第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
六、新语篇 学校50周年纪念日海报(2024·河南中考)阅读理解(10分)



()1. Who is wanted for Heart Beat?
A. A singer.
B. A guitarist.
C. A drummer.
D. A pianist.
()2. What is special about Shining Club?
A. It offers chances to music fans.
B. It requires one to be creative.
C. It provides prizes for great works.
D. It allows one to come at any time.
()3. When will the talk start?
A. At 4:00 p.m. this Tuesday.
B. At 9:30 a.m. this Friday.
C. At 9:00 a.m. next Wednesday.
D. At 3:30 p.m. next Thursday.
()4. If Tina wants to show her dancing ability, where should she go?
A. To Hall 2.
B. To the music hall.
C. To Room A201.
D. To the concert hall.
()5. 中考新考法 推断文章出处 Where can we probably read the text?
A. On a school notice board.
B. In a city guidebook.
C. On a community website.
D. In a local newspaper.
()1. Who is wanted for Heart Beat?
A. A singer.
B. A guitarist.
C. A drummer.
D. A pianist.
()2. What is special about Shining Club?
A. It offers chances to music fans.
B. It requires one to be creative.
C. It provides prizes for great works.
D. It allows one to come at any time.
()3. When will the talk start?
A. At 4:00 p.m. this Tuesday.
B. At 9:30 a.m. this Friday.
C. At 9:00 a.m. next Wednesday.
D. At 3:30 p.m. next Thursday.
()4. If Tina wants to show her dancing ability, where should she go?
A. To Hall 2.
B. To the music hall.
C. To Room A201.
D. To the concert hall.
()5. 中考新考法 推断文章出处 Where can we probably read the text?
A. On a school notice board.
B. In a city guidebook.
C. On a community website.
D. In a local newspaper.
答案:
【文章大意】本文主要介绍了为了庆祝学校成立 50 周年而举办的活动以及著名环保人士演讲等信息。
1.A [解析]细节理解题。根据“We need YOU to sing with us.”可知,Heart Beat 需要歌手。故选A。
2.B [解析]细节理解题。根据“Create your own figurine and take it home.”可知,这个俱乐部需要一个人有创造力。故选B。
3.D [解析]细节理解题。根据“Famous Environmentalist to Give a Talk ... TIME:3:30 p.m.—5:30 p.m. next Thursday”可知,演讲将于下周四下午 3:30 开始。故选D。
4.D [解析]细节理解题。根据“To celebrate our school’s 50th anniversary(周年纪念日),we are going to choose a number of dancers. Come and show yourself at 9:30 a.m. this Friday in the concert hall.”可知,如果蒂娜想要展示舞蹈才能,应该去音乐厅。故选D。
5.A [解析]推理判断题。通读全文可知,文章介绍了为了庆祝学校成立 50 周年而举办的活动以及著名环保人士演讲等信息,所以可能在学校的布告栏上看到。故选A。
1.A [解析]细节理解题。根据“We need YOU to sing with us.”可知,Heart Beat 需要歌手。故选A。
2.B [解析]细节理解题。根据“Create your own figurine and take it home.”可知,这个俱乐部需要一个人有创造力。故选B。
3.D [解析]细节理解题。根据“Famous Environmentalist to Give a Talk ... TIME:3:30 p.m.—5:30 p.m. next Thursday”可知,演讲将于下周四下午 3:30 开始。故选D。
4.D [解析]细节理解题。根据“To celebrate our school’s 50th anniversary(周年纪念日),we are going to choose a number of dancers. Come and show yourself at 9:30 a.m. this Friday in the concert hall.”可知,如果蒂娜想要展示舞蹈才能,应该去音乐厅。故选D。
5.A [解析]推理判断题。通读全文可知,文章介绍了为了庆祝学校成立 50 周年而举办的活动以及著名环保人士演讲等信息,所以可能在学校的布告栏上看到。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看