班级里的同学们正在谈论三项最新发明——机器人Robin、Revolve Air轮椅和玩偶Purrble,快来看一看吧!
Every year, some inventions are making the world better and a bit more fun. Let's see some of them.
A girl in hospital had hardly eaten anything for two days. The nurse took Robin, a robot, into the girl's room. After chatting and playing games, Robin said goodbye, and agreed to return only if the girl promised to eat. Surely enough, she ate something. With big eyes and a kind character, Robin is designed to help kids in hospital. "The goal is to create a technology that's not just a device but a partner and friend," said Karen Khachikyan. His company invented Robin.
Andrea Mocellin used to be a sports-car designer. He knows how to make things move fast. Now Mocellin is using his skills to build a better and more travel-friendly wheelchair, the Revolve Air. The wheelchair has many advantages. Mocellin wants to get it out soon. He has nearly 12,000 customers on his waiting list.
Purrble is a toy that can make anxious kids feel better. This toy has seven sensors(传感器). They respond(回应)to touches. Purrble's heartbeat speeds up when you play with it. Then you can comfort Purrble by petting(抚摸)it. This slows its heartbeat down. It calms you too. In a study of 20 families, 19 parents said that Purrble helped their kids calm down. "I grew up with a bad illness as a child and would have loved to have this," said Aaron Horowitz. He's the CEO of Sproutel, which designed the toy.
(
C
)1. Who made the girl in hospital eat something?A. A doctor.
B. A nurse.
C. A robot.
D. A friend.
(
D
)2. What does Robin look like?A. It is short.
B. It has long legs.
C. It has a big head.
D. It has big eyes.
(
C
)3. What is Mocellin using his skills to build now?A. A very fast sports car.
B. A warm-hearted robot.
C. The Revolve Air.
D. Purrble.
(
B
)4. When you pet Purrble, what will happen?A. It will also pet you.
B. Its heartbeat will slow down.
C. Its heartbeat will speed up.
D. It will play games with you.
(
A
)5. 中考新考法 推断篇章结构 Which of the following structures is right according to the passage?
答案:
六、【文章大意】本文介绍了三项最新发明——机器人Robin、Revolve Air轮椅和玩偶Purrble。
1.C [解析]细节理解题。根据“Robin said goodbye, and agreed to return only if the girl promised to eat. Surely enough, she ate something.”可知,机器人Robin让小女孩开始进食了。故选C。
2.D [解析]细节理解题。根据“With big eyes and a kind character, Robin is designed to help kids in hospital.”可知,Robin有大大的眼睛。故选D。
3.C [解析]细节理解题。根据“Now Mocellin is using his skills to build a better and more travel-friendly wheelchair, the Revolve Air.”可知,Mocellin正在使用他的技术制作一种名为Revolve Air的轮椅。故选C。
4.B [解析]细节理解题。根据“Then you can comfort Purrble by petting(抚摸)it. This slows its heartbeat down.”可知,当被抚摸时,Purrble的心率会下降。故选B。
5.A [解析]篇章结构题。文章第一段点明主题,引出下文;第二、三、四段分别介绍三项不同的发明。故本文的结构为总分结构。故选A。
1.C [解析]细节理解题。根据“Robin said goodbye, and agreed to return only if the girl promised to eat. Surely enough, she ate something.”可知,机器人Robin让小女孩开始进食了。故选C。
2.D [解析]细节理解题。根据“With big eyes and a kind character, Robin is designed to help kids in hospital.”可知,Robin有大大的眼睛。故选D。
3.C [解析]细节理解题。根据“Now Mocellin is using his skills to build a better and more travel-friendly wheelchair, the Revolve Air.”可知,Mocellin正在使用他的技术制作一种名为Revolve Air的轮椅。故选C。
4.B [解析]细节理解题。根据“Then you can comfort Purrble by petting(抚摸)it. This slows its heartbeat down.”可知,当被抚摸时,Purrble的心率会下降。故选B。
5.A [解析]篇章结构题。文章第一段点明主题,引出下文;第二、三、四段分别介绍三项不同的发明。故本文的结构为总分结构。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看