2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版》

第131页
五、新素材 AI 厨房 (2025·南京玄武区期中)任务型阅读(16分)
AI厨房技术迅速发展,这项技术在带来便利的同时也存在一些潜在的危机,让我们一起了解一下!
阅读下面短文,根据所读内容,在文章后第1~6小题的空格里填入一个最恰当的单词,回答第7~8两个问题。

AI kitchens aren't science fiction scenes from shows like Star Trek. Right now, robots are used to fry chicken, create pizzas, prepare salads and much more. AI can invent recipes(菜谱) based on what a kitchen has. More advanced ideas are in development to create AI kitchens for fine dining.
Since technology tends to be expensive at first, restaurants and other businesses are the first ones to use AI kitchen technologies. Over time, prices are likely to fall enough for the home market, changing how homes and society work.
The benefits(好处) of AI kitchens include enabling cooks to avoid boring tasks such as cutting potatoes or standing at a workstation for hours. It can free up time, allowing people to focus on more important tasks. For personalized eating, AI can fit countless special diets and tastes as needed.
However, there are risks to human well-being. Cooking is a good activity that helps with communication and self-expression, but these benefits could be reduced if the human part becomes unnecessary. Family relationships might change for the worse without the collaborative(协作的) kitchen environment.
Furthermore, the kitchen serves as the household's science laboratory, playing an important role in science education. The art of cooking helps kids learn about materials, chemistry and problem-solving.
Cultural risks must also be considered. For example, AI could mess up traditional recipes and methods, as it often stereotypes or oversimplifies cultural details. This may result in AI and robot cooks producing less different dishes. Depending too heavily on technology in meal creation may result in a lack of variety, leading to sameness in taste.
Convenience can come at a great cost, so it's important to consider the possible social disorder that new technologies might bring, especially in areas like food that are closely tied to our everyday lives.
—Patrick Lin, professor of philosophy, California Polytechnic State University, US
AI technologies in 1.
kitchens

答案: 1. kitchens [解析]根据“AI kitchens aren’t science fiction scenes from shows like Star Trek. Right now, robots are used to fry chicken, create pizzas, prepare salads and much more.”可知,本文介绍的是“厨房中的人工智能技术”。故填kitchens。
2. afford [解析]根据“Since technology tends to be expensive at first, restaurants and other businesses are the first ones to use AI kitchen technologies.”可知,由于技术起初往往很昂贵,只有餐馆和其他企业承担得起高昂的费用。afford to do sth负担得起做某事;情态动词can后接动词原形。故填afford。
3. likely [解析]根据“Over time, prices are likely to fall enough for the home market, changing how homes and society work.”可知,“be likely to”可转换为“It is likely that...”句型,表示“很可能……”。故填likely。
4. time [解析]根据“It can free up time, allowing people to focus on more important tasks.”可知,它可以为人们腾出时间,让人们专注于更重要的任务。spare time意为“腾出时间”,符合语境。故填time。
5. together [解析]根据“Family relationships might change for the worse without the collaborative(协作的) kitchen environment.”可知,AI厨房减少了人们协作的机会,这导致家庭关系变得糟糕。work together意为“合作”,符合语境。故填together。
6. risks [解析]根据“Cultural risks must also be considered... This may result in AI and robot cooks producing less different dishes.”可知,AI厨房会导致文化风险。故填risks。
7. Materials, chemistry and problem-solving [解析]根据“The art of cooking helps kids learn about materials, chemistry and problem-solving.”可知,烹饪艺术帮助孩子们学习材料、化学和解决问题。故填Materials, chemistry and problem-solving。
8. We should pay attention to the disadvantages [解析]根据“Convenience can come at a great cost, so it’s important to consider the possible social disorder that new technologies might bring, especially in areas like food that are closely tied to our everyday lives.”可知,便利可能要付出巨大的代价,所以要关注不利因素。故填We should pay attention to the disadvantages。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭